VM-holdanalyse 2010: Sydkorea

0

Sydkorea er endt i VM-gruppe B, hvor de skal møde Argentina, Nigeria og Grækenland. VM-guide.dk bringer her en analyse af Sydkoreas landshold.

Fakta:

Fulde navn: Sydkorea
Hovedstad: Seoul
National-stadion: Seoul World Cup Stadium (Kapacitet: 68.476)
Landets areal: 100.140 km2
Antal indbyggere: 50.062.000
Forbundets navn: Korea Football Association
Øgenavn til landsholdet: Taegeuk Jeons (Taeguek-krigerne), Tigers of Asia (Tigerne fra Asien), Red Devils (De røde djævle)
Placering på verdensranglisten: Nr. 53 (Marts)
Flest landskampe: Hong Myung-Bo, 136 kampe
Flest mål: Cha Bum-Kun, 55 kampe
Største sejr: Sydkorea - Nepal - 16-0 (29. september 2003)
Største nederlag: Sverige - Sydkorea - 12-0 (5. august 1948)

De største resultater:

Confederations Cup:

2001 - 1. runde

VM:

1954 - 1. runde
1986 - 1. runde
1990 - 1. runde
1994 - 1. runde
1998 - 1. runde
2002 - Fjerdeplads
2006 - 1. runde

VM-erfaring:

Sydkorea er faktisk en særdeles VM-stærk nation, eftersom de har deltaget i hele otte ud af 19 slutrunder, der hidtil er blevet afholdt. Men fællestrækkene for nationen er, at de aldrig har formået at komme særligt langt.

De er allerede røget ud efter første runde i seks af deres VM-deltagelser, mens de ganske overraskende var helt oppe og blande sig i den afgørende fase i 2002, hvor de selv var værter sammen med Japan.

Ved denne lejlighed, sikrede de sig en fjerdeplads, mens de altså fire år efter ved VM i Tyskland gentog historien om at ende på 1. pladsen.

Vejen til VM-slutrunden:

Sydkorea blev placeret i gruppe med Australien, Saudi Arabien, Iran og Japan i den asiatiske kvalifikationsrunde til VM 2010.

Efterfølgende mødte de Nordkorea, Jordan og Turkmenistan i den tredje runde, hvor de lå i gruppe tre.

I fjerde og afgørende kvalifikationsrunde endte de i gruppe B med Nordkorea, Saudi Arabien, Irak og Forenede Arabiske Emirater.

Her gik Sydkorea sikkert videre med 16 point efter otte opgør, og dermed sikrede de sig førstepladsen foran Nordkorea, der endte på 12 point.

Landstræneren:

Navn: Huh Jung-Moo
Født: 13. januar 1955
Nationalitet: Sydkorea
Landstræner siden: 2007
Træner-karriere: Sydkorea, POSCO Atoms, Hyundai Horang-i, Pohang Atoms, Chunnam Dragons

Portræt:

Huh Jung-Moo var som spiller en legende i den hollandske storklub PSV op gennem 1980'erne.

Som træner har han været inde omkring Sydkoreas landshold en del gange. Første gang, hvor han stiftede bekendtskab med landsholdet var i 1989, da han var en del af trænerstaben. Derefter var han assistenttræner for henholdsvis POSCO Atoms og Hyundai Horang-i, inden han blev cheftræner for Pohang Atoms i 1993 til 1995.

Herefter valgte han at kaste sig over et assistenttræner-job igen. Denne gang var det for Sydkorea, mens han året efter blev forfremmet til landstræner, som han var i et enkelt år.

I tre år stod han i spidsen for Chunnam Dragons, men han blev igen sulten efter landstræner-jobbet for Sydkorea, og overtog dermed ansvaret fra 1998 til 2000. Derefter var han teknisk direktør i to omgange for Koreas fodboldforbund, mens han i mellem dette job også var ansat på Yong-In Football Center fra 2001 til 2004.

I 2004 blev han for anden gang i karrieren assistent for Sydkorea, mens han igen blev cheftræner for Chunnam Dragons i perioden 2005 til 2007. I 2007 besluttede han sig for igen at vende tilbage til Sydkorea, som nationens landstræner, hvilket han har været siden da.

Analyse af truppen:

Sydkorea er kendetegnet ved at have en god og sammenspillet trup, hvor de fleste kender deres pladser, idet der generelt ikke roteres i de bagerste kæder, mens landstræner godt kan have for vane, at rotere en del i angrebet, når profilerne af og til virker trætte.

Målmænd:

Woon-Jae Lee er indiskutabelt holdets førstevalg på målmandsposten, da han stort set har stået samtlige kampe i både 2009 og 2010. Andetvalget er som oftest Young-Kwang Kim fra Ulsan Hyundai Horang-i, men det er sjældent at førstevalget bliver skadet, og derfor står han kun noteret for to kampe i 2009, hvor den ene var som indskifter.

Forsvaret:

I bagerste kæde består Sydkoreas landshold også af en række dygtige spillere, hvor de fire udvalgte i forsvaret er Young-Pyo Lee fra Al-Hilal i Saudi Arabien, Yong-Hyung Cho fra Jeju United i Sydkorea, Jung-Soo Lee fra Kashima Antlers i Japan samt Du-Ri Cha, der spiller i tyske SC Freiburg til dagligt.

Midtbanen:

På Sydkoreas midtbane finder man holdets ubestridte stjerne Ji-Sung Park, som spiller i Manchester United. Han danner som regel midtbane med Jung-Woo Kim fra den sydkoreatiske klub Gwangju Phoenix og Sung-Yong Ki fra den skotske storklub Celtic, mens også Chung-Yong Lee fra Bolton er at finde på midten.

Angrebet:

Helt fremme i angriber finder man Chu-Young Park, som er på lønningslisten i den franske storklub Monaco og Keun-Ho Lee fra japanske Júbilo Iwata. Dong-Gook Lee, som tørner ud for Chonbuk Hyundai Motors Jeonju har scoret tre mål i syv landskampe i 2010, og derved benyttes han altså også.

Styrker og svagheder:

Sydkoreas allerstørste styrke er holdets defensiv. Landstræneren er kendt for at spille meget defensivt fodbold, og i november måned 2009 fik holdet brudt en imponerende stime på 27 ubesejrede opgør i træk. Stimen blev brudt, da de mødte Serbien i en venskabskamp.

Deres svaghed er dog også enormt tydelig at bide mærke i. Holdet scorer ganske enkelt alt for lidt mål, og det er tydeligt, at midtbanen også betyder meget i denne forbindelse, da de til sammen står noteret for stort set samme antal scoringer som holdets angribere i 2009 og 2010.

Den forventede ideelle opstilling:

Woon-Jae Lee

Young-Pyo Lee - Yong-Hyung Cho - Jung-Soo Lee - Du-Ri Cha

Ji-Sung Park - Jung-Woo Kim - Sung-Yong Ki

Chung-Yong Lee - Chu-Young Park - Keun-Ho Lee

Den fulde trup:

Truppen udtages senest 10. juni. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er blevet offentliggjort.

Skrevet af Casper Lohse

Skriv en kommentar