Maradona: Dopingtest af Costa Rica-spillere er diskrimination

0

Diego Maradona langer ud efter FIFA, som udtog syv spillere fra Costa Rica til dopingtest efter sejren over Italien. Maradona mener, at der er tale om diskrimination.

Costa Rica leverede den helt store overraskelse, da de slog Italien, og efter kampen blev ikke mindre end syv spillere – Bryan Ruiz, Keylor Navas, Celso Borge, Christian Bolaños, Marco Ureña og Diego Calvo og Michae Barrantes – kaldt til dopingtest.

Normalt udtager kontrollørerne fra FIFA to spillere fra hvert hold efter hver VM-kamp, men i dette tilfælde gjorde de en undtagelse.

Diego Maradona, der selv blev testet positiv ved VM 1994, mener ikke, at den beslutning kan forsvares.

- Hvorfor tester man syv spillere fra Costa Rica og ikke syv fra Italien? Det er imod reglerne. Det er meningen, at to spillere skal testes. Jeg ved, hvad jeg taler om, for det skete for mig. Men syv spillere? Jeg har aldrig set noget lignende, siger han ifølge eb.dk.

- Når man udtager syv spillere fra Costa Rica, udviser man mangel på respekt for spillerne og for reglerne. Costa Rica havde en fantastisk kvalifikation. De var i gruppe med tre verdensmestre, og de slog dem med god fodbold, fortsætter Maradona.

Landstræneren for Costa Rica, Jorge Luis Pinto, er heller ikke tilfreds.

- Spørgsmålet er, ’hvorfor skal Costa Rica gennem alle disse test?’ Det er, fordi Costa Rica løber og løber og det lykønsker jeg mine spillere for. De kan teste os alle – også mig. Det vil vi elske. Jeg håber, at de tester os alle, lyder kommentaren fra træneren.

Skriv en kommentar