Historiske lønninger til Danmarks VM-trup

0

Hvis det lykkes for det danske landshold at vinde VM, vil DBU hente 120 millioner kroner, men spillerne er som minimum garanteret 635.000 kroner.

DBU vil belønne de 23 danske VM-landsholdsspillere med 60 millioner samlet set, hvis de ender med at vinde verdensmesterskabet i Sydafrika til sommer.

Det indbringer hele 120 millioner kroner, hvis det lykkes for landsholdet, at sikre sig trofæet, hvor hver enkelt spiller dermed vil ende med at få 2,6 millioner kroner til bankbogen.

Som minimum er spillerne garanteret 635.000 kroner, og det er altså uanset, hvordan resultaterne flasker sig i gruppekampene, hvorefter de videre beløb afhænger af udviklingen i turneringen.

DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen understreger, at de høje beløb er historiske.

"Der er tale om de højeste betalinger fra FIFA til de deltagende fodboldforbund ved en VM-slutrunde. Derfor bliver det også til en meget flot betaling til spillerne med de højeste beløb, vi nogensinde har udbetalt i honorar og bonus. Vi har som tidligere gjort honoreringen og bonusbetalingerne afhængige af holdets resultater og de betalinger, DBU modtager fra FIFA som deltager ved VM-slutrunden," forklarer Jim Stjerne Hansen i en pressemeddelelse.

Landsholdets anfører, Jon Dahl Tomasson, anser dog beløbet for fuldt ud rimeligt.

"Det er en god fordelingsnøgle, vi har med DBU. Der er mange penge i international fodbold, og vi synes, det er helt rimeligt, at aktørerne deler det samme beløb som forbundet. Stigende bonus til os spillere skyldes stigende indtægter til DBU og omvendt," siger Jon Dahl Tomasson til DBU's hjemmeside.

Ved den seneste VM-slutrunde med dansk deltagelse, der fandt sted i Japan og Sydkorea tilbage i 2002, fik spillerne hver 348.000 kroner for deltagelsen, mens de modtog yderligere 150.000 kroner for at avancere til ottendedelsfinalen, hvor man mødte England.

Skriv en kommentar