VM-holdanalyse 2010: Mexico

0

Mexico er placeret i gruppe A, hvor de skal forsøge, at besejre værtsnationen Sydafrika, Frankrig samt Uruguay. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af holdet.

Fakta:

Fulde navn: Mexico
Hovedstad: Mexico City
National-stadion: Estadio Azteca (Kapacitet: 105.000)
Landets areal: 1.972.550 km2
Antal indbyggere: 111.211.789
Forbundets navn: Federación Mexicana de Fútbol Asociación
Øgenavn til landsholdet: El Tri
Flest landskampe: Claudio Suárez, 178 kampe
Flest mål: Jared Borgetti, 46 scoringer
Største sejr: Mexico – Bahamas – 13-0 (28. april 1987)
Største nederlag: England – Mexico – 8-0 (10. maj 1961)

De største resultater:

CONCACAF Championship og Gold Cup:
1965 – Vinder
1971 – Vinder
1977 – Vinder
1993 – Vinder
1996 – Vinder
1998 – Vinder
2003 – Vinder
2009 – Vinder

VM:
1930 – Røg ud efter 1. runde
1950 – Røg ud efter 1. runde
1954 – Røg ud efter 1. runde
1958 – Røg ud efter 1. runde
1962 – Røg ud efter 1. runde
1966 – Røg ud efter 1. runde
1970 – Røg ud i kvartfinalen
1978 – Røg ud efter 1. runde
1986 – Røg ud i kvartfinalen
1994 – Røg ud i ottendedelsfinalen
1998 – Røg ud i ottendedelsfinalen
2002 – Røg ud i ottendedelsfinalen
2006 – Røg ud i ottendedelsfinalen

VM-erfaring:

Mexico har, som man kan se i resultaterne herover, en del VM-erfaring. Dog er de endnu ikke gået hele vejen, men erfaringen er der. Det længste mexicanerne er nået, er til kvartfinalen i både 1970 og 1986, hvor de pudsigt nok begge gange var på hjemmebane. Dengang blev Italien og Vesttyskland endestationen og det skal blive spændende og se om Mexico i år kan tage skridtet videre mod semifinalen.

Vejen til VM-slutrunden:

Det er en noget kringlet vej til VM for hold i det nordamerikanske, da de skal ud i et noget særpræget kvalifikationssystem med flere runder. For Mexicos vedkommende blev jagtet på VM-deltagelsen indledt mod Beliza i to opgør, som Mexico vandt med 9-0 samlet.

Derefter gik turen til et gruppespil, hvor gruppen bestod af Honduras, Jamaica og Canada. Efter en meget tæt afslutning på gruppen endte Mexico med at snige sig videre som 2’er med samme pointantal som Jamaica på tredjepladsen, men via bedre målscorer fik de sneget sig med til det sidste gruppespil.

Det gruppespil bestod af følgende nationer: USA, Honduras, Costa Rica, El Salvador og Trinidad and Tobago. I det gruppespil gik de tre bedste nationer videre til VM-slutrunden, mens nummer fire skulle ud i yderligere en playoff-kamp. Mexico havde intet besvær med at få en af de tre eftertragtede pladser og endte på andenpladsen efter USA, mens Honduras kom med på et sidste mandat via tredjepladsen.

Landstræneren:

Navn: Javier Aguirre
Født: 1. december 1958
Nationalitet: Mexicaner
Landstræner siden: 2009
Træner-karriere: Atlante, Pachuca, Mexico, Osasuna og Atletico Madrid

Portræt:

Aguirres trænerkarriere startede tilbage i 1995, hvor han stod i spidsen for Atlante i et års tid. Derefter gik turen videre til Pachuca, som han blandt andet førte til en mesterskabstriumf i den bedste række i Costa Rica.

I 2001 overtog han jobbet som mexicansk landstræner og i samme år førte han nationen frem til Copa America-finalen, som dog blev tabt med 1-0 til Columbia. Året efter stod den på VM i Japan og Sydkorea for Javier Aguirre, som fik Mexico frem til ottendedelsfinalen ved den lejlighed.
Efter VM i Tyskland blev Aguirre ansat i Osasuna, som han fik ført til overlevelse i Primera Division og det hele kulminerede i 2005-06 sæsonen, hvor den stod på UEFA Cuppen for klubben.

2006 blev året, hvor Javier Aguirre overtog roret for Atletico Madrid, hvor opnåede en smule succes med blandt andet UEFA Cup-deltagelse og flotte placeringer i Primera Division.
I 2009 blev han dog fyret, men han gik ikke jobløs meget længe før at han blev ansat som mexicansk landstræner igen.

Analyse af truppen:

Den mexicanske stamme på landsholdet spiller i den nationale liga og er derfor ikke helt forberedt på fodboldkulturen, som er i Europa med højere tempo, taktiske finesser og meget andet. Der er dog enkelte mexicanere i udenlandske klubber.

Blandt andet Rafael Márquez, der til dagligt spiller i FC Barcelona og derudover er der talenter som Andres Guardado og Carlos Vela. Af mere rutinerede profiler er der altid farlige Guillermo Franco og hans angrebskollega Omar Bravo, der ligeledes også har erfaring og den farlighed der skal til.

Målmænd:

I målet ser Ochoa Guillermo på 25 år ud til at være den foretrukkende mand i målet. Til at gardere sig har han den noget mere rutinerede Luis Michel og Jonathan Orozco, der alle har fået en landskamp i 2010.

Forsvaret:

Forsvaret er stærkt besat hos mexicanerne, der kan bryste sig med at have flere spillere fra gode europæiske klubber i det bagerste geled. Således er Rafael Márquez fra FC Barcelona, Ricardo Osorio fra VfB Stuttgart, PSV Eindhovens Carlos Salcido og Francisco Javier Rodríguez alle at finde der og krydret med spillere fra den nationale liga i form af Jonny Magallon, Fausta Pinto og Israel Castro er forsvaret stærkt besat.

Midtbanen:

På midtbanen befinder der sig flere profiler, såvel fra den nationale liga og fra europæiske klubber. Det drejer sig blandt andet om rutinerede Gerardo Torrado, der er en solid midtbaneprofil og han bliver suppleret af Nery Castilo fra ukrainske Dnipro. Ligeledes er brødrene Giovanni og Jonathan dos Santos at finde i truppen sammen med den stærke wing Andrés Guardado.

Angrebet:

I front er der et godt mix mellem spillere, der har prøvet lidt og yngre talentfulde spillere som Carlos Vela fra Arsenal. De rutinerede profiler består af Guillermo Franco, Omar Bravo og alders præsidenten Cuauhtémoc Blanco, der begge har været med til slutrunder før og derfor vil kunne dele godt ud af deres rutine.

Styrker og svagheder:

På papiret har Mexico et glimrende mandskab, der er dog enkelte svagheder, da det blandt andet knbier på kvalitetsspillere på begge deres back. Spillemæssigt er Mexico et meget teknisk velfungerende kollektiv, der meget vel kan gå hen og overraske positivt til slutrunden.

Den forventede ideelle opstilling:

Guillermo

Juarez - Marquez - Osorio - Salcido

Torrado – Luna

G. dos Santos – Castilo – Guardado

Franco

Den fulde trup:

Truppen udtages senest 10. juni. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er blevet offentliggjort.

Skriv en kommentar