VM-holdanalyse 2014: Mexico

0

MexicoMexico er ved VM 2014 placeret i gruppe A. Her skal de møde værtsnationen Brasilien, Cameroun samt Kroatien. VM-guide.dk har analyseret Mexico her.

Fakta:

Fulde navn: Mexico
Hovedstad: Mexico City
National-stadion: Estadio Azteca (105.000)
Antal indbyggere: 112.322.757
Øgenavn til landsholdet: La Verde (de grønne)
Placering på verdensranglisten: 19
Flest landskampe: Claudio Suárez (178)
Flest mål: Jarad Borgetti (46)
Største sejr: Mexico - Bahamas: 13-0 (28. april, 1987)
Største nederlag: England - Mexico: 8-0 (10. maj, 1961)

De største resultater:

Confederations Cup:
Vinder 1999

Copa America:
Sølv i 1993 og 2001

VM:
1930: Gruppespil
1950: Gruppespil
1954: Gruppespil
1958: Gruppespil
1962: Gruppespil
1966: Gruppespil
1970: Kvartfinale
1978: Gruppespil
1986: Kvartfinale
1994: 1/8-finale
1998: 1/8-finale
2002: 1/8-finale
2006: 1/8-finale
2010: 1/8-finale

VM-erfaring:

Mexico deltager ved deres 15. slutrunde, heraf den sjette i træk. Det er derfor en erfaren VM-nation, der dog ikke har leveret nogle prangende resultater.

De bedste resultater finder man begge gange, hvor Mexico har været værter i hhv. 1970 og 1986, hvor de nåede frem til kvartfinalen.

Ved de seneste fem slutrunder er 1/8-finalen dog blevet endestationen.

Vejen til VM-slutrunden:

Mexico kom ind i den tredje kvalifikationsrunde, hvor de kom i en overkommelig gruppe med Costa Rica, El Salvador og Guyana. Her gjorde Mexico rent bord og var derfor klar til fjerde runde, hvor de to bedste hold fra de tre grupper fra tredje kvalrunde mødtes.

De hold var USA, Costa Rica, Honduras, Panama, Jamaica og naturligvis Mexico. Her skuffede Mexico dog stort, da det igennem hele kvalifikationen blot blev til to sejre og fem uafgjorte.

Det rakte til en fjerdeplads, der gjorde de skulle ud i kvalifikationskampe mod New Zealand, hvor mexicanerne dog vandt sikkert 5-1 på hjemmebane og 4-2 i New Zealand.

Mexicos landstræner:

Navn: Miguel Herrera
Født: 18. marts, 1968
Nationalitet: Mexico
Landstræner siden: 2013
Træner-karriere: Atlante, Monterrey, Veracruz, Estudiantes Tecos, Atlante, America og Mexico

Portræt:

Efter at have stoppet sin aktive karriere i et par år, så startede Miguel Herrera op i sin tidligere klub Atlante, hvor han var i to sæsoner inden han sagde op i 2004 pga. skuffende resultater.

Forud for 2004-sæsonen blev Herrera ansat som træner hos Monterrey, hvor han ironisk nok slog sin tidligere klub Atlante i semifinalen om mesterskaber, men de tabte dog finalen.

I 2005 kom Monterrey frem til endnu en finale, men her tabte de til Toluca. Herrera fortsatte med at være træner hos dem indtil 2007, hvor han dog stoppede i september efter skuffende præstationer.

Herefter drog Miguel Herrera videre til Verecuz forud for 2008-sæsonen, hvor han var indtil maj 2008, og derefter blev ansat hos Estudiantes Tecos, som han blev fyret hos i september 2010.

Efterfølgende blev Herrera ansat i sin tidligere klub Atlante, men efter han ikke fik sit mandskab ført frem til play-off-kampene blev i 2011 blev hans kontrakt ikke forlænget.

Herefter blev Miguel Herrera ansat i América, hvor han fik succes. Det lykkedes for den mexicanske træner at føre mandskabet frem til mesterskabet i 2013.

Succesen på klubplan medførte, at Miguel Herrera blev ansat som mexicansk landstræner frem mod de afgørende kampe mod New Zealand, som hvor Mexico samlet vandt 9-3 og dermed blev VM-klar.

Analyse af Mexicos VM-trup:

Det mexicanske mandskab er ikke frygtindgydende, men alligevel skal man ikke tage fejl af dem.

De er et mandskab, som ikke bare giver op, og særligt i offensiven skal man passe på dem, da de har nogle spillere, der kan noget på egen hånd.

Målmænd:

I målet har Mexico 28-årige Guillermo Ochoa, som står fast for den franske klub Ajaccio, men nogen topmålmand er han ikke. Efter Mexicos niveau, er han dog en fin keeper

Forsvaret:

I forsvaret ser det straks værre ud for Mexico, der skal sætte deres lid til rutinerede Rafael Márquez finder sin anden ungdom frem.

Ellers hænger meget på Francisco Javier Rodriquez, som er en af mange spillere, der spiller i den lokale klub América. Ellers er der også udenlandsprofessionelle som Héctor Moreno og Diego Reyes i det mexicanske forsvar, der har fine kvaliteter.

Midtbanen:

Midtbanen er straks mere profileret end forsvaret. Her finder man en af de mexicanske stjerner i form af Andrés Guardado, men også spillere som Javier Aquino og Hector Herrera er værd at nævne.

Angrebet:

I angrebet finder man Mexicos helt store målmaskine i Manchester Uniteds Javier Hernandez, der bliver manden, som skal være med til at føre Mexico frem til succes. Ellers er en Giovanni dos Santos heller ikke til at kimse af.

Mexicos VM 2014-trup:

Målmænd:

Jesus Corona (Cruz Azul)
Alfredo Talavera (Toluca)
Guillermo Ochoa (AC Ajaccio/FRA)

Forsvar:

Paul Aguilar (Club America)
Miguel Layun (Club America)
Hector Moreno (Espanyol)
Diego Reyes (FC Porto)
Francisco Rodriguez (Club America)
Rafael Marquez (Leon)
Carlos Salcido (Tigres)

Midtbane:

Hector Herrera (FC Porto)
Jose Juan Vazquez (Leon)
Juan Carlos Medina (Club America)
Carlos Pena (Leon)
Isaac Brizuela (Toluca)
Javier Aquino (Villarreal)
Marco Fabian (Cruz Azul)
Andres Guardado (Bayer Leverkusen)

Angreb:

Oribe Peralta (Santos Laguna)
Javier Hernandez (Manchester United)
Raul Jimenez (Club America)
Alan Pulido (Tigres)
Giovani dos Santos (Villarreal)

Truppen er tilføjet 1. juni 2014.

Skriv en kommentar