Optakt: VM-kval: Europa – gruppe A

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe A gennemgået.

Optakt:

Ganske overraskende ligger Sverige side om side med Frankrig på gruppe A's førsteplads med 13 point efter de første seks runder.

Svenskerne vandt i de absolut døende sekunder 2-1 over netop Frankrig i forrige runde, og derfor har vores naboer stadig fine chancer for at spille sig til VM 2018 som etter i gruppen.

Vanskeligere ser det ud for Holland, som befinder sig tre point fra Sverige og Frankrig. Der er ikke råd til mange svipsere for de tredobbelte VM-finalister, hvis de skal gøre sig forhåbninger om VM-deltagelse næste år.

Bulgarien har et enkelt point op til Holland - og hele fire op til de to øverste mandskaber i gruppen. Selvom der stadig er 12 point at spille om, skal meget flaske sig for bulgarerne, hvis de skal kunne true de tre førnævnte hold.

I bunden har Hviderusland og Luxembourg - ganske som ventet - udspillet sin rolle i gruppen.

Frankrig-Holland

Rundens højdepunkt er ubestridt mødet mellem de to fodboldstormagter Frankrig og Holland. Opgøret spilles på Stade de France, og med tilskuernes opbakning i ryggen bør sidste års EM-værter være klare favoritter til at snuppe sejren.

Det franske mandskab råder over et overflødighedshorn af spændende spillere, der stort set alle ville kunne spille sig i startopstillingen på stort set samtlige landshold i Europa.

Derimod leder hollænderne stadig efter de fornemme takter, som de bl.a. viste ved forrige VM-slutrunde, hvor de snuppede bronzemedaljerne.

Seneste udekamp for Holland i VM-kvalifikationen blev en pinlig omgang, hvor Oranje tabte 2-0 til Bulgarien. Hvis ikke der bliver ændret markant på spillet fra denne kamp, vil VM-guide.dk godt garantere, at Frankrig storsejre i morgen.

Bulgarien-Sverige:

Selvom Sverige formentlig drømmer om førstepladsen i gruppe A efter den fornemme sejr over Frankrig tilbage i juni, bør svenskerne være fint tilfredse med andenpladsen, når man tager i betratning, at gruppe A udover Frankrig også indeholder Holland.

I morgendagens udekamp mod Bulgarien får Sverige allertiders mulighed for at lægge afstand til netop Holland. Ganske vist kræver det, at Frankrig hjælper svenskerne ved at slå Holland. Men hvis de gør det, kan Sverige slå et hul på seks point ned til Holland med kun tre runder igen. Samtidig vil førstepladsen stadig være inden for rækkevidde.

Til gengæld kan runden i gruppe A også udvikle sig langt mindre fordelagtigt for Sverige, hvis de dummer sig i Sofia og taber. Det vil nemlig betyde, at Sverige inviterer Bulgarien ind i VM-varmen igen. De vil således kun være et enkelt point efter svenskerne.

Sverige bør dog have kvalitet nok til minimum at tage det ene point med hjem. Og på en god dag skal Sverige også være i stand til at vinde opgøret.

Luxembourg-Hviderusland:

Et opgør uden noget som helst udover æren på spil. Nederst i gruppen finder vi Luxembourg med et enkelt point, mens Hviderusland på fem styks i teorien stadig kan ende på 17 point. Det virker dog urealistisk, og selv hvis de i morgen slår Luxembourg, har de formentlig udspillet sin rolle 100 %.

Skriv en kommentar