Indskifterne sikrede belgisk comeback-sejr

0

Belgien var i knæ, da de kom bagud mod Algeriet i første halvleg, men i anden halvleg sørgede indskifterne Fellaini og Mertens for en 2-1-sejr.

Der var store forventninger til Belgien, da de her til aften skulle møde Algeriet. Det belgiske mandskab er af mange blevet udråbt som outsidere til at vinde VM.

Derfor havde belgierne meget, som de skulle bevise denne tirsdag aften. Men starten på slutrunden blev ikke sprudlende. Derimod var det svært, at se en rød tråd på det belgiske mandskab.

Algeriet var tværtimod skarpere og stod både godt defensivt, men fik også produceret en del chancer offensivt.

Efter 25 minutter blev belgiernes langsomme spil straffet. Forsvareren Jan Vertonghen blev fanget på mellemhånd ved et indlæg, og så valgte han, at five fat i trøjen på Sofiane Feghouli.

Da forseelsen skete i feltet, pegede dommeren omgående på pletten, mens Vertonghen modtog et gult kort. Feghouli tog sig selv af straffesparket, som han sikkert sendte i netmaskerne.

Algeriet var nu foran med 1-0, og dermed var det op til Belgien at bevise, hvilket stof, de var gjort af.

Efter pausen blev Belgiens Dreis Mertens sendt på banen i stedet for Chadli. I anden halvleg fik belgierne bedre fat i de offensive takter.

Dog måtte et af holdets store håb se sig udskiftet efter 58 minutters spil. Romelu Lukaku havde stort set ikke skabt noget, og derfor blev han taget ud til fordel for Origi.

Syv minutter senere blev Manchester Uniteds Marouane Fellaini så sendt på banen som det sidste forsøg på at skabe noget offensivt. Det skulle vise sig at blive et klogt træk af landstræner Marc Wilmots.

Kevin de Bruyne sendte et indlæg ind til Fellaini, som på flot vis kunne heade bolden i kassen med ryggen til målet.

Dermed var der bragt balance i regnskabet, og belgierne blev pludselig mere optimistiske. Med godt ti minutter tilbage af opgøret, kom den forløsende scoring.

Eden Hazard satte fart på i et kontraangreb i venstre side. Han tiltrak sig en række forsvarere fra Algeriet, hvorefter han elegant fandt sin medspiller, Dreis Mertens, der kom spurtende i højre side i en helt fri position.

Kantspilleren viste ingen nåde over for Algeriets keeper, og dermed bankede han læderet ind i nettet.

Nu var det pludselig Algeriet, der var i knæ, og de formåede aldrig at rejse sig. Fellaini var tæt på at øge føringen til 3-1 på endnu et hovedstød, men denne gang svigtede præcisionen.

Kampen endte med cifrene 2-1 i Belgiens favør på to mål af indskifterne, og dermed fik belgierne en god start på VM, trods startvanskeligheder.

Skriv en kommentar