Holland besejrede Brasilien efter comeback

0

Brasilien var foran 1-0 ved pausen, men i anden halvleg viste hollænderne tænder, og med et flot comeback, vandt de 2-1 på et selvmål af Melo og en scoring af Sniejder.

Holland og Brasilien tørnede sammen ved denne slutrundes første kvartfinale, og begge hold kom med selvtilliden i orden, efter at ingen af holdene endnu havde lidt et nederlag under VM-slutrunden.

I ellevte time opstod der lidt polemik omkring Hollands startformation, da Joris Mathijsen i forsvaret blev skadet under opvarmningen, så han blev afløst af den aldrende André Ooijer.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo fra begge holds side, og Brasilien havde efter kun syv minutter fået bolden i nettet. Men målet blev underkendt for offside, hvilket var korrekt, men dommeren reagerede meget sent.

Bare tre minutter senere lykkedes det så for Brasilien at score et mål, der kunne godkendes. Felipe Melo leverede en flot stikning i dybden til Robinho, der splittede Hollands forsvar ad, så Robinho kunne løbe ind i midten af banen og let lægge bolden forbi Hollands målmand Stekelenburg til 1-0.

Brasilien sad herefter på det meste af spillet i første halvleg, mens Holland kom til en række sporadiske muligheder.

Brasiliens største chance i halvlegen tilfaldt Kaká efter en halv time, men Stekelenburg kastede sig i fuld længde op mod målhjørnet og fik derved elegant reddet afslutningen.

Efter pausen var Holland som forvandlet, da de nu var meget mere aggressive og lod til at have større tro på, at de sagtens kunne besejre Brasilien.

Anden halvleg var ti minutter gammel, da Holland udnyttede at Brasiliens forsvar stod og slappede af i bagkæden, så de kunne tage et hurtigt frispark, hvor Wesley Snejider fik sendt bolden ind i boksen Felipe Melo forsøgte at heade bolden væk.

Men i samme øjeblik kom målmand Julio Cesar ud, så ingen af parterne fik held med at cleare bolden. I stedet røg Jabulani-bolden ind i eget net og Melo blev noteret for Brasiliens første VM-selvmål nogensinde.

Hollændernes kombinationsspil fungerede meget bedre, mens Brasiliens defensiv virkede opgivende og i perioder meget uopmærksom.

Det blev udnyttet efter 68 minutters spil, hvor Wesley Sneijder scorede efter et hjørnespark, som Kuyt formåede at forlænge til den umarkerede Sneijder, som sendte bolden ind i nettet til en 2-1-føring til Holland.

Brasiliens forsvar var nu i opløsning og spillerne virkede yderst frustrerede. Specielt Robinho, der flere gange brokkede sig højlydt til dommeren.

Bare fem minutter efter scoringen fik Felipe Melo direkte rødt kort efter et groft frispark, og pludselig så situationen for at komme tilbage i opgøret endnu mere vanskelig ud for Dungas tropper.

Brasiliens forsøgte dog, at fastholde et pres mod kampens afslutning, men specielt på dødbolden manglede holdet marginalerne til at få bolden over stregen.

Kampen endte derved 2-1 til Holland, som altså er klar semifinalen, hvor de enten skal møde Uruguay eller Ghana, som spiller deres kvartfinale i aften klokken 20:30.

Kampens spillere:

Holland - Wesley Sneijder: Han var utroligt giftig, når han udfordrede Brasiliens bagkæde, og specielt i anden halvleg viste han sit værd, da han var involveret i begge mål. Først ved Melos selvmål og dernæst ved hans egen scoring efter hjørnespark.

Brasilien - Robinho: I første halvleg var han klart et af Brasiliens bedste kort i offensiven, hvor han virkede veloplagt. Det kunne også ses i scoringen efter ti minutter, hvor han ikke tøvede et sekund, men køligt lagde bolden ind i målet. I anden halvleg havde han dog mere travlt med at brokke sig til dommeren i ren frustration.

Skriv en kommentar