VM 2010-profiler: Cameroun

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de camerounske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: SOULEYMANOU HAMIDOU

Fakta: 

 

Fulde navn: Souleymanou Hamidou

Position: Målmand

Klub: Kayserispor

Højde: 1,87 meter

Vægt: 92 kilo

Fødselsdag: 22/11/1973

Landskampe/mål: 25 (0)

Biografi

Souleymanou Hamidou fik sit gennembrud som professionel fodboldspiller, da han som 24-årig kom til Cotonsport Garoua.

Her blev det dog ikke til den store succes, så han skiftede til spanske Caykur Rizespor som 26-årig. Efter 40 kampe hos klubben gik turen videre til tyrkiske Denizlispor, hvor han i fem sæsoner nåede at spille 128 kampe.

Nu spiller camerouneren hos en anden tyrkisk klub i form af Kayserispor, hvor han i to sæsoner har opnået hele 65 kampe.

På landsholdet er Souleymanou Hamido en af de mest erfarne målmænd. Han har nemlig spillet 25 kampe gennem sin karriere for det camerounske landshold.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: NICOLAS N’KOULOU

Fakta: 

 

Fulde navn: Nicolas Alexis Juli N’Koulou N’Doubena

Position: Forsvarsspiller

Klub: AS Monaco

Højde: 1,81 meter

Vægt: 79 kilo

Fødselsdag: 27/03/1990

Landskampe/mål: 25 (0)

Biografi: 

 

N’Koulou har på trods af sin unge alder allerede fået tilspillet sig en kontrakt i Europa. De sidste tre sæsoner har han nemlig repræsenteret AS Monaco. I 2008 fik han en professionel kontrakt med franskmændene, og siden da er det blevet til 48 kampe for den talentfulde camerouner.

I landsholdssammenhæng har Nicolas N’Koulou på trods af sine kun 20 år allerede spillet 25 landskampe, og han var også fast mand under VM-slutrunden, hvor han spillede i alle Camerouns tre kampe.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: JEAN MAKOUN

Fakta: 

 

Fulde navn: Jean II Makoun

Position: Midtbanespiller

Klub: Lyon

Højde: 1,73 meter

Vægt: 69 kilo

Fødselsdag: 29/05/1983

Landskampe/mål: 54 (3)

Biografi: 

 

På midtbanen har der hersket stor tvivl, om det skulle være Makoun eller Alexandre Song, der skulle vælges til denne position, men valget er faldet på Makoun, grundet hans alsidighed og erfaring på det camerounske landshold. Makoun spiller til dagligt for Lyon, hvor han har været på kontrakt de sidste to sæsoner.

Han har i denne periode tilmed spillet 63 kampe og scoret syv mål. Før sin tid hos Lyon spillede camerouneren hos Lille, hvor det blev til hele 164 kampe og 9 mål.

På landsholdet har Jean Makoun en stor vigtighed. Han har indtil videre spillet 54 landskampe og scoret tre mål. Han betegnes som styrmand for både Lyon og Cameroun.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: SAMUEL ETO’O

Fakta: 

 

Fulde navn: Samuel Eto’o Fils

Position: Angriber

Klub: Inter

Højde: 1,79 meter

Vægt: 75 kilo

Fødselsdag: 10/03/1981

Landskampe/mål: 95 (44)

Biografi

29-årige Eto’o startede sin professionelle karriere hos Real Madrid, hvor han blot opnåede tre kampe. Efter nogle lejeperioder skiftede han så til Mallorca i 2000. Her spillede Eto’o i fire sæsoner med 120 kampe og 48 mål til følge, inden FC Barcelona smed et kontraktilbud på bordet. Hos Barcelona spillede Eto’o i 145 kampe og scorede hele 108 mål.

Eto’o nød i det hele taget stor succes hos FC Barcelona, men efter uenigheder med andre i klubben, indgik han i en byttehandel med Zlatan Ibrahimovic og røg til Inter i sidste sæson. Her har han siden spillet i 32 kampe, hvor han har formået at score 12 mål.

Der er hverken ingen over eller ingen ved siden af Samuel Eto’o, når man snakker om det camerounske landshold. Udover at være anfører, er Eto’o også superstjerne for camerounerne.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar