Medier: Qatars VM-værtskab skal efterforskes for korruption

0

Ifølge AFP og Mediapart har den franske anklagemyndighed indledt en efterforskning af tildelingen af Qatar som værter for VM-slutrunden i 2022.

Der er sagt og skrevet rigtig meget om den kommende VM-slutrunde, der skal i afvikles i Qatar i november og december 2022.

Især har der floreret rygter om, at den rige oliestat, som aldrig tidligere har deltaget ved en VM-slutrunde, har bestukket sig til VM-værtskabet.

Disse rygter er blevet forstærket, efter at flere af de medlemmer fra FIFA-komitéen, som i sin tid gav deres stemme til Qatar, er blevet både suspenderet og retsforfulgt for korruption.

Nu er der så igen nyt om sagen. Således skriver nyhedsbureauet AFP og det franske medie Mediapart, at den franske anklagemyndighed har indledt en efterforskning, der netop drejer sig om den tildeling af VM-værtskabet, som Qatar modtog i 2010.

Ifølge Mediapart er UEFA's tidligere præsident, Michel Platini, en af de personer, der mistænkes for at have haft en finger med i den mulige korruptionsskandale.

Angiveligt skulle Platini tilbage i november 2010 have mødtes med Frankrigs forhenværende præsident Nicolas Sarkozy samt Tamim bin Hamad Al-Thani, der i 2013 blev emir i Qatar.

Og netop dette møde er efterforskerne efter sigende særligt interesserede i. Platini afviste selv under en afhøring med fransk politi i juni, at han har gjort noget forkert.

Platini blev i 2015 suspenderet for alle fodboldrelaterede aktiviteter. Karantænen lød dengang på otte år, men den blev efterfølgende halveret.

Skriv en kommentar