Tvivlsomt straffe sender Schweiz tæt på VM

0

Schweiz tog et stort skridt mod VM 2018, da de på udebane besejrede Nordirland med 1-0 på en straffesparksscoring af Ricardo Rodriguez.

Nordirland og Schweiz var endt som nummer to i hhv. gruppe C og B, og de to nationer var i den efterfølgende playoff-lodtrækning blevet parret med hinanden.

Således ventede der to indbyrdes opgør, hvor det første skulle spilles i aften på Windsor Park i Belfast.

Første halvleg bød ikke på scoringer, selvom det i flere sekvenser brændte på i den nordirske defensiv. Men slutproduktet manglede hos schweizerne, som dog kunne trøste sig med, at de havde været det klart bedste og farligste mandskab i de første 45 minutter.

Schweiz fortsatte med at dominere fra anden halvlegs start, og efter godt ti minutters spil kom føringsmålet.

Der skulle dog lidt hjælp til fra den rumænske dommer Ovidiu Hategan, som fløjtede for straffespark til gæsterne, da Nordirlands Corry Evans ifølge manden i sort havde haft armen til hjælp i forbindelse med et schweizisk målforsøg.

Straffesparket blev AC Milan-backen Ricardo Rodriguez sat til at eksekvere, og han var iskold i den direkte duel mod Michael McGovern. Dermed 1-0 til forhåndsfavoritterne fra Schweiz.

Nordirland skulle nu frem på banen, men de formåede aldrig for alvor at true den schweiziske defensiv. Og da gæsterne virkede fint tilfredse med føringen, blev der ikke scoret yderligere.

Derfor vandt Schweiz 1-0 og står med gode kort på hånden før returkampen, der spilles på søndag.

Skriv en kommentar