VM 2010-optakt: England – USA

0

Det bliver noget af et brag, når England og USA spiller den første VM-kamp for deres vedkomne i gruppe C lørdag. Kampen starter klokken 20.30 i Rustenburg.

Der bliver masser af spænding, når der bliver noget af et brag på lørdag mellem England og USA, som begge går efter den store VM-titel. England, som ikke har vundet VM-titlen siden 1966, så det vil uden tvivl være en ekstra motivationsfaktor for englænderne.

Begge mandskaber har gjort det godt i deres seneste VM-testkampe. Set over deres seneste fem opgør har England vundet fire af deres opgør, mens USA har vundet tre. Englænderne led deres eneste nederlag mod Brasilien med 1-0 og USA led et 2-1-nederlag til Holland samt et ydmygende 4-2-nederlag til Tjekkiet.

England har således fire VM-testsejre i træk, mens USA ender på tre sejre. Derfor skulle man tro, at det er nogle særdeles topmotiverede hold, der mødes.

Selvom de engelske spillere er nervøse, er landstræneren Fabio Capello på ingen måde påvirket.

”Jeg har sammensat en startopstilling på elleve spillere, som skal sikre os en sejr på lørdag. Jeg har bedt spillerne om at tage det roligt, men vi kan godt mærke det store pres, da journalisterne er omkring os konstant,” siger Capello ifølge Sky Sports.

Selvom han ikke har offentliggjort startopstillingen endnu, tvivler Capello stadig på, hvem der skal spille ved siden af John Terry.

Hos amerikanerne er der stadig i tvivl om angriberen Joze Altidore kan spille grundet en ankelskade. Selvom angriberen har udtalt at det går bedre, tør han ikke melde sig klar til kampen mod England.

Hold øje med:

England - Wayne Rooney: Han er manden, der skal føre englænderne til en sejr mod USA. Manchester United-spilleren har både vist sig at være farlig i Premier League og på landsholdet utallige gange, og i den netop afsluttede Premier League-sæson scorede han 26 mål.

USA - Landon Donovan: Donovan kan godt kaldes, USA’s Wayne Rooney, selvom han er lidt ældre. Den 28-årige angriber, som til dagligt spiller i La Galaxy, er lejet ud til Everton, hvor han scorede to mål i ti kampe.

Seneste nyt om holdene:

England: David James starter muligvis ikke inde, da han har døjet med en knæskade. Robert Green vil stå klar i kulissen. Ledley King er den åbenlyse afløser for Ferdinand, men Capello kunne også foretrække Matthew Upson. Gareth Barry starter i hvert fald ikke.

Aston Villa-angriberen Heskey kan meget vel starte inde, fordi han har fungeret i et godt sammenspil med Rooney under kvalifikationen.

USA: Angriberen Jozy Altidore er ude for USA med en ankelskade umiddelbart, men spørger man spilleren selv er han kampklar. Deruover spekuleres der i, om Jonathan Spector bliver fravalgt på højrebacken efter en skuffende sæson.

Forventede startopstillinger:

England:

David James

Glen Johnson - Lesley King - John Terry - Ashley Cole

Aaron Lennon - Frank Lampard - Steven Gerrard - Joe Cole

Wayne Rooney - Emile Heskey

USA:

Tim Howard

Steve Cherundolo - Oguchi Onyewu - Jay DeMerit - Carlos Bocanegra

Landon Donovan - Michael Bradley - Maurice Edu - Clint Dempsey

Jozy Altidore - Edson Buddle

Kampen mellem England og USA spilles klokken 20.30, og vises direkte på TV 2.

Skrevet af Unal Korkmaz

Skriv en kommentar