Optakt: Brasilien – Costa Rica

0

Brasilien er storfavoritter i opgøret mod Costa Rica. Begge hold jagter deres første sejr ved denne slutrunde. Læs hele optakten til Brasilien - Costa Rica her. Kampen spilles klokken 14:00 fredag.

Optakt til Brasilien vs Costa Rica

Forhåndsfavoritterne fra Brasilien tager imod den forventede prygelknabe fra Costa Rica. Ingen af mandskaberne vandt deres første opgør, og en sejr i denne kamp er af stor betydning. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret her.

Fokus på holdene:

Brasilien:

Favoritterne fra Brasilien skuffede i deres første kamp, da det blot blev til 1-1 mod Schweiz. Undervejs i opgøret spillede brasilianerne dog fejende flot fodbold, der pressede schweizerne helt tilbage på banen.

De mistede dog momentum, som kampen skred frem, og så lukkede de et mål ind på en dødbold.

Der manglede skarphed i den brasilianske offensiv, og særligt Gabriel Jesus havde en stor chance for at komme på tavlen. Det bliver skrøbeligt, hvis angriberne ikke finder formen, og Brasilien skal være afhængige af langskudsperler som Coutinhos.

På plussiden tæller det dog, at Schweiz må formodes at være Brasiliens bedste modstander i gruppespillet, og en kamp mod Costa Rica bør kaste tre point af sig.

Costa Rica:

En halvkedelig affære blev afgjort af en frisparksperle, som sikrede et nederlag til costaricanerne i deres første kamp. Nu venter Brasilien i en kamp, som kan betyde et farvel til VM for 2014-turneringens store overraskelse.

Der var ikke meget at komme med offensivt for Costa Rica, og det er nok tvivlsomt, om det ændrer sig mod Brasilien. Til gengæld viste defensiven, at den kan være med, og med et brasiliansk hold, der ikke viste skarphed offensivt i første opgør, kan der måske være en overraskelse på vej.

Costaricanerne er voldsomt undertippede, men det var de også, da de i 2014 sendte Italien og England ud af VM. Kan de gøre det samme mod Brasilien?

Fakta:

- Brasilien og Costa Rica har mødt hinanden ti gange. Brasilien har vundet de ni.

- Den eneste gang, Brasilien ikke har vundet et opgør mod Costa Rica, var tilbage i 1960.

- Costa Rica var et af tre hold, som ikke tabte en kamp ved VM 2014.

- Brasilien er det land, der har vundet VM flest gange. Fem titler er det blevet til.

- Costa Rica har flere tidligere Superligaspillere i truppen, blandt andet Christian Bolanos, Marcos Urena og Christian Gamboa.

Seneste nyt:

Brasilien:

Der har været drøje hug til særligt Neymar ovenpå 1-1-skuffelsen mod Schweiz, men træner Tite har været ude og forsvare ham og samtidig forsøgt at lægge pres på dommerne ved at gøre opmærksom på de mange frispark imod ham.

Costa Rica:

Der har ikke været meget fokus på latinamerikanerne, som ingen regner med ved dette VM. De forventes endnu engang at stille op med samme startopstilling.

Hold øje med:

Neymar Jr. (Brasilien):

Han prøvede og prøvede og prøvede, men fik ikke meget ud af sine anstrengelser mod Schweiz, som pakkede ham ind og konstant forsøgte at irritere verdensstjernen med små frispark.

Mod Costa Rica skal han igen op mod en betondefensiv, der ikke skyr nogen midler, men det skal en stjerne af den kaliber kunne håndtere. Kan Neymar det, er meget vundet for Brasilien.

Bryan Ruiz (Costa Rica):

Latinamerikanernes bedste offensive håb er Ruiz, som i denne kamp kommer til at få en nøglerolle, når han skal orkestrere Costa Ricas kontramaskine. Kan kantspilleren drille de offensive brasilianere?

Forventede startopstillinger:

Brasilien (4-1-2-3):

Allison

Danilo - Silva - Miranda - Marcelo

Casemiro

Coutinho - Paulinho

Willian - Jesus - Neymar

Costa Rica (3-4-3):

Navas

Duarte - Gonzalez - Acosta

Oviedo - Borges - Bolanos - Gamboa

Campbell - Urena - Ruiz

Praktisk information:

Stadion: Saint Petersburg Stadium, Skt. Petersborg

Spille-tidspunkt: 22. juni, klokken 14:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar