Tyskland nedlagde svage australiere

0

Trods tyskerne op til VM har fået en del afbud fra rutinerede spillere viste de klassen og spillede nærmest Australien ud af stadionet, som lagde grund til en tysk sejr på 4-0.

Det var dog Australien, som var ved at komme bedst fra start på kampen. Allerede et par minutter inde i kampen brændte det på foran det tyske mål, men Phillip Lahm fik afværget den farlige situation i det tyske felt efter en dødbold.

De hvidklædte tyskere svarede dog hurtigt igen på Australiens kæmpe chance, da Miraslov Klose fik chancen for at bringe dem i front på en friløber, men den ellers normalt målfarlige Klose skød lige på målmanden.

Tyskland fik taget revanche for den brændte chance kort tid efter. Det skete, da Thomas Müller modtog bolden i højre side og fandt en fremstormende Lukas Podolski, som bankede bolden ind bag en chanceløs Mark Schwarzer i det australske mål.

Målet stoppede ikke tyskernes aggressive pres, men blev derimod ved med at presse på. I første omgang manglede de lige det sidste for at fordoble føringen, men efter ca. 25 minutters spil fik de gjort op med det.

Miroslav Klose fik taget hævn fra sin afbrænder fra starten af kampen, da han gjorde det til 2-0 på et oplæg fra Phillip Lahm, som sendte bolden ind i hovedet på Klose, der få minutter inden scoringen havde misbrugt en relativ stor chance.

Den tyske dominans ville ingen ende tage og det ville ikke have været ufortjent, hvis Tyskland havde ført med mere end 2-0 ved pausen. Både en storspillende Mesut Özil og Khedira havde chancen for at score, men det skete ikke.

Australien kom noget bedre ud til anden halvleg end tyskerne, som spillede i et sløvt tempo i forhold til første halvleg, hvor de viste hvordan fodbold skal spilles, når det er bedst, men australierne udnyttede ikke overtaget.

Ti minutter inde i anden halvleg blev der sat en stopper for de gode australske takter. Det skete fordi den australske profil Tim Cahill fik et noget kontroversielt direkte rødt kort, efter han var kommet for sent i en tackling.

Med en halv time igen havde tyskerne chancen for definitivt at lukke kampen, og nok en gang var det Miroslav Klose, som var synderen bag en brændt afslutning, som denne gang igen var alene igennem med Schwarzer, men han misbrugte chancen i to omgange og returbolden nåede Khedira ikke frem til.

Efter 66 minutter kom igen gang i den tyske målscoring. Denne gang var det Thomas Müller, som elegant fik sat bolden i mål til 3-0, og dermed satte tyskerne endnu et kæp i hjulet på Australien.

Med tyve minutter igen kom den definitive afgørelse på kampen. Den stod netop indskiftede Cacau for, efter en forrygende Özil fik spillet frem til en mulighed, der blev udnyttet til at score til 4-0.

Den resterende del af kampen bar præg af Tyskland var tilfredse med resultatet og at Australien mest af alt lignede et hold, der gerne ville have kampen afsluttet så hurtigt som muligt, og derfor blev der ikke scoret yderligere mål i kampen.

Kampens spillere:

Tyskland – Mesut Özil: Der var en del kandidater til at blive kampens bedste tyske spillere, men i sidste ende er valget faldet på Özil, der spillede en forrygende kamp på den offensive del af den tyske midtbane og han var kreatøren bag den sprudlende tyske offensiv, hvor han fungerede som en ”spiel macher”.

Australien – Mark Schwarzer: Den australske keeper viste sin klasse, der gør han spiller på højeste niveau i England og med flere store redninger var han manden, som forhindrede, at Australien blev ydmyget fuldstændig af et tysk hold, der viste storspil i langt det meste af kampen.

Skriv en kommentar