VM 2010-optakt: New Zealand – Slovakiet

0

I den anden kamp i gruppe F mødes gruppens formodede svageste hold, New Zealand og Slovakiet, i den tidlige kamp tirsdag eftermiddag, og den sætter vi her fokus på.

New Zealand kom forholdsvis ubesværet igennem kvalifikationsrunden i Oceanien, men efter at være endt som klar nummer et der ventede nummer fem fra den asiatiske kvalifikation, Bahrain, som newzealænderne skulle møde i to opgør.

Det første opgør i Bahrain endte 0-0 og derfor havde New Zealand et favorabelt udgangspunkt forud for hjemmekampen, som de fik sejren i på mål af Rory Fallon, som blev kampens enlige målscorer og sendte New Zealand til VM.

Op til VM har New Zealand mødt forholdsvis stærke modstandere, og derfor er det ikke blevet til nogen sejrsmæssig god optakt. I marts tabte de med 2-0 til Mexico, mens det blev til et nederlag på 2-1 til Australien i slutningen af maj og senere hen blev det også til nederlag mod både Chile og Slovenien. Dog blev det til en overraskende sejr over Serbien på 1-0.

Kun en gang tidligere har New Zealand deltaget ved VM, og den ene gang var helt tilbage i 1982, hvor VM var langt mindre i forhold til hvad det er gjort til i dag med medierne, tilskuerantallet mv., derfor betegner newzealænderne åbningskampen mod Slovakiet som en af de største nogensinde for newzealandsk fodbold.

”Det bliver en af de største kamp i historien for newzealandsk fodbold. Den første kamp i enhver turnering er altid enorm vigtig og det er selvfølgelig også tilfældet her. Vi ved Slovakiet er et godt hold, men vi er nødt til at få noget ud af det her og vi vil komme igennem den gruppe,” siger New Zealands angriber, Chris Killen, til FIFA's hjemmeside.

Slovakiet overraskede alt og alle i kvalifikationen til VM. De endte som nummer et i deres gruppe foran Slovenien, der kom med til VM via play-off-kampe, og Tjekkiet, som endte på tredjepladsen i gruppen, og dermed måtte blive hjemme fra slutrunden.

Den slovakiske optakt til VM har også været optimal. Udover et nederlag i starten af marts til Norge er det på det seneste blevet til 1-1 mod Cameroun og en sejr på 3-0 over Costa Rica.

Måden Slovakiet kom til VM på var ved at spille offensivt fodbold, og det agter de også at gøre, når det gælder under VM.

”Vi vil forsøge at vinde ved at spille offensivt fodbold, men jeg forventer også det samme fra vores modstandere. Selvom det vil blive en tæt kamp, tror jeg, at vi har et bedre hold,” forklarer Slovakiets træner, Wladimir Weiss, til FIFA's hjemmeside.

Hold øje med:

New Zealand – Ryan Nelson: Han er anføreren på det newzealandske mandskab og han skal binde forsvaret sammen med sin erfaring fra den engelske Premier League og han vil ligeledes blive vigtig til at guide yngre spillere som Winston Reid qua hans erfaring.

Slovakiet - Marek Hamsik: Selvom Martin Skrtel har en stor profil, vil Hamsik blive en vigtigere spiller end ham mod New Zealand. Hamsik, der til dagligt spiller i italienske Napoli, er et af de største midtbanetalenter i verden og spås en stor fremtid, hvorfor det skal blive spændende at se hvordan han vil binde den slovakiske offensiv sammen.

Forventede startopstillinger:

New Zealand:

Paston

Reid - Nelson - Smith - Sigmund

Killen - Vielich - Christie - Bertos

Smeltz - Fallon

Slovakiet:

Mucha

Pekarik - Skrtel - Durica - Cech

Weiss - Srba - Hamsik - Stoch

Vittek – Sestak

Kampen spilles tirsdag eftermiddag kl. 13.30 og den sendes direkte i TV på Canal 9.

Skriv en kommentar