VM 2010-profiler: Japan

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de japanske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

 MÅLMAND: EIJI KAWASHIMA

Fakta: 

Fulde navn: Eiji Kawashima

Position: Målmand

Klub: Lierse S.K.

Højde: 1,85 meter

Vægt: 80 kilo

Fødselsdag: 20/03/1983

Landskampe/mål: 14 (0)

Biografi

Den japanske målmand, Eiji Kawashima, startede sin professionelle karriere hos Omiya Ardija, hvor det blev til 41 kampe i to sæsoner, før turen gik videre til Nagoya Grampus Eight. Her spillede han i to sæsoner med 17 kampe til følge, før turen gik videre til Kwaski Fontale.

Her har han spillet de sidste tre sæsoner og har i denne periode fået 100 kampe. Nu skal han dog til Lierse S.K., som har skrevet kontrakt med ham fra næste sæson. På landsholdet har Eiji Kawashima siden sin debut i 2008, spillet 14 kampe for japanerne.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: YUJI NAKAZAWA

Fakta: 

Fulde navn: Yuji Nakazawa

Position: Forsvarsspiller

Klub: Yokohama F. Marinos

Højde: 1,87 meter

Vægt: 78 kilo

Fødselsdag: 25/02/1978

Landskampe/mål: 109 (17)

Biografi: 

I et noget urutineret japansk forsvar, der er præget af unge spiller uden den store landsholdserfaring, finder vi den mest rutinerede i Yuji Nakazawa, der med sine 109 landskampe er den med flest af slagsen i japanernes bagerste kæde.

Navnet Yuji Nakawaza klinger måske ikke velkendt hos mange danske fodboldfans, men forsvarsspilleren spillede alle fire kampe for Japan ved VM-slutrunden.

Den 32-årige japaner startede sin karriere hos Tokyo Verdy, hvor det blev til 83 kampe og fem mål. I 2002 skiftede han så til Yokohama F. Marinos, hvor han har spillet 230 kampe og scoret 19 mål.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: MAKOTO HASEBE

Fakta: 

Fulde navn: Makoto Hasebe

Position: Midtbanespiller

Klub: VfL Wolfsburg

Højde: 1,77 meter

Vægt: 67 kilo

Fødselsdag: 18/01/1984

Landskampe/mål: 35 (1)

Biografi: 

Makoto Hasebe er nok den mest kendte på europæiske jord af de japanske spillere. Den 26-årige midtbanespiller er en af de få spillere, der spiller udenfor den japanske liga. Til dagligt optræder han nemlig for den tyske klub, Wolfsburg. Her har han siden 2008 spillet 63 kampe og tilmeld scoret to mål.

Før sit skifte til Wolfsburg spillede Hasebe dog i sit hjemland for Urawa Red Diamonds, hvor han i 149 kampe nåede at score 12 mål, før turen gik til Tyskland.

På landsholdet er han viceanfører og er tilkendt en nøglerolle på den japanske midtbane.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: KEIJI TAMADA

Fakta: 

Fulde navn: Keiji Tamada

Position: Angriber

Klub: Nagoya Grampus

Højde: 1,73 meter

Vægt: 67 kilo

Fødselsdag: 11/04/1980

Landskampe/mål: 72 (16)

Biografi

Keiji Tamada spiller som mange af de andre japanske spillere i hjemlandet. Her repræsenterer han til dagligt Nagoya Grampus, hvor han har spillet 105 kampe og har scoret 25 mål.

Før sin tid hos Nogaya Grampus spillede han hos Kashiwa Reysol, hvor han i seks sæsoner fik 109 kampe med 30 mål til følge.

I landsholdsammenhæng har han spillet 72 kampe for det japanske landshold, samtidig med at have scoret 16 mål. Han er samtidig den mest rutinerede angriber for japanerne.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar