Optakt: Honduras – Schweiz

0

Der skal en sensation til, hvis Honduras skal videre ved VM, men det kan lade sig gøre. Det kræver dog først og fremmest en sejr mod Schweiz, der også skal bruge en sejr, hvis de skal være sikre på at gå videre.

Honduras lagde VM ud med at tabe stort til Frankrig, men i den anden kamp viste de, at de kan andet end at begå mange frispark. Det var dog ikke nok i sidste ende mod Ecuador, der vandt 2-1.

Schweiz fik en perfekt start på VM, da de efter at have været bagud mod Ecuador, vandt 2-1. I deres anden kamp mod Frankrig blev de fuldstændig udspillet, og endte med at tabe 5-2.

Fokus på holdene:

Honduras:

Det upåagtede Honduras-mandskab blev efter deres åbningskamp ved VM mod Frankrig kendt som et nærmest 'omvandrende frispark', der spiller med meget stor passion.

Samme mønster gentog sig mod Ecuador, men her viste de også, at de kan spille en ganske fornuftig gang fodbold, hvilket fik bragt dem i front, men Ecuador viste sig i sidste ende at være for stærke for Honduras.

Trods to nederlag kan Honduras dog stadig kvalificere sig til ottendedelsfinalen. Det kræver en storsejr mod Schweiz, samtidig med Ecuador taber til Frankrig.

Schweiz:

Alpelandet viste sig som et glimrende, spillende hold mod Ecuador i den første kamp, hvilet også belønnede sig i sidste ende, da de hev en sen 2-1-sejr hjem.

I anden kamp mod Frankrig, blev Schweiz dog fuldstændig udspillet, og der blev det tydeligt, at de stadig mangler et stykke for at kunne måle sig med den absolutte verdensklasse.

For at være sikker på at gå videre, skal Schweiz vinde Honduras, samtidig med Ecuador ikke må vinde mod Frankrig.

Fakta:

- Opgøret er det andet i historien mellem de to nationer. Den første kamp mellem de to hold fandt sted ved VM 2010, og endte 0-0.

- Honduras har aldrig vundet en VM-kamp mod et europæisk mandskab.

- Honduras har ikke scoret i deres seneste fire VM-kampe mod europæiske mandskaber.

- Schweiz har aldrig tabt til et CONCACAF-hold ved VM.

- Schweiz lukkede lige så mange mål ind mod Frankrig, som de havde gjort i deres forrige ni VM-kampe.

- Honduras har spillet otte VM-kampe uden at vinde. De har spillet flere kampe ved VM end nogle andre nationer uden at vinde.

- Tre af Schweiz' i alt fire mål ved dette VM er kommet i de sidste ti minutter af kampene.

- Carlo Costlys mål mod Ecuador er det eneste mål, som Honduras har scoret i deres seneste 569 minutter i en VM-kamp.

Seneste nyt om holdene:

Honduras:

Honduras er uden skader, og kan samtidig glæde sig over, at Wilson Palacios er tilbage, efter at have afsonet karantæne.

Til gengæld kan det tænkes, at Emilio Izaguirre starter ude, efter at være blevet pillet ud i pausen mod Ecuador.

Schweiz:

Steve von Bergen er ude resten af VM-turneringen, efter han kom til skade mod Frankrig. Han vil formentlig blive erstattet af Senderos i midterforsvaret.

Derudover kan det være, at Blerim Dzemaili, en af Schweiz' målscorere mod Frankrig, erstatter Behrami på midtbanen.

Hold øje med:

Wilson Palacios (Honduras): Midtbaneslideren er et af sit holds største profiler, og skal Honduras have en chance mod Schweiz, skal han spille op til sit bedste, og undgå at tabe hovedet som i den første kamp mod Frankrig.

Xherdan Shaqiri (Schweiz): Kreatøren fra Bayern München er omdrejningspunktet på Schweiz' mandskab. Shaqiri har ikke levet op til forventningerne hidtil ved VM, men for at bryde Honduras' beton-defensiv, så skal den vævre offensivspiller slå til.

Forventede startopstillinger:

Honduras:

Valladares

Beckeles - Bernardez - Figueroa - J. Garcia

O. Garcia - Palacios - Garrido - Espinoza

Bengtson - Costly

Schweiz:

Benaglio

Lichsteiner - Djourou - Senderos - Rodriguez

Inler - Dzemaili

Shaqiri - Xhaka - Mehmedi

Seferovic

Praktisk information:

Kampens dommer: Nestor Pitana, Argentina

Stadion: Arena da Amazonia, Manaus

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: TV 2 Zulu

Skriv en kommentar