Kontrastærke Tyskland er finaleklar efter ydmygelse af Brasilien

0

Tysklands kontra-maskine var særdeles velsmurt her til aften. Tyskland besejrede Brasilien med hele 7-1. Tyskerne var foran med 5-0 ved pausen.

Brasilien mod Tyskland i semifinalen. Brasilien var uden profilerne Neymar og Thiago Silva, og det skulle vise sig at blive to store mangler.

Der var lagt i kakkelovnen til et intenst opgør, men i stedet blev det til et brasiliansk kollaps.

Kampen startede meget levende med muligheder i begge ender.

Den første store chance i kampen tilfaldt Sami Khedira, som efter syv minutter kom frem til en chance i det lille felt, men hans holdkammerat kom i vejen og fik blokeret afslutningen.

Tyskernes rutinede målræv, Miroslav Klose, viste fra starten at han var sulten efter sejren. Han lagde et tungt pres på det brasilianske forsvar.

Efter ti minutters spil, begik Marcelo en stor fejl i forsvaret. Tyskland fik opsnappet bolden, og kort efter fik de tilspillet sig et hjørnespark.

Hjørnesparket blev sendt ind i feltet til en helt umarkeret Thomas Müller bagerst i feltet. David Luiz mistede Müller af syne, og den mulighed skal man ikke give Müller.

Tyskernes topscorer sendte sikkert bolden i nettet med en velplaceret inderside.

Derfra fortsatte Tyskland med deres solide koncept, der lyder på gode placeringer på banen og en velsmurt kontra-maskine.

Efter scoringen blev brasilianerne dog inviteret mere ind i kampen af tyskerne, ufrivilligt.

I det 16. minut blev Brasiliens venstreback, Marcelo, nedlagt i tyskernes felt af Philip Lahm, men dommeren vurderede ikke, at det var strafbart.

Otte minutter senere slog Tyskland igen kontra. Bolden blev ført frem i højre side, hvor Toni Kroos serverede bolden til Muller, som derefter fandt Klose.

Klose afsluttede, men bolden røg direkte på målmanden, returen fra Julio Cesar røg dog ud til Klose igen, og denne gang var han kølig.

Han bragte tyskerne foran 2-0, og skrev sig samtidig ind i historiebøgerne som den mest scorende spiller i VM-historien med 16 mål.

I det 24. minut var den atter gal i det brasilianske forsvar. Özil spillede bolden ud til Lahm på højrekanten, der lagde et fladt indlæg ind. Müller skyd forbi bolden, hvorefter den trillede videre til en helt fri Toni Kroos.

Kroos var iskold i situationen, og scorede til 3-0.

Minuttet senere gentog historien sig. Tyskerne opsnappede bolden kort efter at den var givet op igen. Fernandinho begik en kæmpe fejl, og så slog tyskerne kontra.

Sami Khedira viste stor gavmildhed i situation og spillede Kroos fuldstændigt fri. Han var igen nådesløs i situationen, og satte bolden ind i nettet til 4-0.

De brasilianske spillere var lamslået, og fansene var helt i kulkælderen. Produceren til kampen fangede flere fans, som var grædefærdige.

Kampens udvikling sendte tankerne tilbage til første spillerunde, hvor Holland ydmygede de forsvarende verdensmestre fra Spanien fuldstændigt.

Tyskerne sikrede sig igen bolden i det 28. minut, hvorefter de igen kørte kontra. Mesut Özil fandt sin tidligere holdkammerat i Real Madrid, Sami Khedira, som denne gang selv havde sidste fod på bolden og kunne lægge bolden flot ind bag en sagesløs Julio Cesar.

Efter den femte scoring gik tyskerne lidt ned i gear, men det var tydeligt, at brasilianerne var handlingslammede.

De ventede blot på, at de sidste 15 minutter kunne gå, så de kunne komme ned til pause-teen og blive præsenteret for redningsplanen.

I pausen udvandrede mange af de brasilianske fans. De var alle meget slukørede.

I anden halvleg kom Brasilien bedre ud til kampen, men fælles for deres aktioner var, at de manglede tyskernes rolighed og skarphed.

Efter 69 minutter blev ydmygelsen øget. Khedira og Lahm spillede flot kombinationsspil, hvorefter Lahm fandt André Schürrle i feltet, som han sparkede ind for næsen af Thomas Müller.

Måltavlen kom også op på 7-0. I det 79. minut var Schürrle igen manden bag målet. Han tæmmede flot bolden og sekundet senere kanonerede han læderet helt op i nærmeste hjørne - uden chance for Cesar i Brasilien-buret.

Kort før tid fik Brasilien dog pyntet på resultatet. Oscar, som havde fået en del muligheder i kampen, fik omsider reduceret til 7-1. Det blev samtidig kampens slutresultat.

Resultatet betød, at Brasilien fik tangeret det største nederlag i landets historie. Samtidig var det brasilianernes første hjemmebane-nederlag i 42 kampe.

Tyskland er nu klar til finalen på Maracanã den 13. juli, hvor de enten skal møde Holland eller Argentina, der mødes i den anden semifinale onsdag aften.

Skriv en kommentar