Serbiske dumheder gav Ghana sejren

0

Selvom det langt hen af vejen var en lige kamp, formåede Ghana at hente de tre point fra kampen mod Serbien. Dumheder af først Lukovic og senere hen Kuzmanovic gav ghaneserne de tre point foran godt 40.000 fans i Pretoria.

En livlig start udspillede sig i Pretoria, hvor Pantelic allerede efter få sekunder hamrede et langskud lige forbi kassen. Dette blev fulgt op af et par ghanesiske forsøg, først ved Annan og derefter et frisparksforsøg ved Asamoah Gyan.

Fra start var det en meget hektisk affære der bølgede frem og tilbage, og mens Serbien forsøgte sig med indøvede frisparkskombinationer slog Ghana et par udmærkede kontraløb, og efter et kvarter var det for alvor tæt på, da Zigic måtte glide en farlig bold væk tæt under det serbiske mål.

Ghaneserne var det bedste hold de første tyve minutter, og efter 19 minutter forsøgte de sig endnu en gang, da forsvarsspilleren John Mensah oversteg store stærke Vidic i hovedspillet, og headede sit hovedstød marginalt forbi fjerneste stolpe. Godt et halvandet minut senere var ghaneserne igen på spil, da Gyan var centimeter fra at snitte det ellers flotte indlæg fra Boateng i kassen.

Serbien forsøgte sig med endnu en fiks frisparkskombination efter 26 minutters spil, men en ellers effektiv opbygning blev ødelagt af en dårlig tæmning fra Marko Pantelic, der generelt har haft meget svært ved at finde sig til rette i kampen. Endnu tættere på kom Kolarov få minutter senere, da hans frispark sneg sig uden om stolpen. Marko Pantelic havde sit første gode forsøg efter 31 minutter, da han forsøgte sig fra distancen med et glimrende spark, der tog sidenettet.

Et af kampens bedste forsøg fik vi efter 39 minutter, hvor Milan Jovanovic med et flot rush trak op i feltet, inden bolden endte hos Stankovic der fyrede et langskud af. Selvom Kingson havde lidt problemer med at holde fast i bolden, fik han reddet problemerne ud og grebet den i anden omgang.

Efter en ganske lovende start på halvlegen endte det hele i lidt af en fuser, og pausefløjtet kom efter en længere periode med meget få nævneværdige begivenheder. En taktisk halvleg der ikke var specielt seværdig for den neutrale. Uden ændringer ved pausen gik de to hold ind til anden halvleg med samme opstillinger som fra start.

Efter 53 minutter kom gennembruddet for ghaneserne, da Tagoe slog et indlæg ind i panden på Ayew, der dog headede lige forbi det serbiske mål. Presset var dog ikke ovre, og blot et minut efter var Tagoe igen på pletten, da han fik en afslutning blokeret af det serbiske forsvar.

Efter en stille første halvleg kom der for alvor gang i løjerne, og denne gang med en stor serbisk mulighed efter 56 minutter. Pantelic fik et indkast i dybden serveret og efter en god obstruktion på en ghanesisk forsvarer havde han mulighed for at spille Jovanovic helt fri, dog manglede afleveringen præcision, og løb ud i ingenting. Få minutter senere var Zigic tæt på, men den høje targetmand kom få centimeter fik ikke ordentligt træf på bolden.

Asamoah Gyan forsøgte sig efter en times spil på et langt indkast fra backen John Pantsil, og med en enorm springkraft steg han til vejrs over de høje serbiske forsvarsspillere. Dog tog hans hovedstød yderkanten af stolpen. Her efter en times spil begynder der for alvor at lugte af mål i Pretoria.

Efter en times spil er det også blevet tid til den første udskiftning, idet Stuttgart-playmakeren Zdravko Kuzmanovic erstatter Nenad Milijas på den serbiske midtbane.

Ingen action fra det 60 til 70. minut, og det begyndte så småt at lugte af en nullert igen. Ghana mest på bolden og det farligste hold, mod en flok serbere der så småt ligner nogle trætte mænd.

Efter 73 minutter må Aleksandar Lukovic forlade banen efter at have modtaget sit andet gule kort på et unødvendigt frispark midt på banen. Udvisningen måtte dog synes at være god nok, idet han holder en ghanesisk spiller tilbage. Dermed har ghaneserne nu et kvarter i overtal plus det løse.

78 minutter inde i kampen får Serbien deres klart største mulighed, da Laziovic erobrer en løs bold ude ved flaget og spiller Krasic fri inde foran. Krasic, der ikke har haft en stor kamp, får sendt en ganske fin afslutning af sted, men målmand Kingson parerer bolden højt i målet og sender den ud tiæ hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark fik også Vidic sendt et hovedstød mod målet, dog måtte han se denne gå en halv meters penge over.

Serberne viser tænder og efter 81 minutter slipper Ivanovic fri med et langt rush, og får afsluttet lige over Kingsons mål. Det er lidt som om at udvisningen har fået Serbien til at vågne til dåd, og har klart været bedst siden fadæsen fra Lukovic.

Straffespark til Ghana i det 82. minut, da indskiftede Zdravko Kuzmanovic tager hånd på bolden inde i feltet. Dommeren ser hændelsen og tildeler straffesparket, som Asamoah Gyan sikkert sparker ind højt i målet. Ghana ser altså ud til at hive alle tre point hjem her kort før slutfløjtet.

Zdravko Kuzmanovic er tæt på i det 86. minut, hvor han får muligheden for at gøre skaden god igen. Dog sparker han langt over målet på sin flugter. Dommeren har lagt tre minutter til i Pretoria.

På falderebet får Gyan tilspillet sig en chance, men hans placerede skud bliver sendt på stolpen, og han misser muligheden for at blive dobbelt målscorer. Efter godt fire minutters overtid fløjter dommeren kampen af, og Ghana har taget de første tre point i gruppen. Lige kamp, hvor det dog ikke var helt ufortjent at sejren vippede over til den ghanesiske side.

Kampens spillere:

Serbien – Branislav Ivanovic: Serbernes bedste mand i dag var Chelsea-forsvareren, der spillede en sikker kamp nede bagi, og derudover havde flere gode aktioner offensivt. Han har stået bag et par fine indlæg og gode rush, og har klart gjort sig fortjent til at være den bedste serbiske spiller.

Ghana – Anthony Annan: Selvom han ikke er den spiller man ligger mest mærke til på dagen, så har Rosenborg-spilleren spillet en solid kamp på den centrale ghanesiske midtbane, hvor han sammen med Gyan og Tagoe har været sit holds bedste spillere. Dog har den store fighterindsats uden nævneværdige fejl gjort at Annan bliver dagens ghanesiske mand.

Skrevet af Kasper Nielsen

Skriv en kommentar