VM-holdanalyse 2014: Holland

0

HollandHolland er placeret i gruppe B. Her skal de møde Spanien, Chile og Australien. VM-guide.dk har analyseret Holland her.

Fakta:

Fulde navn: Holland
Hovedstad: Amsterdam
National-stadion: Amsterdam Arena (52.500) og De Kuipi (51.137)
Antal indbyggere: 16.677.469
Øgenavn til landsholdet: Orange
Placering på verdensranglisten: 15
Flest landskampe: Edwin van der Sar, 130 kampe
Flest mål: Robin van Persie, 41 mål
Største sejr: Holland - San Marino: 11-0 (d. 2. september, 2011)
Største nederlag: 12-2: England - Holland (d. 21. december 1907)

De største resultater:

EM:
Vinder i 1988

VM:
1934: 1. runde
1938: 1. runde
1974: Nr. 2
1978: Nr. 2
1990: 1/8-finalen
1994: 1/4-finalen
1998: Semifinalen
2006: 1/8-finalen
2010: Nr. 2

Hollands VM-erfaring:

Det hollandske mandskab deltager ved VM for tiende gang.

Efter ikke at have leveret noget nævneværdigt ved deres første to VM-slutrunder slog 'Oranje' for alvor igennem i 70'erne, hvor de hev to sølvmedaljer hjem.

Ellers skal vi hen til nyere tid for at finde deres seneste store VM-resultater. I 1998 blev kom de til semifinalen, mens de ved det seneste VM i Sydafrika kom i finalen, hvor det dog blev til et nederlag til Spanien.

Hollands vej til VM-slutrunden:

Uden det store besvær spillede Holland sig til VM. De var havnet i en blød pulje, hvor den største udfordring på papiret burde have været Tyrkiet, men de skuffede fælt og i stedet endte Rumænien med at blive nummer to.

Det forhindrede dog ikke Holland i at dominere gruppen, og i de to i alt ti kvalifikationskampe lukkede de blot fem kasser ind.

Den eneste svipser undervejs var ironisk nok imod upåagtede Estland, som hev uafgjort 2-2 hjem mod Holland, der ellers kom foran 0-1 allerede efter to minutter, men de var mere end heldige med at få point med hjem. Det skete, efter Robin van Persie i fire minutters overtid udlignede til slutresultatet.

Ser man bort fra den skønhedsplet vandt Holland de øvrige kampe, og vandt derfor suverænt VM-kvalifikationspulje, hvor de i alt fik tilkæmpet sig 28 point, ni flere end Rumænien på andenpladsen.

Hollands landstræner:

Navn: Louis van Gaal
Født: 8. august 1951
Nationalitet: Holland
Landstræner siden: 2012
Træner-karriere: AZ Alkmaar, Ajax Amsterdam, FC Barcelona, Bayern München og Holland

Portræt:

Legendariske Louis van Gaal har prøvet det meste som træner. Ikke mindst på klubplan, hvor han har stået i spidsen for nogen af verdens største klubber.

I løbet af sin trænerkarriere er det blevet til fire hollandske mesterskaber. Derudover tæller det flotte CV også to spanske mesterskaber, et tysk mesterskab og ikke mindst Champions League og UEFA Cuppen, samt en række pokaltitler.

Efter først at have været assistenttræner AZ og Ajax, så fik van Gaal chefansvaret i Ajax i 1991. Frem til 1997 hev han flere store titler hjem til den hollandske hovedstadsklub.

Derefter gik turen videre til varmere himmelstrøg, hvor Barcelona var destinationen. Her var han ansat over to omgange, først fra 1997-2000, og igen fra 2002-03. I mellemtiden var han også ansat et par år som hollandsk landstræner.

Efter opholdet i Holland vendte van Gaal tilbage til AZ, hvor han denne gang var cheftræner fra 2005 til 2009, hvorefter turen gik til Bayern München i to sæsoner, inden den karismatiske træner siden sommeren 2012 har været hollandsk landstræner.

Analyse af Hollands VM-trup:

Kigger man ned over det hollandske hold er alt ved det gamle. De rummer traditionen tro en stærk offensiv, hvor de har en lang række kvalitetsspillere.

Længere tilbage på banen ser det dog knap så solidt ud, og særligt ser det ikke for godt ud på keeperpositionen, hvor de mangler en solid ankermand.

Målmænd:

Som nævnt, så er det ikke hollændernes stærkeste position. Michael Vorm fra Swansea ser ud til at være Louis van Gaals foretrukne ankermand.

Det er umiddelbart ikke en keeper, der indgyder respekt, og ej heller har samme niveau. Som backup har Holland de noget yngre keepere i form af Jasper Cillesen (Ajax) og Tim Krul (Newcastle).

Forsvaret:

Forsvaret er heller ikke ligefrem skræmmende for de orange-trøjede hollændere, der dog har nogle kvalitetsspillere til defensiven.

Der er dog enkelte spillere, som skiller sig ud. Det drejer sig naturligvis om Paris-backen Gregory van der Viel, som efterhånden også er ved at have fået opbygget en solid landsholdserfaring.

Derudover hænger meget også på Fulhams John Heitinga, som skal spille op til sit bedste, hvis Hollands defensiv ikke skal være gennemhullet.

Midtbanen:

Skraldemanden Nigel de Jong er et utal af offensive kræfter foran sig. Heriblandt stjernerne Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder og Arjen Robben.

Holland har en lang stjerneparade til de offensive pladser, men spørgsmålet bliver, om den hollandske totalfodbold bliver en tand for offensivt.

Angrebet:

I angrebet har Holland en knivskarp Robin van Persie, der bliver bakket op af Klaas-Jan Huntelaar, som også er brandvarm for Schalke 04.

Her har Louis van Gaal virkelig et luksusproblem. Robin van Persie bliver uden tvivl den foretrukne spydspids, men Huntelaar vil ånde ham i nakken.

Styrker og svagheder:

Den helt klare hollandske styrke er deres offensive stjerneparade, men spørgsmålet bliver om de kan lukke af bagud.

Det hollandske forsvar ser ikke vildt stærkt ud, og det kan komme til at koste dem i længden, men får de først styr på forsvaret, så er de en seriøs bejler til medaljer.

Hollands endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Tim Krul (Newcastle)
Jasper Cillesen (Ajax)
Michael Vorm (Swansea)

Forsvaret:

Daley Blind (Ajax)
Daryl Janmaat (Feyenoord)
Terence Kongolo (Feyenoord)
Bruno Martins Indi (Feyenoord)
Joel Veltman (Ajax)
Paul Verhaegh (FC Augsburg)
Ron Vlaar (Aston Villa)
Stefan de Vrij (Feyenoord)

Midtbanen:

Jordy Clasie (Feyenoord)
Leroy Fer (Norwich)
Jonathan De Guzman (Swansea)
Nigel de Jong (AC Milan)
Wesley Sneijder (Galatasaray)
Tonny Vilhena (Feyenoord)
Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven)

Angrebet:

Memphis Depay (PSV)
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
Dirk Kuyt (Fenerbache)
Jeremain Lens (Dinamo Kiev)
Robin van Persie (Manchester United)
Arjen Robben (Bayern München)

Truppen er tilføjet den 31. maj 2014.

Holland er placeret i gruppe B sammen med Spanien, Chile og Australien.

Skriv en kommentar