VM 2010-profiler: Brasilien

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de brasilianske VM 2010-profiler herunder.

 

 

MÅLMAND: JÚLIO CÉSAR

Fakta:

Fulde navn: Júlio César Soares de Espíndola

Position: Målmand

Klub: Internazionale

Højde: 1,86 meter

Vægt: 79 kilo

Fødselsdag: 03/11/1979

Landskampe/mål: 52 (0)

Biografi:

Júlio César startede sin professionelle fodboldkarriere i 1997 hos Flamengo, og det efterfølgende år fik han sin debut for den brasilianske klub.

Ved årtusindeskiftet blev César fast keeper mellem stængerne for klubben, og her var han de næste fire sæsoner.

Upåklagelige præstationer for Flamengo gjorde, at han ved Copa America i 2004 stod fast for det brasilianske landshold, men han måtte dog de følgende år se sig som en spiller i den yderste perifer for det brasilianske landshold.

César blev i januar 2005 solgt til Chievo, men han nåede aldrig en optræden for klubben inden Inter i sommeren samme år købte den brasilianske målmand.

Her fik han sit gennembrud, og Júlio César blev hurtigt førstemålmand for den italienske storklub. De følgende fem år med César i målet har klubben vundet ligaen hvert år, og i 2010 kulminerede det ved, at Inter vandt ’The Treble’.

Siden 2007 har César desuden været førstemålmand for det brasilianske landshold.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: LÚCIO

Fakta:

Fulde navn: Lucimar Ferreira da Silva

Position: Forsvarsspiller

Klub: Internazionale

Højde: 1,88 meter

Vægt: 84 kilo

Fødselsdag: 08/05/1978

Landskampe/mål: 95 (4)

Biografi:

Den brasilianske klub Internacional gav i 1997 Lúcio debut. Her spillede han de næste tre sæsoner, før den tyske klub Bayer Leverkusen påkaldte sig Lúcios forsvarsevner.

Her blev han vigtig for holdet, og var i sin debutsæson i 2001 tæt på at vinde både ligaen og pokalen for Leverkusen, men begge glippede dog på målstregen.

Den efterfølgende sæson var Lúcio sammen med Leverkusen nået til Champions League-finalen, som dog blev tabt til Real Madrid med 2-1 efter et perlemål af en hvis Zinedine Zidane.

I 2004 blev Lúcio solgt til Bayern München, og her nåede han at blive viceanfører inden han i 2009 blev solgt til den italienske storklub Inter. Her blev hans debutsæson en stor succes, og Inter vandt den sæson ’The Treble’.

På landsholdsplan fik Lúcio debut i 2000, og han spillede i VM 2002 samtlige minutter for sit landshold, da Brasilien vandt VM. I 2006 blev Lúcio udnævnt som anfører for holdet.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: KAKÁ

Fakta:

Fulde navn: Ricardo Izecson dos Santos Leite

Position: Midtbanespiller

Klub: Real Madrid

Højde: 1,83 meter

Vægt: 73 kilo

Fødselsdag: 22/04/1982

Landskampe/mål: 81 (27)

Biografi:

Som 8-årig startede Kaká sin fodboldkarriere hos den brasilianske klub Sao Paulo. Hans karriere var dog tæt på at slutte, da Kaká blot var 18 år, efter han i ulykke i en pool var tæt på at blive delvist lam, men forunderligt nok fik Kaká ingen men, hvilket har fået ham til, at takke Gud for sin flotte karriere.

Kaká fik således debut for sin barndomsklub Sao Paulo i 2001, og han nåede 59 optrædener og 23 mål for klubben, inden han i 2003 kom til AC Milan.

Hos den italienske klub blev han hurtigt en stor karakter, og han scorede 10 mål i 30 optrædener i sin debutsæson.

I 2004/2005-sæsonen blev Kaka kåret som turneringens bedste midtbanespiller i Champions League, til trods for at AC Milan tabte den famøse finale mod Liverpool.

2006/2007-sæsonen blev det helt store internationale gennembrud for Kaka, efter han scorede 10 mål i Champions League og derved hjalp holdet til trofæet. Sent 2007 vandt han desuden Ballon d’Or, som bliver givet til den bedste spiller i Europa.

I 2009 blev Kaka solgt til giganterne fra Real Madrid, hvor han er kendetegnet som en nøglefigur i spaniernes jagt på trofæer. Siden 2002 har Kaka spillet for det brasilianske landshold, hvor han er blevet en af holdets vigtigste spillere.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: ROBINHO

Fakta:

Fulde navn: Róbson de Souza

Position: Angriber

Klub: Santos (Udlånt fra Manchester City)

Højde: 1,73 meter

Vægt: 60 kilo

Fødselsdag: 25/01/1984

Landskampe/mål: 78 (24)

Biografi:

Robinho fik som 18-årig debut for den brasilianske klub Santos, og nåede i sin debutsæson at spille hele 24 gange, og hjalp derved klubben til det brasilianske mesterskab.

De følgende sæsoner blev han vigtig for holdet, og han tiltrak sig interesse fra flere europæiske storklubber.

I 2005 løb Real Madrid med den vævre brasilianers underskrift, men han nåede dog aldrig at fuldende det store talent, den spanske klub havde købt ham for.

I 2008 blev han købt af Manchester City, og trods hans første sæson var succesfuld, blev Robinhos anden sæson hos Manchester City noget af en fadæse, og i 2010 blev Robinho udlejet til Santos.

Siden 2003 har Robinho spillet for det brasilianske landshold, og han har været forholdsvis fast i startopstillingen hos landsholdet.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Christian Hallas.

Skriv en kommentar