VM 2010-profiler: Australien

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de australske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: MARK SCHWARZER

Fakta: 

 

Fulde navn: Mark Schwarzer

Position: Målmand

Klub: Fulham

Højde: 1,94 meter

Vægt: 85 kilo

Fødselsdag: 06/10/1972

Landskampe/mål: 78 (0)

Biografi

Mark Schwarzer nåede som ungdomsmålmand forbi fire klubber, førend han som 19-årig fik sin professionelle fodbolddebut for den australske klub Marconi Stallions. Herefter var han et kort smut forbi tyske klubber, inden han kom til England og Bradford City.

Her nåede han dog blot en enkelt sæson, før Middlesbrough underskrev en kontrakt med Schwarzer i 1997. De følgende 11 år nåede han 367 kampe for den klubben, og han er dermed den udlænding i Premier League, der har nået flest kampe for én klub.

Siden Schwarzer i 2008 blev fritstillet hos Middlesbrough har målmanden været at finde mellem stængerne hos Fulham, og i den netop afsluttede sæson var han således tæt på at vinde Europa League, men Fulham tabte som bekendt til Atlético Madrid.

I 1993 fik Schwarzer debut for det australske landshold, og det er blevet til 78 kampe for Australien.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: LUCAS NEILL

Fakta: 

 

Fulde navn: Lucas Edward Neill

Position: Forsvarsspiller

Klub: Galatasaray

Højde: 1,85 meter

Vægt: 76 kilo

Fødselsdag: 09/03/1978

Landskampe/mål: 59 (0)

Biografi: 

 

Som bare 17-årig fik Lucas Neill debut hos engelske Milwall, hvor han siden udviklede sig et prominent forsvarsnavn i engelsk fodbold.

Herved blev Neill i 2001 solgt til Blackburn, hvor han i sine seks år hos klubben var fast inventar i forsvaret. Trods han i sin tid hos klubben var en ekstremt populær figur, var hans afsked med Blackburn i 2007 knap så vellidt af fansene, hvilket sidenhen har skabt kontroverser mellem Neill og Blackburns fans.

Herefter var Neill to år hos West Ham, hvor han desuden nåede at blive anfører, inden han sidenhen flyttede til Everton og senest Galatasaray.

Siden 1996 har Lucas Neill optrådt for det australske landshold, hvor han siden oktober 2006 har været anfører.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: TIM CAHILL

Fakta: 

 

Fulde navn: Timothy Filiga Cahill

Position: Midtbanespiller

Klub: Everton

Højde: 1,78 meter

Vægt: 69 kilo

Fødselsdag: 06/12/1979

Landskampe/mål: 42 (21)

Biografi: 

 

Tim Cahill gjorde som så mange andre australske talenter og rejste som ungdomsspiller til udlandet, nærmere bestemt England og klubben Milwall. Her fik han debut i 1998, og han nåede at blive fast i startopstillingen hos den engelske klub førend han i 2004 drog videre til Everton.

Hans første sæson hos Everton kunne ikke have gået meget bedre, og efter han var blevet topscorer for Everton i sin debutsæson, blev han ligeledes kåret til sæsonens spiller i Everton.

Siden er han blevet en af de vigtigste spillere for Everton samt for det australske landshold, hvor han fik debut i 2004 og siden har scoret 21 mål.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: JOSHUA KENNEDY

Fakta: 

Fulde navn: Joshua Blake Kennedy

Position: Angriber

Klub: Nagoya Grampus

Højde: 1,94 meter

Vægt: 84 kilo

Fødselsdag: 20/08/1982

Landskampe/mål: 22 (7)

Biografi

Den høje angriber, Joshua Kennedy, startede sin professionelle karriere hos Carlton i hjemlandet Australien, førend han skiftede til den tyske klub Wolfsburg ved årtusindeskiftet. Her fik han dog aldrig succes, og efter usuccesfulde tilværelser i Stuttgarter Kickers og FC Köln, fik han endelig oprejsning hos Dynamo Dresden.

Her nåede Kennedy 60 kampe med 17 mål til følge, og i 2006 blev Kennedy solgt til 1. FC Nürnberg. Her nåede han blot 13 optrædener inden han skiftede til Karlsruher SC. Her blev det dog også blot til en enkelt sæson, inden han skiftede til hans nuværende klub Nagoya Grampus.

Siden 2006 har Joshua Kennedy været på det australske holdkort.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar