VM-dommer: Pablo Pozo

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Pablo Pozo fra Chile. Han er placeret i den sydamerikanske dommer-gruppe.


Fakta:

Nationalitet: Chile
Født: 27-03-1973
Sideerhverv: Revisor
International siden: 1999

Pablo Pozo er til dagligt dommer i Primera División i Chile, hvor den chilenske fodbolddommer også har spillet fodbold, indtil han en dag fik at vide af sin træner, at han ikke kunne blive på holdet, i modsætning til hans bror. Fra den dag ville Pablo Pozo følge sin far, som også var fodbolddommer. Allerede som 23-årig begyndte den chilenske dommer at dømme fodboldkampe.

Pablo Pozos første officielle kamp var da han dømte ved Copa Sudamericana U-17 i 1999, hvor han blandt andet dømte kampen mellem Uruguay og Peru. Lige siden har han dømt masser af Copa Sudamericana og Copa Libertadores-kampe. Derudover dømte han Copa Mercosur i 2001. Alle sammen i de sydamerikanske lande.

I 2007 dømte han tre kampe ved Pan American Games, en turnering for amerikanske U/20-landshold. Et år efter fik han æren af at dømme ved de Olympiske Lege 2008 i Beijing, hvor han skulle dømme tre kampe. Et af højdepunkterne var da han dømte semifinalen mellem Nigeria og Belgien, som endte med en flot 4-1-sejr til Nigeria. I dette år blev Pozo også kåret som den bedste chilenske dommer.

Samme år dømte han to kampe ved VM for klubhold. En kvartfinalekamp mellem Adelaide United og Gamba Osaka samt en kamp om tredjepladsen mellem Pachuca og Gamba Osaka. Endnu et år efter fik Pozo to Confederations Cup-kampe i 2009. Begge to i gruppespillet, den ene mellem USA og Italien og den anden mellem de forsvarende EM-mestre Spanien og værterne for årets verdensmesterskab, Sydafrika.

Pozo fik ligeledes fire kvalifikationskampe til verdensmesterskabet i fodbold 2010. En af kampene var mellem Uruguay og Peru, med en flot storsejr på 6-0 til Uruguay, som vi også ser ved dette års verdensmesterskab.

Pozo er en af de 29 dommere, der skal dømme ved verdensmesterskabet i år. Det var meningen, at Pozo skulle dømme kampen mellem Slovenien og Algeriet, men på grund af en ankelskade fandt FIFA en afløser til denne kamp, nemlig Carlos Batres.

Skrevet af Unal Korkmaz

Skriv en kommentar