Første VM-sejr 2010 tilfaldt Sydkorea

0

Sydkorea fik her til eftermiddag en drømmestart, og i anden halvleg udbyggede de føringen til slutresultatet 2-0 mod Grækenland.

Tempoet på grønsværen virkede ikke voldsomt i de første minutter, men alligevel var der gang i chancerne fra start af. Efter blev to minutter viste grækerne deres store farlighed ved dødboldssituationer.

På et hjørne fra Karagounis dumpede bolden ned i feltet til Torosidis, men i ubalance fik han ikke ordentlig styr på afslutningen og bolden gik få centimeter ved siden af målet.

Dermed var opgøret i gang og blot få minutter senere var den gal i den anden ende. Sydkorea fik tilkæmpet sig et lille frispark ved det ene hjørneflag. Sung Yueng Ki eksekverede og inde i det lille felt kunne Jung Soo Lee ugeneret sætte læderet i kassen. Grækenland beviser, som i deres træningskampe, at de fortsat har kæmpe huller i deres forsvar.

Herefter var der lidt stilstand, dog med Sydkorea i teten og i det 15. minut, får de brudt igennem, men i afslutningsmomentet bliver C. Y. Park generet og det bliver til intet. Sydkorea følte sig snydt for et straffespark, men fløjten blev korrekt tavs. Kampen mistede derefter lidt intensitet og et par ubrugelige hjørne til Grækenland var det mest begivenhedsrige.

Dette fortsatte indtil Park i det 27. minut fra egen banehalvdel leverede en verdensklasse aflevering som fuldstændig splittede den græske defensiv og pludselig havde C. Y. Park en friløber. Park kommer til afslutning til pres bagfra, men med en god fodparade holdt Tzorvas fortsæt grækerne inde i kampen.

Den resterende del af første halvleg blev uden store spænding. Mest dramatisk blev det få minutter før tid, hvor et græsk indlæg kun blev farligt, da Sung Ryoung Jung i det sydkoreanske mål blev generet af solen og ikke fik grebet bolden ordentlig og med lidt held kunne Gekas have udlignet, men Jung fik hurtigt fat i bolden og dermed blev det ikke til videre. Sydkorea kunne går i pause med en fortjent 1-0 føring.

Pausen blev af grækerne benyttet til at rykke rundt. Ud blev lidt overraskende taget holdets anfører Karagounis og ind kom Patsatzoglou. Anførerbindet blev overdraget til den rutinerede angriber Charisteas.

Rokaden fik dog ingen effekt. Grækenland starter anden halvleg som de sluttede og lignende mest et hold som allerede havde tabt og i stedet fortsatte Sydkorea deres pres og det blev til flere småforsøg. Og ikke nok med at grækerne virkede tandløse, så leverede de endnu en defensiv gave til Sydkorea. Vyntra modtager en tværaflevering, men får slet ikke styr på den.

I stedet har Ji Sung Park set chancen – snupper bolden og spurter fra den græske defensiv og med den nødvendige kølighed udplacerede han den græske keeper. 2-0 til Sydkorea. Grækenland er i knæ.

Med selvtilliden i top fortsatte Sydkorea presset. For at få afbrudt deres rytme foretog Grækenland deres anden udskiftning. Ud med anfører nummer to, Charisteas, og ind med Kapetanos. Men endnu en gang ingen effekt. Sydkorea finder hurtigt deres presspil og grækerne ser meget tunge ud og i det 62. minut er det tæt på 3-0. Den sydkoreanske offensive højre back, som har spillet en glimrende kamp, smækker den ind over til C. Y. Park, som mistimer hans forsøg og header lige over.

Først efter knap 70 minutter synes Grækenland at vågne og pludselig er kampen vendt. Sydkorea er presset i bund og chancerne tilfalder grækerne på stribe. Med tre større chancer havde de i den grad mulighed for reducering. Og denne gang benytter Sydkorea en udskiftning til at få styr på begivenhederne igen. Ind kom Nam Il Kim i stedet for Sung Yueng Ki.

Grækenland kæmpede dog videre for deres chance, men sydkoreanerne stillede sig ikke blot ned, men kæmpede ligeledes videre, så i stedet for en græsk offensiv blev det i stedet for lange bolde frem og tilbage, men intet ville rigtigt lykkes. Største chance tilfaldt Sydkorea i det 85. minut, hvor de med to chancer og efterfølgende en chance på et hjørne var tæt på 3-0.

Efter 92 minutter kunne newzealænderen Michael Hester fløjte den tredje VM-kamp af, hvor altså Sydkorea meget fortjent kunne lave sig hylde som vindere. Sydkorea virker i rigtig god form, mens Grækenland med deres niveau allerede kan tænke på et tidligt exit. Hester gjorde en rigtig god figur, hvilke gerne er kendetegnet, når man ikke rigtig ligger mærke til dommeren.

Kampens spillere:

Sydkorea - Chu Young Park: Kampens spiller for Sydkorea blev efter min optik Chu Young Park som leverede et fantastisk løbearbejde i front og konstant udfordrede den græske defensiv, som var med til at åbne op for resten af holdet.

Grækenland - Alexandros Tzorvas: Kampens spiller for grækerne må være Alexandros Tzorvas , som var en af de få der lyste op. Med flere gode indgreb afholdte han sydkoreaner i at lukke kampen ned alt for tidligt, men var chanceløs ved de to scoringer.

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar