Grækenland vandt med en mand i overtal

0

Nigeria førte 1-0, men så begik Nigerias Sani Kaita en stor brøler og blev udvist, hvorefter Grækenland scorede to mål og dermed vandt 2-1.

Grækenland jagtede deres første point ved denne VM-slutrunde, efter at have spillet 2-0 i deres første kamp, hvor de led nederlag til Sydkorea, hvor deres spil var utroligt usammenhængende.

I dag viste grækerne bedre takter mod Nigeria, men i det meste af første halvleg havde Nigeria overtaget. Allerede efter 16 minutter bragte Kalu Uche Nigeria foran direkte på frispark.

Han sendte sparket ind i feltet, og da grækernes målmand Alexandros Tzorvas havde svært ved at se bolden mod målet, valgte han i kaste sig i håbet om, at en medspiller eller modspiller ville ramme bolden.

Derimod endte det med at ligne et dårligt keeperspil, og således kom nigerianerne altså foran. I det 33. minut opstod der for alvor dramatik.

Vasilios Torosidis markerede den løse bold, så den røg ud over sidelinjen, og derefter kom Sani Kaita tordnede mod ham og stemplede ham direkte på låret, selvom bolden altså ikke var i spil. Efter at have ført en kort samtale med sin linjedommer, valgte kampens dommer at sende Kaita tidligt i bad med et direkte rødt kort.

Den græske landstræner Otto Rehagel reagerede det med det samme ved at skifte endnu et offensivt kort ind. Angriberen Giorgos Samaras blev sendt på banen, og det var tydeligt, at det nu var grækerne, der styrede begivenhederne.

Med et minut tilbage af halvlegen, kom udligningen. Konstantinos Katsouranis fik bolden i feltet og lagde den tilbage til Dimitrios Salpingidis, som stod udenfor feltet.

Salpingidis sparkede resolut, og han var heldig i situationen, da bolden blev ramte en nigeriansk fod og derved blev sendt op i fjerneste målhjørne uden chance for keeperen.

Grækerne kom sultne ud til anden halvleg, og havde kort tid inde i halvlegen en stor mulighed, men Nigerias keeper Vincent Enyeama kom i vejen, som det lykkedes ham igennem store dele af kampen.

I det 58. minut blev tempoet sat op, da grækerne slog kontra. Først headede Joseph Yobo bolden ned til Theofanis Gekas, der fik sit skud reddet, og efterfølgende blev der sat tempo i den anden ende, hvor Nigeria pludselig var to mand mod en.

Det resulterede i, at bolden blev sendt ud på venstrekanten til Yakubu, der stormede alene ned mod Tzorvas' mål, men målmanden leverede en flot redning, da han kastede sig i fuld længde, og fortsat holdte Grækenland inde i opgøret.

Grækerne satte endnu mere triumf på, og det resulterede i endnu en scoring med en mand i overtal. Vasilios Torosidis sparkede bolden ind i målet, efter en ripost, der opstod fra Alexandros Tziolis et godt stykke udenfor feltet.

Dermed var stillingen nu 2-1, og grækerne var foran. De endte med at spille rutineret ved at trække tiden, og køre sejren sikkert hjem. Dermed sikrede de sig historiens allerførste VM-sejr for grækerne nogensinde.

Grækenland har nu tre point i gruppe B, mens Nigeria fortsat har nul point i regnskabet, og dermed skal hente en storsejr mod Sydkorea i tredje og sidste runde i gruppespillet, hvis de skal avancere, mens de også er afhængige af, at Grækenland taber point mod gruppens førerhold Argentina.

Kampens spillere:

Grækenland - Vasilios Torosidis: 25-årige Vasilios Torosidis, der kan udfylde mange pladser på holdet, var en vigtig brik i Grækenlands opbyggende spil. Derudover var det ham, der blev matchvinder med sin scoring i det 71. minut. Ydermere var han også impliceret i det røde kort, da han blev stemplet af Sani Kaita.

Nigeria - Kalu Uche: Et af nigerianernes stærkeste kort i deres offensiv. Han havde en stor betydning, og han var manden, der tog sig af de fleste af Nigerias dødbolde. Desuden var det også Uche, som scorede kampens første mål, og dermed sendte Nigeria i den syvende himmel efter blot 16 minutters spil, men de kom hurtigt ned på jorden igen.

Skriv en kommentar