VM 2018-holdanalyse: Polen - Læs alt om Polens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Polen

0

Polen spiller i gruppe H, hvor er placeret sammen med Senegal, Colombia samt Japan. Læs mere om Polens historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Polen
Hovedstad: Warszawa
National-stadion: National Stadium, Warsaw ((58.145 tilskuere)
Antal indbyggere: 38.422.346
Øgenavn til landsholdet: Bialo-czerwoni (de hvide og røde)
Placering på verdensranglisten: 7 (januar 2018)
Flest landskampe: Michal Zewlakow (102 kampe)
Flest mål: Robert Lewandowski (51 mål)
Største sejr: Polen – San Marino 10-0 (1. april, 2009)
Største nederlag: Danmark – Polen 8-0 (26. juni, 1948)

Polens største resultater:

EM:
Kvartfinale i 2016

VM:
Tredjeplads i 1974 og 1982

VM-historik:

1938: Første runde
1974: Tredjeplads
1978: Anden runde
1982: Tredjeplads
1986: Ottendedelsfinale
2002: Gruppespil
2006: Gruppespil

Polens VM-erfaring:

Polen har i de seneste år ikke været nogen stor fodboldnation. Men sådan har det ikke altid forholdt sig.

Således havde polakkerne en stor opblomstring i 1970’erne og 1980’erne, hvor de var med til fire ud af fem VM-slutrunder. Kun i 1970 formåede Polen ikke at kvalificere sig.

Det blev til fornemme resultater ved både VM i 1974 og 1982. To bronzemedaljer kom nemlig i hus, mens de også ved slutrunderne i 1978 og 1986 gik videre fra det indledende gruppespil.

I nyere tid har polakkerne dog langt fra imponeret ved VM. I 2002 og 2006 blev endestationen gruppespillet, og ved de seneste to verdensmesterskaber har Polen ikke været blandt de 32 deltagende lande.

Polens vej til VM 2018:

Polen var at finde i kvalifikationsgruppe E, hvor de bl.a. skulle op imod Danmark. Derudover befandt Montenegro, Rumænien, Armenien og Kasakhstan sig også i gruppen.

Det var en tæt gruppe, hvor polakkerne dog hurtigt stak af. Således havde de efter de første seks runder præsteret at vinde fem af kampene, mens den sidste var endt uafgjort.

Danmark smadrede dog Polen 4-0 i syvende runde, hvilket skabte lidt spænding om førstepladsen. De polske spillere holdt dog hovedet koldt og vandt de resterende tre kampe, hvilket sikrede dem førstepladsen og kvalifikationen til VM i Rusland.

Derudover kunne Polen også glæde sig over, at holdets helt store stjerne, angriber Robert Lewandowski, blev den mest scorende spiller i den europæiske kvalifikation med imponerende 16 fuldtræffere.

Polens landstræner – Adam Nawalka:

Navn: Adam Nawalka
Født: 23. oktober, 1957
Nationalitet: Polen
Landstræner siden: 2013
Trænerkarriere: Swit Krzeszowice, Wisla Krakow, Zaglebie Lubin, Sandecja Nowy Sacz, Jagielllonia Bialystok, Wisla Krakow, Polen (assistent), GKS Katowice, Gornik Zabrze, Polen.

Embed from Getty Images

Analyse af Polens VM 2018-trup:

Polen viste i kvalifikationen, at de er et mandskab med masser af kvalitet, når det fungerer optimalt for dem.

Til gengæld så man også i glimt, hvordan det hele kan gå skævt for polakkerne. Bl.a. blev det som tidligere nævnt til et ydmygende nederlag på 4-0 til Danmark, da de to nationer mødtes i Telia Parken.

Målmænd:

I det polske mål stod Swanseas Lukasz Fabianski de fleste af kvalkampene. Til gengæld sluttede Juventus-reserven Wojciech Szczesny med at stå de sidste to kampe.

Hvem, der kommer til at vogte buret i Rusland, ved kun landstræner Adam Nawalka, men han kan glæde sig over, at både Fabianski og Szczesny er dygtige keepere.

Forsvaret:

Kamil Glik fra franske Monaco styrer Polens forsvar. Den rutinerede midtstopper har udviklet sig kolossalt i løbet af de seneste sæsoner, og han er afgørende for, at polakkernes defensiv fungerer.

På højrebacken huserer Dortmunds Lukasz Pizsczek, der med sine offensive raids er en vigtig trussel mod modstanderne.

Midtbanen:

Grzegorz Krychowiak er Polens vigtigste spiller på den centrale midtbane. Han er en stærk bolderobrer, og han sørger for, at de andre polske midtbanespillere kan koncentrere sig om den offensive del af spillet.

Der findes en række gode offensivspillere på den polske midtbane – bl.a. Napoli-playmakeren Piotr Zielinski, Kamil Grosicki fra Hull samt den tidligere Dortmund-profil Jakub Blaszczykowski.

Angrebet:

Robert Lewandowski skal stå for målene for Polen under VM. Det plejer heller ikke at være noget problem for den stærke angriber, der som tidligere nævnt blev topscorer i VM-kvalifikationen.

Napolis Arkadiusz Milik, som har været hårdt ramt af skader, siden han kom til den syditalienske klub, skal formentlig hjælpe Lewandowski med at banke boldene i kassen til sommerens slutrunde.

Hold øje med: Robert Lewandowski

Robert Lewandowski har været en af verdens allerfarligste angribere igennem en årrække. Det er han stadig, og derfor er Bayern München-profilen uden tvivl Polens helt store stjerne.

Lewandowski har lidt af det hele: god i hovedspillet, god til at spille med ryggen med målet, god til at holde i bolden og vigtigst af alt så er han en hamrende giftig afslutter, der ikke behøver mange chancer for at ramme plet.

Den 29-årige skarpretter spillede ikke nogen stor EM-slutrunde i Frankrig i 2016, så presset er ikke blevet mindre på Lewandowski, som kan være forskellen på succes og fiasko for Polen til VM i Rusland.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar