Playoff til Danmark efter uafgjort – Polen VM-klar efter sejr

0

Danmark kom i front i anden halvleg mod Rumænien, men måtte nøjes med uafgjort efter sen udligning. Polen er VM-klar efter 4-2-sejr mod Montenegro.

I en udsolgt Telia Parken skulle Danmark her til aften forsøge at spille sig tættere på næste års VM-slutrunde i Rusland. Modstanderen var Rumænien.

Uafgjort ellers dansk sejr ville være lig med to playoff-kampe i november til de rød-hvide. Dansk sejr ville sågar betyde seedning i den afgørende playff-runde.

Og faktisk kunne Danmark stadig nå førstepladsen og den direkte VM-billet. Det krævede en dansk sejr, mens Polen samtidig skulle tabe hjemme mod Montenegro.

Sidstnævnte scenarie virkede hurtigt usandsynligt, da Krzysztof Maczynski allerede efter fem minutters spil bankede polakkerne på 1-0 og VM-kurs.

Ti minutter senere blev den polske føring udbygget. Robert Lewandowski modtog bolden i det montenegrinske felt med ryggen til målet. Smart spillede han bolden videre til Kamil Grosicki, som udplacerede Danijel Petkovic. 2-0 til Polen.

Mens polakkerne hurtigt fik bragt sig komfortabelt i front, kneb det for Danmark med at få spillet til at fungere i deres kamp mod Rumænien.

Således skulle vi hen til det 32. minut, før Åge Hareides tropper for første gang var tæt på at komme i front. Nicklas Bendtner fik en friløber, men Rosenborg-angriberen var for langsom til at få afsluttet, og det endte i stedet med et hjørnespark.

Få minutter senere var Bendtner på spil igen, da han på genial vis blev spillet fri af Christian Eriksen. Med en sublim førsteberøring trak Bendtner udenom Ciprian Tatarusanu i det rumænske mål og lagde bolden i nettet. Desværre blev scoringen fejlagtigt underkendt for offside.

Tættere på kom Danmark ikke før pausen, så 0-0 var stillingen efter de første 45 minutter. I gruppens andet opgør var Polen i kontrol og førte 2-0 ved halvtid.

Danskerne skulle på jagt i anden halvleg efter sejren, som altså ville betyde, at Danmark ville blive seedet i playoff-runden - og efter lidt under en times spil kom den forløsende scoring.

Pione Sisto slog et indlæg ind i panden på Bendtner, som blev holdt så tilpas meget, at der blev fløjtet for straffespark. Eriksen blev sat til at eksekvere, og selvom Tatarusanu havde fingrene på, strøg bolden i kassen til dansk 1-0-føring.

Få øjeblikke senere blev det endnu vanskeligere for Rumænien, da Cristian Ganea, som havde fået gult kort i forbindelse med det danske straffespark, nedlagde Yussuf Poulsen og modtog sit andet gule kort.

Danmark virkede i kontrol, og pludselig skete der ting og sager i Polen. Først reducerede Stefan Mugosa på et fremragende saksespark, og fem minutter senere udlignede Zarko Tomasevic såmænd til 2-2.

Det ville Lewandowski dog ikke finde sig i, og fire minutter før tid gjorde han det til 3-2 efter en kæmpe brøler i den montenegrinske defensiv.

I Telia Parken, hvor Danmark som sagt havde været i kontrol efter den rumænske udligning, kom der pludselig en stor mavepuster med to minutter igen.

Efter et mistimet afslutning havnede bolden hos Ciprian Ioan Deac, som stik imod spil og chancer fik udlignet til 1-1.

Trods massivt dansk pres i slutminutterne lykkedes det ikke at få sat 2-1-scoringen i nettet, hvorfor det skuffende sluttede 1-1.

I Polens kamp fik værterne lukket og slukket efter et selvmål fra Filip Stojkovic. Polen er dermed VM-klar efter sejr over Montenegro på 4-2.

Danmark skal derimod ud i to playoff-kampe til november. Om de rød-hvide bliver seedet, afhænger af andre resultater.

Skriv en kommentar