Reaktioner efter Holland – Uruguay

0

Drømme blev knust, da Holland i går slog Uruguay med 3-2. Trods et sent Uruguay-mål formåede det sydamerikanske hold ikke at udligne inden dommerens slutfløjt, hvilket sendte det hollandske mandskab videre til finalen.

Efter en velspillet kamp – specielt fra Hollands side – var den hollandske træner Bert van Marwijks glæde ikke til at overse efter kampen, hvilket også helt klart kunne mærkes, da han efter kampen gav interview til de journalister, der lige nåede at fange ham.

”Vi er i finalen – det er utroligt. Da jeg takkede ja til dette job for to år siden, sagde jeg til spillerne: ”Vi er på en mission, og vi er bare nødt til at tro på os selv”. Holland er trods alt et lille land, og jeg tror ikke, der var mange inden VM, der regnede med, at vi skulle ende med at stå i finalen – men der er vi altså, og det er helt ufatteligt,” sagde van Marwijks efter kampen.

Trods de mange gange ”utroligt” og ”ufatteligt” havde den hollandske succestræner dog også tid til at udtale sig om kampens sportslige niveau.

”Jeg elsker smuk fodbold, og det synes jeg bestemt, vi spillede i dag – det er næsten bare en bonus, at vi også vinder i dag. I anden halvdel viste vi, at vi virkelig er en del af fodboldens elite. Vi overtog kontrollen med kampen, og jeg mener faktisk også, vi burde have gjort det til 4-1.”

Den hollandske midtbaneprofil Wesley Sneijder var meget enig med sin træner.

”Jeg er meget stolt af, hvad vi har opnået i en meget vanskelig kamp. Vi er bare så glade for at være i finalen. De gjorde livet vanskeligt for os i de sidste ti minutter, men det gør vinderfølelsen endnu bedre. Der er ikke noget større end VM-finalen, det er det største - simpelthen fantastisk,” udtalte han.

Mens hans holdkammerater Arjen Robben og Rafael van der Vaart stadig ikke havde fattet det efter dommerens slutfløjt, var det et noget andet humør, den uruguayanske træner Oscar Tabarez havde på – og dog.

”Det var en kamp værdig til en VM-semifinale. Jeg er stolt af mine spillere, og det, vi har formået ved det her VM generelt. Vi skuffede i denne kamp, men vi har vist alle, der dømte os ude på forhånd, at vi ikke er meget langt fra toppen. Vi gjorde vores bedste, men det var ikke helt nok – desværre. Derfor er jeg dog stadig meget tilfreds med mit holds præstation,” sagde en meget forvirret Oscar Tabaraz efter kampen. Skuffelsen i trænerens stemme var næsten til at mærke og føle på.

Det var den dog også hos den uruguayanske midtbanespiller Alvaro Pereira, der dog tror på bronze til Uruguay.

”Den væsentligste forskel var ikke den individuelle klasse, og det var heller ikke holdånd. Den væsentligste forskel var timingen af den hollandske mål. De scorede deres andet mål lige midt i vores bedste periode. Men jeg er meget stolt af at være en del af dette hold, for vi har virkelig skrevet historie her i Sydafrika. Om jeg er tilfreds? Det kan jeg ikke fortælle dig inden den sidste kamp er spillet. Forskellen mellem tredje og fjerdepladsen er enorm,” udtalte Pereira efter kampen.

 Skrevet af Mikkel Hauerberg.

Skriv en kommentar