Japan reddet af fairplay-reglerne

0

Japan led i aften et nederlag på 1-0 til Polen, men på grund af reglerne om fairplay er de alligevel klar til ottendedelsfinalen.

Japan havde brug for en sejr, hvis de selv skulle være sikre på videre avancement ved dette VM.

Polen havde derimod kun æren at spille for, men det kunne man ikke se på spillet.

I første halvleg var der ikke et væld af chancer, men Polens Kamil Grosicki kom alligevel frem til en hovedstødsafslutning, som dog blev taget af den japanske keeper Eiji Kawashima.

Begge hold gik til pause med 0-0 på måltavlen.

I anden halvleg satte polakkerne tempoet en kende op, og det gav succes. I det 59. minut lagde Rafal Kurzawa bolden ind til Jan Bednarek, der sikkert scorede til 1-0.

Målet betød, at Japan nu var nede på en midlertidig tredjeplads i gruppen.

Men så kom Colombia pludselig foran i det andet opgør, og det vakte glæde hos japanerne. Nu kunne den aktuelle stilling nemlig sende dem videre på reglen om fairplay, hvor de havde færrest kort kontra Senegal, der havde flere advarsler på samvittigheden.

Senegal formåede ikke at udligne i den anden gruppekamp, og derfor endte Japan med at gå videre på fairplay-reglerne, da deres kamp mod Polen endte med et 1-0-nederlag.

Japan skal i ottendedelsfinalen møde vinderen af gruppe G, som bliver afgjort senere i aften.