Kyniske Tyskland klar til brag mod briterne

0

På Soccer City i Johannesburg lykkedes det her til aften Tyskland at besejre Ghana, og dermed at vinde gruppen foran ghaneserne. Tyrkisk fødte Mesut Özil blev helten for Tyskland, da han med et pragtmål scorede kampens enlige kasse.

Der skulle ikke gå mange minutter af opgøret på Soccer City, inden vi fik den første chance, da en fejl af den ghanesiske midtbane gav Cacau en mulighed.

Hans afslutning var dog noget tam, og gav ingen problemer for Kingson i målet. Få minutter senere forsøgte Lukas Podolski sig med et langskud, men det ghanesiske forsvar blokerede skuddet.

Efter ni minutters spil var tyskerne for alvor tæt på, da en ghanesisk fod tog et indlæg, og satte målmand Kingson på en alvorlig prøve. Ghanas keeper fik dog bokset bolden forbi stolpen, og afværget katastrofen.

En livlig start bød på et klart bedst tysk mandskab, der gang på gang formåede at true den ghanesiske organisation. Efter et lille kvarters spil fik angrebsprofilen Lukas Podolski en mulighed for at svinge sit venstreben, men en halvforkølet afslutning blev sendt ud over baglinjen.

23 minutter inde i opgøret blev Ghana for første gang farlige, da en opspilsfejl af Per Mertesacker blev opsnappet, hvorefter den ghanesiske topscorer Gyan blev spillet fri. Dog fik forsvaret i samarbejde med målmand Neuer afværget chancen.

Og blot et minut senere var det tyskernes tur, da playmakeren Mesut Özil blev spillet helt blank i dybden. Özil misbrugte dog den gigantiske mulighed, og sparkede lige i benene på Kingson.

Mange sekunder mere skulle der ikke gå før det brændte på i den anden ende. Et ghanesiske hjørnespark blev headet forbi Neuer, men inde på stregen fik Lahm sparket bolden væk, og reddet for det tyske mandskab.

Efter de tre store chancer i streg døde kampen en anelse ud, og først med fem minutter til pause fik vi kampens næste store tilbud, da tårnhøje Mertesacker næsten snittede et frispark i målet. Dog fik Kingson boksede væk, og Ghana klarede frisag i situationen.

Første halvlegs sidste aktion var signeret af den konstant farlige kantspiller Ayew, der efter gode udfordringer fik sendt et indlæg ind, dog uden nogen adresse. Kort tid efter fløjtede dommeren til pause, og med 0-0 var der status quo forud for kampens sidste 45 minutter. Uden ændringer bragte de to mandskaber samme elleve mand på banen til anden halvleg.

Blot fem minutter inde i anden halvleg fik Ghana en gigantisk mulighed for at bringe sig et stort skridt nærmere ottendedelsfinalen, da Gyan brændte en friløber på den tyske målmand Neuer.

En halv time før tid fik vi kampens første mål, da den Mesut Özil modtog bolden på kanten af feltet, og kanonerede den op i venstre målhjørne bag en chanceløs Kingson i det ghanesiske mål. Og knap havde Ghana givet bolden op i den anden ende, før Ghana ved bagerste stolpe, fik en stor hovedstødsmulighed, der dog blev blokeret.

Efter scoringen overtog Ghana spillet, og efter 65 minutter var et flot opspil centimeter fra at udløse mål, da en genial hælaflevering fandt Asamoah, hvis afslutning dog blev rettet af og gik forbi kassen. Efter et længere varigt ghanesisk pres formåede tyskerne dog også at skabe en chance ved Cacau, hvis afslutning manglede kvalitet.

Ghana kom i takt med at tiden løb længere frem på banen for at jagte et udlignende mål, og efter 77 minutter var en række indlæg i træk tæt på at give en stor ghanesisk mulighed. I stedet kunne tyskerne slå kontra, men uden den store succes ved Özil.

Efter en slutning på kampen uden nævneværdige tilbud udspillede sig på Soccer City, og med en 1-0 sejr formåede Tyskland at slå Ghana med 1-0, der dog stadig avancerer fra gruppe D efter Australiens sejr over Serbien i den anden kamp. Nu venter en vanvidskamp mod England for tyskerne, mens Ghana står over for USA i deres ottendedelsfinale.

Kampens spillere:

Ghana – Anthony Annan: ”Den nye Essien” spillede igen en rigtig solid kamp på den ghanesiske midtbane, hvor han løb solen sort og erobrede masser af bolde. Rosenborg-profilen voldte de tyske midtbanespillere store problemer, og erobrede tonsvis af bolde inde omkring maskinrummet. Den meget oversete spiller var uden tvivl en af de bedste på banen, og fortjente udnævnelsen som kampens spiller.

Tyskland – Mesut Özil: Dagens farligste tysker var Özil, som gang på gang var et problem for den ghanesiske defensiv med sine farlige pasninger og maskerede dybdeløb. Der var ikke mange iøjnefaldende tyske spillere i dagens kamp, men Özil var alligevel en af de få der skildte sig ud, og tilmed blev han matchvinderen med sit suveræne langskudsmål.
Skrevet Kasper Nielsen.

Skriv en kommentar