VM-dommer: Marco Rodriguez

0

VM-guide.dk går tæt på samtlige VM-dommere ved årets slutrunde. Vi tegner her et portræt af dommeren Marco Rodriquez fra Mexico. Han er placeret i den nord- og centralamerikanske samt caribiske dommer-gruppe.

Fakta:

Nationalitet: Mexico
Født: 10-11-1973
Sideerhverv: Idrætslærer
International siden: 1999

Marco Antonio Rodriquez Moreno startede sin karriere tilbage i 1999, men kom først for alvor i fokus, da han til VM-slutrunden for U-17 blev valgt med som dommer. Her fik mexicaneren fire kampe, herunder semifinalen mellem Colombia og Brasilien, som brasilianerne vandt 2-0. Det blev til endnu en semifinale, denne gang under Nordamerikas svar på Champions League, hvor América og Toluca denne gang stod overfor hinanden.

Efterfølgende var Marco Rodriquez med til at dømme Copa America, det sydamerikanske mesterskab. Denne gang stod han med fløjten i tre af kampene, blandt andet semifinalen mellem Brasilien og Uruguay, som endte 1-1. I 2006 gjorde alle klar til VM, og også Rodriquez var blandet ind i kvalifikationskampene i Sydamerika, hvor han dømte hele otte kampe. Hele eventyret endte med, at han kom med til selve slutrunden, på yderste mandat, da han blev kaldt ind som reserve, eftersom fire andre dommere dumpede i deres test.

En anden nævneværdig præstation fra den 36-årige mexicaner var, da han i 2007 skulle dømme finalen ved VM for klubhold. Her tog det europæiske storhold, AC Milan, imod Boca Juniors. Et dramatisk opgør, der gik op i hat og briller, og som fik Marco Rodriquez til at udvise en spiller fra hvert hold. Hele scenariet endte med en 4-2-sejr til italienerne.

Siden hen har Rodriquez taget sig af kampe hist og her i turneringer som Gold Cup, Copa de Naciones UNCAF, CONCACACAF og Copa Libertadores. Alle sammen kampe på det nordamerikanske og sydamerikanske kontinent. Mexicaneren er desuden en mand, der er kendt for sin uddeling af røde kort, således har han givet 39 af disse i 54 kampe.

I år har han dømt syv kvalifikationskampe i den nordamerikanske kvalifikation. Efter denne præsentation er han blevet belønnet med en billet til VM-slutrunden i Sydafrika 2010. Her skal han først og fremmest stå i spidsen for kampen mellem Tyskland og Australien, der tørner sammen den 13. juni.

Skriv en kommentar