Marokko er historisk semifinale-klar

0

Marokko vs PortugalMarokko besejrede Portugal med 1-0, da holdene mødtes i lørdagens tidlige kvartfinale-opgør. Det er historisk, da Marokko er det første afrikanske hold til at nå så langt ved et VM.

Portugals bedste spiller i historien, Cristiano Ronaldo, var endnu en gang bænket fra start, mens hattrick-helten Gonsalo Ramos var foretrukket.

Portugal fik en god start på kampen, hvor de fik presset Marokko langt tilbage på egen banehalvdel.

Den første stod Joao Felix bag efter få minutter, hvor han fik testet Marokkos keeper Bono, men her vandt keeperen duellen med en solid redning.

Derudover kom også Bruno Fernandes og Raphaél Guerreiro frem til gode muligheder, men defensiven i Marokko kom i vejen.

Joao Felix forsøgte sig efter en halv time med et langskud, der blev rettet af på vejen, men heldigvis for Bono i Marokkos mål, så fløj bolden over målet.

Marokko fik også tilkæmpet sig en række chancer, og deres største forsøg tilfaldt Sofiane Boufal, som forsøgte sig med et langskud.

Tre minutter før pausen fik Marokko så overraskende bragt sig foran. Yahya Attiat-Allah sendte et indlæg ind, som Portugals keeper Diogo Costa kiksede med at komme først på.

Det gjorde i stedet Youssef En-Nesyri, som hoppede omkring en meter op i luften og fik pandet bolden i nettet på fremragende vis.

1-0 stod der ved pausefløjt, og nu skulle portugiserne sadle om.

I starten af anden halvleg var Marokko tæt på at fordoble føringen, da Hakim Ziyech sendte et indlæg ind, som Portugals målmand Diogo Costa mistimede, så bolden snittede Jawad El Yamiq ved bagerste stolpe. Han kunne dog ikke få bolden i den rigtige retning i dette splitsekund.

I det 51. minut foretog Portugal en dobbeltindskiftning, hvor Cristiano Ronaldo og Joao Cancelo blev indskiftet.

Bare syv minutter senere var hattrick-helten fra seneste opgør, Goncalo Ramos, tæt på at score.

Han headede på et flot indlæg, men han manglede den sidste skarphed, så bolden i stedet fløj forbi den ene opstander.

Et endnu tungere pres blev lagt fra portugisisk side, og Bruno Fernandes forsøgte sig med et langskud først, hvorefter Cristiano Ronaldo i det 67. minut var tæt på at heade bolden i kassen, men han manglede det sidste for at nå først på indlægget.

Otte minutter efter var Ronaldo i oplæggerens rolle, da han spillede Joao Felix fri, men desværre for portugiserne, så klarede Bono igen skuddet.

I de døende minutter fik Portugal appelleret for et straffespark, men dommerens fløjt forblev tavs, og han skulle heller ikke ud at tjekke episoden efter på VAR-skærmen.

Efter 93 minutter blev Cheddira præsenteret for sit andet gule kort, og således måtte han gå tidligere i bad.

Portugal var nu i overtal i de sidste fem minutter. Få sekunder før slutfløjt kom Pepe frem til en kæmpe mulighed, da han var tæt på at heade bolden i målet. Han havde dog svært ved at time hovedstødet, fordi Ronaldo hoppede op foran ham.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og Marokkos VM-historieskrivning var en realitet.

Marokko er det første afrikanske land til at nå semifinalen i VM-historien.

I semifinalen skal de møde enten Frankrig eller England, som spiller det sidste kvartfinale opgør lørdag klokken 20:00.

Cristiano Ronaldo gik grædende i omklædningsrummet, og han har formentlig spillet sin sidste VM-kamp i karrieren.

Skriv en kommentar