Optakt: VM-kval: Europa – gruppe E

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe E gennemgået.

Optakt:

Gruppe E er gruppen, der med rød-hvide briller er klart mest interessant.

Det er nemlig her, Danmark i øjeblikket er placeret på tredjepladsen qua en dårligere målscore end Montenegro. Polen er stukket af sted som etter med seks point ned til de to førnævnte forfølgere.

Selvom Danmark stadig har fine chancer for at spille sig ind i VM-varmen via andenpladsen, er problemet i øjeblikket, at den dårligste toer som bekendt ikke kommer til at spille playoff-kampe i november. Og i øjeblikket er den dårligst placerede toer at finde i gruppe E.

Derfor er der ikke råd til mange svipsere for Danmark, hvis VM-drømmen skal holdes i live. Det ser dog noget vanskeligere ud for Rumænien, der med kun seks point efter de første seks kampe har meget, meget lang vej til VM 2018.

Danmark-Polen

Det er uden tvivl en nøglekamp i gruppe E. Især for Danmark, der med en sejr kan spille sig fuldstændig ind i VM-varmen igen. Uafgjort vil heller ikke være nogen katastrofe, selvom det formentlig vil betyde, at vi skal gøre rent bord i de sidste tre kampe mod hhv. Armenien, Montenegro og Rumænien.

Polen kan med en sejr i Parken med al sandsynlighed godt booke VM-billeten. Et forspring på mindst seks point til Montenegro må kun tre runder igen må ikke gå galt for Lewandowski og co.

Kasakhstan-Montenegro

Montenegro er en smule overraskende stadig godt med i kampen om VM-pladserne. Den forholdsvis nye nation kan med en sejr på udebane mod Kasakhstan lægge pres på Danmark, der først spiller imod Polen senere på aftenen.

Værterne har ikke noget at spille for, så man må formode, at montenegrinerne kommer blæsende fra første fløjt og vil dominere kampen mod en væsentligt svagere modstander.

Rumænien-Armenien

Der er ikke, der tyder på, at Rumænien er at finde ved VM i Rusland næste sommer. Det sidste håb for de gulklædte østeuropæer kan blive slukket, hvis de ikke formår at vinde hjemme over Armenien i morgen.

Men på hjemmebane skal rumænerne vise, at de er et klart bedre fodboldhold end Armenien. Alt andet end tre point til Rumænien vil være yderst skuffende.

 

 

Skriv en kommentar