VM 2010-optakt: Sydkorea – Grækenland

0

Lørdag bliver der taget hul på gruppe B, når Sydkorea tørner sammen med Grækenland klokken 13.30. Det bliver interessant, at se holdenes VM-form, efter at have skuffet i VM-testkampene.

Såvel Sydkorea som Grækenland har historisk inden for nyere tid begge leveret rigtig gode resultater, hvilket er mere end man kan sige om deres optakt til VM-slutrunden.

Både Sydkorea og Grækenland har skuffet i deres testkampe - i kampe, hvor de begge har forsøgt sig mod modstandere, som i en vis udstrækning matcher deres gruppemodstandere.

For Sydkoreas vedkommende har de i perioden 24. maj til 3. juni mødt Japan, Hviderusland og Spanien og deres første test blev ellers en succes, da man besejrede Japan med 2-0 i et opgør, hvor Sydkorea blot skulle bruge seks minutter til at vise deres målfarlighed ved Ji Sung Park. Resten af opgøret forløb som en ren stillingskrig inden Park Chu-Young lukkede til 2-0.

Dermed var Sydkorea godt i gang, men kampen kunne de ikke bruge til det store, da det efterfølgende blev til to gange 0-1 mod Hviderusland og Spanien. Den største skuffelse var mod Hviderusland, hvor man havde en tandløs indsats mod en modstander som man havde forventet, at slå. Kampen blev derimod yderst målfattig og ved de enkelte chancer der opstod - var det altså kun Hvideruslands Kisliak som formåede at finde netmaskerne.

Dermed kunne man frygte deres sidste test mod Spanien og frygten kom til dels også til sin ret. Med blot 35 % af spillet, havde de ikke de store chancer mod Spanien og man ventede konstant på Spaniens føringsmål. Sydkorea holdt dog stand indtil det 86. minut, hvor Navas nettede. Dermed må man betragtes deres testkampe som ikke-acceptable.

Tilsvarende dumpekarakter kan man give Grækenland, som tilbage til marts tabte 0-2 til Senegal og i deres seneste to testkamp mod Nordkorea og Paraguay har spillet under niveau. Den 25. maj blev det til 2-2 mod Nordkorea. Det startede ellers godt, at Grækenland kom i front efter blot to minutter på det der lignede en indøvet frisparksdetalje.

Men halvvejs inde i første halvleg blev de straffe af egen medicin. Nordkorea udførte ligeledes detalje og på et efterfølgende klasse-langskud blev der udlignet. Kort inde i anden halvleg blev det dog til 2-1 til Grækenland på endnu en dødbold, hvor det nordkoreanske forsvar sov, men Grækenland glemte efterfølgende at lukke af, blot få minutter senere var deres forsvar yderst uopmærksom og således kunne Nordkorea score til slutresultatet 2-2.

I den sidste testkamp skulle de sidste detaljer afprøves, men kampen sluttede skuffende 0-2. Paraguay var boldbesiddende, mens Grækenland faktisk havde de fleste chancer, hvorfor slutresultatet var endnu mere bittert. Dermed virker såvel defensive som offensiven uskarp, så der skal finder en man energi og en vis portion held, hvis der skal fremvises andre takter.

I den sydkoreanske lejr er der trods resultaterne en vis tro på det, selvom man underspiller rollen en anelse. Til Sky Sports mener den 21-årige midtbanespiller Ki Sung-Yueng ikke at man skal forvente tilsvarende resultater, som det var tilfældet i 2002, men alligevel mener han, at der er mulighed for en kvartfinaleplads.

Således udtaler han: ”Men vi vil gøre vores bedste og vores trup bliver stærkere og stærkere. Hvis vi gøre vores bedste, kan vi kvalificere os videre fra gruppespillet og hvem ved, måske kunne vi gå til kvartfinalen.”

Hold øje med:

Sydkorea - Chung-Yong Lee: For Sydkorea ville det oplagte svar være Park, men med hans skade i optakten tror jeg mere på at Chung-Yong Lee kan blive en afgørende effekt i det første opgør. Lee har haft en god sæson i Bolton og har flere strenge at spille på.

Grækenland - Giorgos Karagounis: For Grækenland er den afgørende faktor, hvorvidt playmaker og anfører Giorgos Karagounis kan få organiseret defensiven og offensiven, så der ikke er nogle hul mellem kæderne.

Seneste nyt om holdene:

I den græske lejre er fokus i øjeblikket ikke så meget på, hvor langt man kan nå, men i stedet, hvorvidt deres stærke forsvarsspiller Vangelis Moras bliver klar og alt tyder på, at han ikke når det. En fra holdets stab udtaler:

"Med mindre der sker mirakler, så er det meget usandsynligt, at han bliver klar til den første kamp mod Sydkorea.”

En klar svækkelse af holdet, som godt kunne bruge en stærk og stabil mand i den bagerst kæde. Men Moras er ikke eneste der er ude for tiden. Pantelis Kapetanos og Sotitis Kyrgiakos og har også stået over i træningen, men begge forventes dog klar.

I den sydkoreanske lejr har den største bekymring været tildelt Manchester Uniteds Park, som kom til skade under opvarmningen til kampen mod Spanien, men den seneste melding er, at han når at blive klar. Så dermed forventes man, at have et alle spillere til rådighed til det første opgør. Men hvem kan så få en afgørende effekt med de givne forudsætninger.

Forventede startopstillinger:

Sydkorea:

Woon Jae Lee

Beom Seok Oh – Lee - Yong Hyung Cho - Young Pyo Lee

Ji Sung Park - Jung Woo Kim - Jae Sung Kim - Chung Yong Lee

Chu Young Park - Ki Hun Yeom

Grækenland:

Chalkias

Kyrgiakos - Seitaridis - Papadopoulos - Torodisis

Ninis - Katsouranis - Karagounis

Gekas - Salpingidis - Samaras

Kampen følges den 12. juni kl. 13.30 på Canal 9, SVT1 og ARD.

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar