Müller-hattrick i tysk storsejr

2

Tysklands Thomas Müller scorede VM-slutrundens første hattrick, da Portugal blev sat godt og grundigt på plads. 4-0 vandt tyskerne. 

Der var dømt stormøde mellem Tyskland og Portugal her til aften. De to fodboldgiganter var på forhånd udråbt som klare favoritter i gruppe G.

Kampen fik en livlig åbning med chancer i begge ender. Først tabte Phillip Lahm bolden på egen banehalvdel. Miguel Veloso spillede hurtigt Cristiano Ronaldo fri, men vinklen blev for spids, og Manuel Neuer kunne parere.

Blot minuttet efter var det Portugals keeper, Rui Patrício, der forærede tyskerne en gigachance, da han helkiksede et skud. Bolden havnede hos Semi Khedira, der – på trods af tomt mål – sparkede lige forbi den ene stolpe.

Men kort efter kom den tyske 1-0-føring. Mario Götze blev væltet i det portugisiske felt. Straffekast til Tyskland, og det omsatte Thomas Müller sikkert til scoring.

Tyskland overtog efter målet mere og mere af spillet, og derfor var det heller ikke ufortjent, at Joachim Löws tropper efter den halve time bragte sig yderligere i front.

Et hjørnespark fra Toni Kroos lå perfekt for Mats Hummels, der med stor kraft stangede bolden i nettet. 2-0 til Tyskland.

Få minutter senere burde portugiserne have reduceret, da Fabio Coentrao blev spillet helt fri på kanten af offside. Men i stedet for at skyde på mål forsøgte Coentrao at finde Cristiano Ronaldo. Verdensstjernen var dog ikke med på ideen, og så var Portugal stadig ikke på måltavlen.

I stedet blev det værre for Portugal, da Pepe dummede sig. Efter et sammenstød med Thomas Müller valgte den temperamentsfulde midterforsvarer at nikke Müller en lille skalle, som prompte kostede et rødt kort.

En forfærdelig portugisisk halvleg sluttede af med, at Bruno Alves ikke fik clearet et tysk indlæg. Det udnyttede en opmærksomhed Thomas Müller, der bankede Tyskland på 3-0, som var stillingen ved pausen.

Selvom tyskerne skruede tempoet ned i de sidste 45 minutter, var de tæt på udbygge føringen yderligere i starten af anden halvleg. Mesut Özil blev spillet alene igennem, men Arsenal-spilleren misbrugte friløberen.

4-0-scoringen kom dog mod slutningen af kampen, da indskiftede André Schürrle slog et indlæg ind i feltet, hvor Rui Patrício kun halvklarede.

Müller var over returen og kunne med lethed trille bolden i det tomme mål. Målet betød samtidig, at Müller, der blev topscorer ved VM 2010, tegnede sig for denne VM-slutrundes første hattrick.

Herefter var tyskerne tilfredse, og de kunne uden problemer køre den imponerende 4-0-sejr i land. En perfekt VM-start for Tyskland, som også ved VM for fire år siden vandt 4-0 i premierekampen. Denne gang var det mod Australien.

Ronaldo og co. har derimod grund til bekymring inden næste opgør imod USA.

2 kommentarer

  1. Det er åltså ikke noget hattrick, hvis de tre mål ikke er direkte efter hinanden!

Skriv en kommentar