Uheldige Australien delte med Ghana

0

Kampen mellem Ghana og Australien i Rustenburg endte ud i en pointdeling mellem de to lande. Kampen bød udover to mål, og på endnu en udvisning.

Vi fik en noget sløj start mellem de to mandskaber, og det var meget småt med nævneværdige tilbud inden for kampens første ti minutter. Ghana-profilen Boateng havde eneste forsøg i de indledende minutter.

Efter elleve minutter kom Australien på tavlen for første gang ved slutrunden, da et ellers ufarligt frispark fra Mark Bresciano kun blev halvklaret af en noget usikker Kingson, hvorefter Brett Holman kunne følge op og sparke returbolden i mål.

Efter scoringen forsøgte Ghana at sætte et pres på at få en hurtig udligning, men deres første rigtige tilbud kom efter tyve minutters spil, da en afslutning fra Gyan blev blokeret af en australier, og røg over målet.

24 minutter inde i kampen kom det mest vitale højdepunkt i opgøret, da den australske profil Harry Kewell tog armen i brug for at redde en ghanesisk afslutning inde i feltet. Det takserede dommeren til et rødt kort og et ghanesisk straffespark, og endnu engang viste Asamoah Gyan kølighed fra pletten, da han sikkert sparkede den ind og scorede sit andet mål ved slutrunden.

Et minut efter udligningen forsøgte Ghana igen, da Prince Tagoe kom fri til en afslutning, der dog gik en halv meters penge forbi den nærmeste opstander.

Kort før pausen måtte den australske keeper Mark Schwarzer hive en fantomredning frem, da Boateng fik sendt en god afslutning af sted. Med den flotte redning lykkedes det Australien at komme med uafgjort til pausen, og hvor stillingen var 1-1. Uden ændringer kom spillerne ud til anden halvleg.

Efter 49 minutter fik Ghana anden halvlegs første rigtige chance, da Asamoah Gyan forsøgt sig med et indersidespark fra feltets kant. Trods problemer fik Schwarzer og det australske forsvar dog afværget chancen.

Med en halv time igen forsøgte Ghana endnu engang, da Gyan kom frem til en afslutning fra distancen, dog gav den ikke Schwarzer de store problemer i målet.

Ikke mere end ti sekunder efter sin indskiftning kom Scott Chipperfield frem til en gigantisk chance, da han fik et indlæg serveret ved bagerste stolpe. Hans hovedstød manglede dog den sidste snært af kvalitet, og røg et stykke over målet. På det næste angreb kom ghaneserne så tæt på, da Gyan var millimeter fra et finde navnebror Asamoah inde foran målet.

Med tyve minutter igen fandt en godt spillende Kevin Prince Boateng en helt fri Gyan med en stikning, men heller ikke denne gang skulle Gyan på tavlen som dobbelt målscorer. Hans afslutning passerede stolpen med flere meter.

Australien fik den næste store mulighed, da bolden endte for fødderne af Luke Wilshere, som dog ikke fik sendt en ordentlig afslutning af sted, men derimod lige på Kingson i det ghanesiske mål. Heller ikke indskiftede Josh Kennedy fik puttet returbolden i kassen, og Australien måtte se den store mulighed forsvinde ud i ingenting.

Kampens spillere:

Ghana - Kevin Prince Boateng: Det bedste offensive ghanesiske våben var i dag Boateng, og gang på gang formåede han at skabe farlige situationer med sine fodringer til den lynhurtige angriber Asamoah Gyan, der ligeledes bejlede til prisen som kampens ghanesiske spiller. For de mange gode offensive tiltag går den pris dog til Boateng.

Australien - David Carney: Den australske venstreback havde en rigtig god dag, og var garant for flere gode defensive såvel som offensive aktioner. Carney stod for flere af Australiens farlige indlæg og rush i første halvleg, mens han også gjorde en god figur af sig i det defensive spil.

Skrevet af Kasper Nielsen.

Skriv en kommentar