Optakt: Frankrig – Tyskland

0

I VM 2014's første kvartfinale-kamp mødes Frankrig og Tyskland på Estadio do Maracanã. Tyskland er ubesejret i 15 kampe, mens Frankrig er bedst indbyrdes rent historisk.

VM i Brasilien er nu nået til kvartfinalerne. I det første opgør mødes Frankrig og Tyskland.

Tyskland er ubesejret i 15 internationale kampe i træk, men hvis man kigger på statistikkerne over holdenes indbyrdes møde, så står Frankrig bedst.

Samtidig har tyskerne efter sigende døjet med sygdom i truppen, men hvem, der er ramt holdes hemmeligt af landstræner Joachim Löw.

Fokus på holdene:

Frankrig:

Frankrig spille i gruppe E ved gruppespillet, hvor de startede med at besejre Honduras med 3-0. Herefter kom turen til Schweiz, hvor franskmændene sikrede sig en storsejr på 5-2.

I det sidste opgør i gruppespillet måtte det franske mandskab nøjes med en skuffende nulløsning mod Ecuador.

Overordnet set vandt de gruppen med syv point og en målscore på 8-2. Dernæst ventede Nigeria i ottendelsfinalen.

Efter en første halvleg uden scoringer, satte Frankrig trumf på i de sidste ti minutter af opgøret.

Først kunne Paul Pogba heade franskmændene foran 1-0, og i overtiden måtte Nigerias Yobo så se sig noteret for et selvmål. Med en 2-0-sejr var Frankrig dermed klar til fredagens kvartfinale mod Frankrig.

Tror du, at Frankrig vinder kampen? Spil på kampen hos bet365 her.

Tyskland:

Tyskland fik sat en tyk streg under deres outsider-status til VM-titlen, da de i første opgør i gruppe G, snuppede en overbevisende 4-0-sejr mod Portugal. Thomas Müller var ustoppelig og blev noteret for et hattrick.

I næste opgør ventede Ghana, og her spillede tyskerne noget overraskende 2-2 med ghaneserne. I den sidste gruppe-kamp ventede USA, og her sørgede Müller for at tyskerne fik samtlige tre point.

Han scorede til slutresultatet 1-0 til Tyskland. Dermed var de klar til fredagens kvartfinale-møde med Frankrig.

Udbygger tyskerne deres VM-suverænitet? Spil på kampen hos bet365 her.

Fakta:

- Der er blevet scoret 17 mål i de tre tidligere VM-kampe mellem Frankrig og Tyskland. Altså et gennemsnit på hele 5,7 mål per kamp!

- Tyskland har scoret to eller flere mål i hver af deres VM-kampe, og de er ubesejret i VM-regi mod franskmændene, siden deres første VM-møde i 1958.

- Tyskland har nået semifinalen i deres tre seneste VM-slutrunder. Ingen nationer har endnu opnået, at avancere til fire VM-semifinaler i træk.

- Tyskland er ubesejret i 15 internationale kampe. Det er mere end noget andet deltagende hold ved VM 2014. De har vundet ti kampe og spillet fem uafgjort.

- Frankrig har nået semifinalen ved de sidste fem VM-slutrunder, hvor de har avanceret fra gruppespillet (1958, 1982, 1986, 1998 og 2006).

- Alle Frankrigs scoringer ved dette VM er scoret inde i boksen (10 mål i alt).

- Frankrig har kun tabt en kamp ud af de ti, som de har spillet i Brasilien. Seks sejre og tre uafgjorte.

- Frankrig er det eneste hold, der har draget fordel af to selvmål af modstanderen ved samme slutrunde i VM-historien.

- Les Bleus har ramt træværket oftere end noget andet hold ved dette VM. De har ramt seks gange. Det er det højeste antal siden VM 1982, hvor Polen og Argentina ligeledes ramte træværket seks gange.

- Tysklands Thomas Müller har været direkte involveret i seks af Tysklands ni scoringer ved dette VM. Fire mål og to assists er det blevet til hidtil.

- Karim Benzema har afsluttet 12 gange mere end nogen anden Frankrig-spiller ved denne slutrunde. 19 gange skud i alt.

- André Schürrle har scoret fem mål i sine sidste fem kampe for Tyskland.

- Miroslav Klose skal kun score et mål mere for at blive VM's mest scorende spiller. Lige nu deler han titlen med den brasilianske Ronaldo. 15 scoringer lyder rekorden hidtil på.

- I de 25 tidligere møder har Frankrig vundet elleve kampe, Tyskland har vundet otte, mens seks kampe er endt uafgjort. I disse kampe har Tyskland scoret 42 mål i alt, mens Frankrig har scoret 41 mål.

Seneste nyt om holdene:

Frankrig:

Der meldes ikke om nogen skader i den franske trup. Antoine Griezmann imponerede i kampen mod Nigeria. Derfor kan det tænkes, at han får lov til at starte i opstillingen.

Olivier Giroud bliver sandsynligvis overtrumfet af Karim Benzema som Frankrigs spids-angriber.

Mamadou Sakho skulle være kommet sig helt over sin skade, og dermed være at finde i startopstillingen i stedet for Laurent Koscielny.

Tyskland:

Tysklands Shkodran Mustafi er med garanti ude. Han misser resten af slutrunden med en skade.

Torsdag formiddag kom det frem, at Tyskland har hele syv spillere i truppen, der har døjet med influenza. Landstræner Joachim Löw ønskede ikke, at sætte navne på disse syv.

Mats Hummels skulle dog være blevet rask, og dermed er han tilbage i forsvaret hos tyskerne. Sami Khedira ventes også at starte inde, mens Andre Schürrle sandsynligvis vil sidde på bænken, selvom han nettede afgørende i mandagens kamp.

Löw har udtalt, at Lahm fortsat vil spille på den centrale midtbane - med mindre, at man løber ind i en nødsituation. Derfor ventes det samtidig, at Boateng vil ligge på højrebacken.

Kommentarer inden opgøret:

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps:

"Der er ingen ængstelse eller frygt i os. Det er der ingen grund til. Tyskland er et stærkt og erfarent hold, men kampen kommer til at være en fornøjelse for os, sagde Frankrigs landstræner Didier Deschamps ved et pressemøde i Rio de Janiero torsdag.

"Der er intet pres på os, kun glæde over at være i en kvartfinale ved VM. Vi har en ny side at skrive i Frankrigs VM-historie, og lad os håbe, det bliver en smuk én," sagde landstræneren.

Han valgte samtidig, at nævne Tyskland som en af favoritterne til at vinde VM 2014.

Tysklands midtbanespiller, Toni Kroos:

"Frankrig har en meget stærk midtbane, men hvis vi alle leverer vores bedste præstation, så tror jeg, at vi er det bedste hold," fortalte Toni Kroos torsdag.

"Men vi er nødt til at vise det. Det kommer til at være meget vigtigt for os at have boldbesiddelse og at vinde duellerne. Så tror jeg, at vi virkelig vil have en god chance for at vinde."

Hold øje med:

Karim Benzema (Frankrig): Benzema har været Frankrigs mest afsluttende spiller, og han er holdets mest scorende spiller ved denne slutrunde med sine tre mål. Samtidig er han også Frankrigs største oplægger med sine to assists hidtil.

Thomas Müller (Tyskland): Müller har været den helt store oplevelse på det tyske mandskab ved dette VM. Hidtil har han scoret fire mål, mens han samtidig har lagt op til to scoringer.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har produceret en stemningsrapport inden opgøret mellem Frankrig og Tyskland. Se den her:

Forventede startopstillinger:

Frankrig (4-2-1-3):

Lloris

Debuchy - Varane - Sakho - Evra

Matuidi - Cabaye

Pogba

Valbuena - Benzema - Griesmann

Tyskland (4-3-3):

Neuer

Boateng - Mertesacker - Hummels - Höwedes

Schweinsteiger - Lahm - Kroos

Özil - Müller - Götze

Odds på kampen Frankrig - Tyskland (bet365):

1X2: 3.10 | 3.25 | 2.55
Kvalificerer sig: 2.15 | 1.72
O/U 2.5 mål: 2.35 | 1.57
Begge hold scorer: 2.00 | 1.72
Vinder 1.halvleg: 4.00 | 1.95 | 3.25
Vinder 2. halvleg: 3.10 l 2.30 l 2.75
O/U 10.5 hjørnespark: 2.05 | 2.00
Kort O/U 2.5: 1.57 | 2.25
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Karim Benzema scorer i kampen / første mål: 2.87 | 6.00
Loic Remy i kampen / første mål: 3.60 | 8.00
Thomas Müller scorer i kampen / første mål: 2.87 | 6.00
Miroslav Klose scorer i kampen / første mål: 3.40 | 7.50

Bet365

Bud på kampens resultat:

Frankrig 2-1 Tyskland

Hvis man skal tro Joachim Löw, så er det bogstavelig talt et halvsløjt tysk mandskab, der træder ind på græstæppet. Dermed vil Frankrig have en endnu større mulighed for avancement, hvis nogle af profilerne ikke er oppe i højeste gear.

På den anden side kan Löw naturligvis vælge, at se bort fra de profiler, der døjer med sygdom, men så står han alligevel med dårligere kort på hånden.

Det bliver utvivlsomt en taktisk affære, og trods mange mål i de tidligere indbyrdes kampe, tror jeg, at det bliver en smal fransk sejr på 2-1. Hvis Benzema er rigtig sulten, scorer han begge, mens Müller får reduceret.

Tror du også, at den bliver 2-1 til Frankrig?
Hvis du spiller på det, får du pengene 11 gange igen hos Bet365 her!

Praktisk information:

Kampens dommer: Nestor Pitana (Argentina)

Stadion: Estadio do Maracanã

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar