VM 2010-profiler: Argentina

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om Argentinas VM 2010-profiler herunder.

 

 

MÅLMAND: SERGIO GERMÁN ROMERO

Fakta:

Fulde navn: Sergio Germán Romero

Position: Målmand

Klub: AZ Alkmaar

Højde: 1,92 meter

Vægt: 83 kilo

Fødselsdag: 22/02/1987

Landskampe/mål: 6 (0)

Biografi:

Årstallet er 1987, dagen er den 22. februar og i den lille by Bernardo de Irigoyen i det nordøstlige Argentina fødes en lille dreng ved navn Sergio Romero.

Dette er i dag over 23 år siden og han er nu en vigtig del af det argentinske landshold, der skal forsøge at hjemføre landets tredje VM-titel.

Han fik sin fodboldopdragelse i den argentinske klub Racing Club, for hvem han nåede at spille fem kampe.

Hans talent blev dog opdaget i Europa, nærmere betegnet i Alkmaar, hvor det lokale holds træner, Louis van Gaal fra AZ, valgte at smide penge efter ham.

Her har han huseret lige siden, hvor han blandt andet har præsteret at vinde det hollandske mesterskab og holde modstanderen fra at score i 18 kampe i træk.

På landsholdet har han indtil videre spillet seks på A-niveau. Derudover har han vundet U/20-VM i 2007 og senest OL-guld i Beijing i 2008. Han fik A-debut d. 9. september 2009 i udekampen mod Paraguay.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: GABRIEL HEINZE

Fakta:

Fulde navn: Gabriel Iván Heinze

Position: Forsvarsspiller

Klub: Olympique Marseille

Højde: 1,78 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 19/04/1978

Landskampe/mål: 64 (2)

Biografi:

Gabriel Heinze startede sin karriere i hjemlandets Newell’s Old Boys, for hvem det kun blev til otte førsteholdskampe, inden Europa kaldte på den 19-årige argentiner.

Real Valladolid fra Spanien valgte at hente ham ind og beholde ham i fire år. I de fire år var han dog udlejet til Sporting Lissabon i Portugal i starten af perioden.

Efter en relativ succesfuld tid i Valladolid, der gav ham 54 kampe fra 1999 til 2001, skiftede han til den franske klub Paris SG, hvor han nåede at spille over 100 kampe på tre år. Dette fik en tyggegummignaskende skotte til at smide penge efter ham og i 2004 fik han debut i den røde trøje på Old Trafford.

Efter også tre år her, vendte han tilbage til varmere himmelstrøg, da den spanske kongeklub, Real Madrid, valgte at hente ham, efter 52 optrædener i Premier League.

Madrilenerne fik altså en rutineret spiller til forsvaret. I hans to år i klubben fik han 44 kampe i Primera Division, inden han endnu engang skiftede Spanien ud med Frankrig. Denne gang gik turen dog til Marseille, til hvem han skiftede i sommeren 2009. Her har han indtil videre haft stor succes og blandt andet hjulpet klubben til sin første titel siden CL-titlen i 1993 og det første mesterskab i 18 år.

Landsholdet fik han debut for i 2003 i en venskabskamp mod Libyen. Sidenhen har han vundet OL-guldet i 2004, samt været med ved VM i 2006 og Copa América i 2007. Han er indtil videre oppe på 64 landskampe med to mål til følge.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: JAVIER MASCHERANO

Fakta:

Fulde navn: Javier Alejandro Mascherano

Position: Midtbanespiller

Klub: Liverpool FC

Højde: 1,78 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 08/06/1984

Landskampe/mål: 57 (2)

Biografi:

Javier Mascherano er blevet et etableret navn i fodboldens verden, især siden skiftet til Liverpool FC, hvor han spiller til dagligt.

Han startede karrieren i hjemlandets storklub River Plate i 2003, inden han to år senere skiftede til brasilianske Corinthians.

Her blev det dog kun til sølle syv kampe, inden han skiftede til europæisk fodbold og storsatsende West Ham United i Premier League. Han tog turen sammen med landsmanden Carlos Tevez - begge på mystiske handler.

Ikke desto mindre skiftede han følgende vinter tilværelsen i London ud med Liverpool og Merseyside-byens storhold Liverpool FC - på en lejeaftale efter dispensation fra FIFA. Efter et succesfuldt halvt år, valgte klubben at købe ham fri af hans ejere og han har siden 2007 spillet for den engelske storklub.

Hans første erfaringer med landsholdet gjorde han ved VM-slutrunden i 2002, da han var blandt en gruppe af ungdomsspillere der kom, for at snuse til livet omkring A-truppen. Og bare en måneds tid efter hans debut som seniorspiller fik han A-landsholdsdebut mod Uruguay i 2003.

Han har siden deltaget ved VM i 2006, samt ved Confederations Cup i 2005 og Copa América i både 2004 og 2007, begge gange med finalenederlag til Brasilien. Samtidig er han den eneste argentiner der har vundet to guldmedaljer ved OL, da han var med til at vinde i 2004 og igen i 2008.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: LIONEL MESSI

Fakta:

Fulde navn: Lionel Andrés Messi

Position: Angriber

Klub: FC Barcelona

Højde: 1,69 meter

Vægt: 67 kilo

Fødselsdag: 24/06/1987

Landskampe/mål: 44 (13)

Biografi:

Den atomiske loppe eller Atomic Flea, som han kaldes på engelsk, har ikke haft en omflagrende karriere. Den har derimod kun budt på en klub i seniorkarrieren, en klub, som han har været hos siden den spæde fodboldalder af bare 13 år.

Da han var blot en nyslået teenager, valgte han at forlade sit hjemland for i stedet at prøve fodboldlykken i en af de største klubber i verden overhovedet, FC Barcelona.

Dermed havde Newell’s Old Boys tabt et af de største fodboldtalenter i rigtigt mange år, til europæisk fodbold længe inden han kunne få debut på førsteholdet. Messi er blevet beskrevet som den næste Maradona, men selvom han bærer mange ligheder med den tidligere stjerne, er han helt sin egen.

I hans korte karriere er det indtil videre blevet til to sejre i Champions League, fire spanske mesterskaber, et VM for klub, samt kåringen som verdens bedste fodboldspiller af FIFA i 2009, for bare at nævne nogle få titler.

I landsholdssammenhæng har han deltaget ved FIFA Youth World Championship i 2005, FIFA World Cup 2006, Copa América 2007 og OL 2008, hvilket tilsammen bringer ham op på 44 landskampe i en alder af bare 23 år, og debuten fandt sted d. 17. august 2005 mod Ungarn.

Køb Lionel Messi-produkter igennem Unisport.dk her!

_______________________________________________________________________________

Statistik fra 22. juni 2010

Skrevet af Ronni Bødker.

Skriv en kommentar