VM-holdanalyse 2010: Honduras

0

Honduras er placeret i gruppe H, hvor de skal møde Schweiz, Spanien og Chile. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af Honduras’ landshold.

Fakta:

Fulde navn: Honduras
Hovedstad: Tegucigalpa
National-stadion: Estadio Olimpico Metropolitano (Kapacitet: 40.000 )
Landets areal: 112.492 km2
Antal indbyggere: 7,8 mio. (2009)
Forbundets navn: Federación Nacional Autónoma de Fútbol de Honduras
Øgenavn til landsholdet: Los Catrachos
Placering på verdensranglisten: 40 (Højest: 20, Lavest: 98)
Flest landskampe: Amado Guevara, 133 kampe
Flest mål: Carlos Pavón, 57 scoringer
Største sejr: Honduras - Nicaragua - 13-0 (Costa Rica, 13. marts 1946)
Største nederlag: Guatemala - Honduras - 10-1 (Guatemala, 14. September 1921)

 De største resultater:

CONCACAF: 

Honduras har deltaget 15 gange i denne turnering, og det er en enkelt gang lykkes at gå helt til tops. Det forekom i 1981, hvor de selv var værter for turneringen. Alle seks deltagende hold spillede alle en gang mod hinanden, og med tre sejre og to uafgjorte lykkes det Honduras at slutte først, foran El Salvador og Mexico.

 VM-erfaring:

Honduras’ VM-erfaring er meget begrænset, da det tidligere kun er lykkes at deltage ved en enkelt slutrunde. Dette var i 1982 i Spanien, hvor de var i gruppe med Spanien, Jugoslavien og Nordirland og trods den stærke pulje, så fik Honduras den gang vist gode takter, med to gange 1-1 mod henholdsvis Spanien og Nordirland, mens de måtte se sig besejret med 0-1 af Jugoslavien.

 Vejen til VM-slutrunden:

I fjerde runde af CONCACAF var antallet af deltagende hold indsnævret til seks, hvor af de tre ville kvalificere sig til Sydafrika. En runde, hvor alle skulle spille mod alle. De resterende hold var Costa Rica, El Salvador, Honduras, Mexico, Trinidad & Tobago og USA. USA og Mexico var inden kampene klare favoritter og de indtog også henholdsvis 1. og 2. pladsen, mens kampen om 3. pladsen var langt hårdere. Men med en utrolig stærk hjemmebane (fire sejre ud af fem mulige) lykkes det Honduras at slutte med 16 point, samme antal som Costa Rica, men grundet bedre målscore (samt indbyrdes opgør) fik Honduras den vitale 3. plads og dermed en plads i Sydafrika.

 Landstræneren:

Fulde navn: Reinaldo Rueda Rivera

Født: 3. februar 1957

Nationalitet: Columbia

Landstræner siden: 2006

 Træner-karriere:

Honduras’ tilbagevenden til VM i 2010 efter 28 års fravær, er efter manges opfattelse den colombianske landstræner Reinaldo Ruedas skyld. Rueda blev født i Valle del Cauca-regionen, i nærheden af Cali, Colombia. Han spillede på amatør niveau som ung, men fik aldrig chancen på højere niveau. I stedet fortsatte han med at træne klubholdene Deportivo Cali, Independiente Medellin og Cortuluá.

Men anerkendelsen af hans kompetencer kom først rigtigt til syne, ved hans varetagelse af det colombianske U20-landshold, som ved flere turneringer nåede helt til tops, bl.a. i 2003 hvor det blev til en tredjeplads ved VM for U20-hold. Hans indsats blev belønnet i 2004, da han blev sat i spidsen for Columbias A-landshold, hvor det senere på året blev til en fjerdeplads ved Copa América. Men der skulle kun gå et par år, før samarbejdede sluttede, da det ikke lykkes ham at få kvalificeret holdet til VM i 2006. Rueda skulle dog ikke stå arbejdsløs mange dage, da Honduras viste deres tillid til hans kvaliteter i januar måned 2007. Målet var at få holdet kvalificeret til VM i Sydafrika, og det er jo som bekendt lykkes.

 Portræt:

Rueda har en Phys. Ed., som han senere har suppleret med en Mastergrad ved Universitetet i Køln, Tyskland. Uddannelse tilskynder bl.a. psykomotorisk læring, som går på varieret fysisk træning, der konstant kan tilrettes til de korrekte situationer. En lærdom som uden tvivl er med til at fremme den fysiske kondition hos landsholdspillerne.

 Analyse af truppen:

Honduras er underdogs og betragtes af mange som en af de nemmere modstandere, men holdet må ikke undervurderes, da flere af spillerne tjener til deres levebrød i henholdsvis England og Italien. Men når det er sagt, er der selvfølgelig stor kvalitetsforskel på de enkelte kæder på holdet. Men hvem kan så have en afgørende effekt i de enkelte led. Nedenstående er et bud på de profiler, som kan forventes at få en afgørende rolle for deres land.

 Målmænd:

Mellem stængerne forventes Noel Valladares at være fast mand, og han vil uden tvivl få sit at se til, og skal spille op til sit bedste i hver kamp. Til dagligt spiller han i Olimpia (Honduras) og vil derfor blive testet i langt højere grad end han tidligere har prøvet, men hans erfaring kan blive vigtig, da han 70 landskampe på sit CV.

Forsvaret:

I forsvarskæden ligger der et kæmpe ansvar på Maynor Figueroa, da han er eneste spiller, som spiller i Europa. Han har haft et rigtig god sæson i Premier League for Wigan, og derved kommer han med en vigtig erfaring og viden om nogle af de kommende modstandere, herunder Spaniens Fernando Torres, som de vil møde i gruppespillet.

 Midtbanen:

På midtbanen er der derimod flere spillere, som kan komme til at kæmpe om at blive holdets profil ved den kommende slutrunde. Første emne er arbejdshesten Wilson Palacios, som slår sine folder i engelske Tottenham Hotspur. Palacios vil ikke blive intimideret af de kommende modstandere, fordi han træner med nogle af de bedste og hver uge er oppe imod nogle af de bedste. Han har dog et minus – og det er evnen til at score, så hans rolle vil formentlig blive at kæmpe på midtbanen og så lægge de evt. målgivende afleveringer. Det andet emne er holdets anfører, Amado Guevara. Den aldrende anfører er måske på vej mod pensionen i hans fodbolderhverv, men hans erfaringer fra bl.a. MetroStars, vil kunne gavne holdet, når de skal forsøge at udfordre de kommende modstandere. Den tredje kandidat er frisparksspecialisten Julio César León, som gentagende gange har sat læderet i kassen på dødboldsituationerne. Men ud over denne evne er han ligeledes en yderst erfaren herre, da han har opholdt sig i italiensk fodbold siden 2001 og pt. er tilknyttet i Torino, udlånt fra Parma.

 Angrebet:

I front må forhåbningerne sættes til David Suazo, som pt. er udlånt fra Inter til Genoa. Suazo skiftede fra Cagliari til Inter i 2007, efter otte succesfulde år i Cagliari med 95 mål i 255 kampe. I Inter er det også blevet til spilletid, men han har de sidste sæsoner været udlånt til henholdsvis Benfica og Genoa, hvor han også har vist hans målnæse, så han er uden tvivl angriberen for Honduras, der skal forsøge at være skarpretteren.

Styrker og svagheder:

Forsvaret må være den største bekymring for Rueda, da hele fire af de fem af de umiddelbart fire foretrukne startere, ikke har den store internationale erfaring. Valladares og Izaguirre er pt. på kontrakt i klubber fra Honduras, mens Sabillón spiller i den kinesiske anden division. Sidst er der Chávez, som står uden kontrakt. Chávez fik ikke fornyet sin kontrakt med C. D. Platense, da denne udløb i januar 2010, efter at have repræsenteret dem siden 2008. Dermed er der tale om et forsvar, som vil få sin sag for, når de kommer til at stå overfor langt mere rutinerede spillere.

I den modsatte ende af banen er der derimod langt mere power på holdet, hvor de kan spille udfordrende og underholdende. Bl.a. hvis Tottenhams Palacios finder sit bedste spil frem og viser den sande fighter, vil han være bindeleddet på midtbanen, som kan give Honduras de overraskende elementer, der kan være med til, at de kan overraske.

 

Den forventede ideelle opstilling:

Valladares

 Sabillón – Chávez – Figueroa – Izaguirre

 Álvarez – Palacios – Guevara – León 

Pavón – Suazo

 

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar