VM 2010-profiler: Frankrig

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de franske VM 2010-profiler herunder.

 

 

MÅLMAND: HUGO LLORIS

Fakta:Fulde navn: Hugo Lloris

Position: Målmand

Klub: Lyon

Højde: 1,88 meter

Vægt: 78 kilo

Fødselsdag: 26/12/1986

Landskampe/mål: 14 (0)

Biografi:Førstevalget på det franske landshold hedder Hugo Lloris. Lloris er ligeledes førstekeeper i sin franske klub, Lyon, hvor han har spillet siden 2008. I alt er det blevet til 71 kampe for målmanden på Lyons bedste mandskab.

23-årige Hugo Lloris startede med at spille fodbold, da han var 6 år, i CEDAC Cimiez. Her var han frem til 1997, hvor han blev hentet til ungdomsakademiet i Nice. Efter omkring tre år blandt reserverne, blev han en del af førsteholdet. Han fik sin professionelle debut i 2005 i en alder af 18. Året efter fik han ligadebut, da Nice mødte Nancy. Lloris hentede et clean sheet i den kamp, da Nice vandt 1-0.

Sæsonen efter gjorde Lloris det så godt, at flere store europæiske klubber fik øjnene op for den talentfulde målmand. I 2008 skiftede han så til den store franske klub, Lyon, hvor han har spillet lige siden.

I landsholdssammenhæng har Hugo Lloris spillet adskillige kampe på diverse ungdomslandshold. Den 6. februar 2008 blev han for første gang udtaget til det franske landshold til en kamp mod Spanien. Han kom dog ikke på banen i den kamp, og måtte derfor vente til den 19. november samme år, før han fik sin landsholdsdebut. Det skete i en 0-0-kamp mod Uruguay.  

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: PATRICE EVRA

Fakta:Fulde navn: Patrice Latyr Evra

Position: Forsvarsspiller

Klub: Manchester United

Højde: 1,73 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 15/05/1981

Landskampe/mål: 32 (0)

Biografi:Senegalesisk fødte Patrice Evra kom til Europa da han var blot et år gammel. Han voksede på i Les Ulis i Frankrig, og det var også her, at han begyndte at spille fodbold. Senere spillede han også for CSF Brétigny og Paris Saint-Germain, hvor han dog ikke modtog en professionel kontrak.

Det gjorde han til gengæld i den italienske klub, Marsala, hvor han spillede en enkelt sæson i en rolle som angribende fløjspiller. Siden kom han til Monza, hvor det dog blot blev til tre kampe, inden han vendte tilbage til Frankrig og Nice i Ligue 2. I sine første kampe for klubben spillede han som centerforsvarer, men på grund af skader i klubben, blev han sat ud på venstre back, hvor han også spiller i dag.

I 2002 skiftede Evra til AS Monaco, hvor han hurtigt fik en vigtig rolle. Hans præstationer for Monaco gjorde, at han i 2004 fik debut på det franske landshold, hvor han i dag er anfører. Efter fire år i Monaco blev Evra hentet til Manchester United, hvor han har spillet lige siden. 

Evra var anfører for Frankrig ved VM og startede inde i holdets to første kampe. Evra var dog bænket til den sidste gruppekamp som følge af, at han var en del af en protest af de franske spillere, der nægtede at træne efter at Nicolas Anelka var blevet smidt hjem fra VM.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: FRANCK RIBÉRY

Fakta:Fulde navn: Franck Bilal Ribéry

Position: Midtbanespiller

Klub: Bayern München

Højde: 1,75 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 07/04/1983

Landskampe/mål: 48 (7)

Biografi:Franck Ribérys karriere tog sin start i 1989, hvor han som ungdomsspiller startede i den lokale klub Conti Boulogne. Efter syv år her skiftede han til Lille, hvor det blev til tre sæsoner, inden han søgte nye græsgange. I 1999 skiftede han til US Boulogne, hvor han blev i tre år.

Efterfølgende brugte han yderligere to år på amatørniveau hos henholdsvis Alés og Brest, inden han i 2004 skiftede til Ligue 1-klubben FC Metz. Dette blev dog et kort ophold, for blot seks måneder senere tog Ribéry videre til tyrkiske Galatasaray, hvor han tiltrådte i januar 2005.

Dette skulle også vise sig at blive et kortvarigt ophold. Seks måneder senere forlod Ribéry Tyrkiet og tog tilbage til Frankrig, hvor han tiltrådte i Marseille. Her opnåede han 60 kampe over to sæsoner, inden han drog mod Tyskland og storklubben Bayern München i 2007. Siden sit skifte til Bayern München har Ribéry været kendt som en af de bedste franske spillere i sin generation.

Ribéry fik sin debut på landsholdet i 2006, da Frankrig vandt 1-0 over Mexico. Ribéry blev indskiftet i denne kamp, og har siden spillet 48 landskampe.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: NICOLAS ANELKA

Fakta:Fulde navn: Nicolas Sebastien Anelka

Position: Angriber

Klub: Chelsea FC

Højde: 1,85 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 14/03/1979

Landskampe/mål: 69 (14)

Biografi:31-årige Nicolas Anelka har været vidt omkring i sin karriere, der tog sin start i 1983, hvor han startede med at spille i Trappes SQ FC. Efter en lang periode her tog han videre til Clairefontaine, hvor han var i to år, inden hans seniorkarriere startede.

Dette skete i Paris Saint-Germain, hvor angriberen var i to sæsoner, inden Arsenal sikrede sig franskmanden. Herefter fulgte ophold i flere store europæiske klubber. I 1999 blev han købt af den spanske storklub Real Madrid, hvor det dog kun blev til en enkelt sæson.

I år 2000 vendte han tilbage til Paris Saint-Germain, hvorfra han også blev udlånt til Liverpool, hvor han nåede at spille 20 kampe. Herefter blev skiftet til engelsk fodbold permanent, dog var det ikke Liverpool men Manchester City, der sikrede sig angriberen. Efter mere end 80 kampe for City røg Anelka videre til tyrkisk fodbold og Fenerbahçe i 2004.

 2006 skiftede Anelka tilbage til engelsk fodbold – denne gang var det Bolton Wanderers, der havde sikret sig Anelkas underskrift. I januar 2008 kunne Nicolas Anelka føje endnu en storklub til sit CV, da han skiftede til Chelsea.

Nicolas Anelkas landsholdsdebut fandt sted i 1998, og han har siden spillet 69 landskampe. Under årets VM-slutrunde var Anelka den foretrukne angriber i Frankrigs to første landskampe, hvor han startede alene på toppen for holdet. Inden Frankrigs sidste kamp blev Anelka sendt hjem fra slutrunden, efter at han angiveligt havde kaldt den franske landstræner Raymond Domenech for en ludersøn. Han ser nu ud til, at have spillet sin sidste landskamp.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Pernille Nielsen.

Skriv en kommentar