Mandzukic og co. smadrede Cameroun

0

Et meget svagt Cameroun-mandskab blev ydmyget mod Kroatien, der uden problemer vandt 4-0. Mario Mandzukic blev dobbelt målscorer.

To mandskaber uden point tørnede i nat sammen i gruppe A. Cameroun og Kroatien vidste, at et nederlag ville betyde VM-exit.

Det var kroaterne, der kom bedst ud af starthullerne. Således gik der blot ti minutter, før de var i front.

Mario Mandzukic, som var i startopstillingen efter karantæne mod Brasilien, fik skovlet bolden hen til Ivan Perisic, der elegant fandt en fremstormende Ivica Olic, der sikkert kunne skyde Kroatien på sejrskurs.

Få minutter senere var den gal igen i Cameroun-feltet. Et hjørnespark fra Danijel Pranjic endte hos Ivan Perisic, der måtte se sit forsøg blokeret af Charles Itandje i Cameroun-målet.

Ligesom i første VM-kamp mod Mexico havde Cameroun svært ved at tilspille sig de store, åbne chancer. Og det blev ikke nemmere, da Alexander Song kort før pausen dummede sig.

Efter et sammenstød med Mario Mandzukic valgte Song helt grotesk at hamre en album hårdt i ryggen af den kroatiske angrebsprofil. Prompte rødt kort til Song.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, men kort inde i anden halvleg punkterede Kroatien kampen på en stor camerounsk fejl.

Keeper Itandje skulle sparke bolden langt væk, men den endte hos Perisic, der tog turen alene mod målet, og uden problemer bankede midtbanespilleren Kroatien på 3-0.

Derefter lignede Cameroun et hold, der havde opgivet alt håbet om point. Kroatien fik store chancer, og efter en times spil kunne Mandzukic gøre det til 3-0.

Endnu et giftigt Pranjic-hjørnespark havnede for snuden af den store Bayern München, der uden at blive generet kunne pande kroaterne yderligere i front.

Mandzukic var dog ikke færdig. Et kvarter før tid var han hurtig over en returbold efter, at indskiftede Eduardos forsøg i første omgang var blevet reddet. Derved blev det 4-0 til Kroatien.

Selvom der efterfølgende var chancer i begge ender, blev der ikke scoret yderligere. Kroaterne vandt suverænt 4-0 efter Cameroun, der dermed er ude af VM-slutrunden.

Til gengæld venter der Kroatien en altafgørende kamp på mandag mod Mexico, hvor en sejr vil sende Niko Kovac’ drenge videre til ottendedelsfinalerne.

Skriv en kommentar