VM-holdanalyse 2010: Ghana

0

Ghana er placeret i gruppe D, hvor de skal møde Australien, Serbien og Tyskland. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af Ghanas landshold.

Fakta:

Fulde navn: Ghana
Hovedstad: Accra
National-stadion: Ohene Djan Stadium (Kapacitet: 45.000)
Landets areal: 238.540 km2
Antal indbyggere: 19.300.000
Forbundets navn: Ghana Football Association
Øgenavn til landsholdet: The Black Stars
Placering på verdensranglisten: Nr. 31 (Marts)
Flest landskampe: Richard Kingson, 89 kampe
Flest mål: Abédi Ayew, 33 scoringer
Største sejr: Ghana - Kenya - 13-0 (12. december 1965)
Største nederlag: Bulgarien - Ghana - 10-0 (2. oktober 1968)

De største resultater:

VM:
2006: 1/8 finale

African Nations Cup:
1963: Vinder
1965: Vinder
1968: Sølv
1970: Sølv
1978: Vinder
1980: Indledende runde
1982: Vinder
1984: Indledende runde
1992: Sølv
1994: Kvartfinale
1996: 4. plads
1998: Indledende runde
2000: Kvartfinale
2002: Kvartfinale
2006: Indledende Runde
2008: Bronze
2010: Sølv

VM-erfaring:

Seneste VM for Ghana blev et overraskende godt et af slagsen, især taget i betragtning af, at det var holdets første nogensinde. Med ekstraordinær god modstand mod Brasilien fik Ghana tilkæmpet sig et uafgjort resultat, hvilket klart var deres største præstation.

Deres gode takter i gruppespillet førte dem videre, hvor de dog hurtigt måtte se sig ekspederet ud fra slutrunden. Ambitionerne for dette VM er selvfølgelig igen at komme videre fra gruppespillet, men om man kan komme videre derfra, er svært at sige.

Vejen til VM-slutrunden:

Vejen til VM var forholdsvis ubesværet for Ghana, der med 13 point i seks kampe sikrede sig førstepladsen i gruppespillet, og dermed direkte kvalifikation til VM. Da Mali svigtede med konkurrence, kunne Ghana sikkert vinde gruppespillet foran Benin og Mali, der måtte kæmpe om andenpladsen. Ghana er klart et af de afrikanske hold, der stilles størst krav til. Udover Elfenbenskysten og Sydafrika er Ghana et af de afrikanske håb.

Landstræneren:

Fulde navn: Milovan Rajevac
Født: 2. januar 1954
Nationalitet: Serbien
Landstræner siden: 2008
Træner-karriere: Sloboda Uzice, Red Star Belgrade, FK Vojvodina, Borac Cacak

Portræt:

Milovan Rajevac er ikke kendt for sine trænergerninger, men blev alligevel givet chancen hos Ghana i august 2008. Rajevac er mest kendt for sin tid i Red Star som spiller tilbage i slutningen af 70’erne, hvor han var den solide forsvarskrumtap.

Det er første gang, at vi kommer til at se Rajevac træne på den internationale scene, og det kan muligvis blive et minus for Ghana, at de har en uerfaren træner, i hvert fald at dømme på hans tidligere jobs, der ikke just er prangende.

Analyse af truppen:

Et godt mix af verdensstjerner og unge spillere udgør Ghana-truppen, der huser navne fra Essien og Muntari til den tidligere Randers-spiller David Addy. Der hvor holdet mangler mest, er klart på målmandsposten og i angrebet. Aldrende Richard Kingston er bagerste skanse for det ghanesiske hold, og om han er god nok til at afværge forsøgene, er svært at vurdere. Han er i øjeblikket henvist til pladsen som 2. målmand i Wigan.

Målmænd:

Målmandspladsen er som skrevet nok den svageste i Ghanas trup. Richard Kingston, der sjældent får spilletid i sin engelske klub Wigan, er manden, der skal sørge for, at der ikke bliver lukket mål ind. Alternativerne er dog ikke meget bedre, da det er ukendte Daniel Adjei og Philemon McCarthy, der begge spiller i den ghanesiske liga.

Forsvaret:

I forsvaret er der noget mere verdensklasse at finde. Hans Sarpei, Isaac Vorsah, Samuel Inkoom, Eric Addo, David Addy, John Mensah og John Paintstil er alle spillere, som spiller på forholdsvist højt internationalt niveau. Der skulle altså gerne være rigeligt med strenge at spille på i bagerste kæde.

Midtbanen:

Midtbanen hos Ghana er af ren verdensklasse. Anthony Annan, Emmanuel Badu, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari, Derek Boateng, Michael Essien, Moussa Narry og Stephen Appiah. Det er alle navne, som nok de fleste har hørt, måske bortset fra Moussa Narry, der får sparsomt med spilletid i Le Mans. Ellers emmer midtbanen af ren klasse, og det bliver klart den bærende del for det ghanesiske landshold. Især Essien bliver nøglespilleren for Ghana.

Angrebet:

Det er også lidt tyndt i angrebet. Udover Rennes-spilleren Gyan så er stærkeste kort Kevin Boateng fra Portsmouth, Matthew Amoah fra NAC Breda og Andre Ayew fra AC Arles – en mindre fransk klub, men tag ikke fejl, Andre Ayew er udråbt til at være et af de største talenter i ghanesisk historie, så han bliver især spændende at følge under VM-slutrunden.

Styrker og svagheder:

En utrolig stærk midtbane samt et solidt forsvar, skal være fundamentet omkring succes for Ghana. Man har også en del forskellige typer at lege med i angrebet, men jeg tror mere på, at vi ser scorende midtbanespillere frem for en klassisk angribertype, der banker boldene i nettet på stribe. Svagheden er uden tvivl på målmandsposten, og muligvis manglen på topangribere.

Den forventede ideelle opstilling:

Richard Kingston

John Paintsil – Isaac Vorsah – John Mensah – Eric Addo

Sulley Muntari – Kwadwo Asamoah – Michael Essien – Stephen Appiah

Kevin-Prince Boateng – Asamoah Gyan

Den fulde trup:

Truppen udtages senere. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er offentliggjort.

Skrevet af Christian Toftegaard

Skriv en kommentar