VM-holdanalyse 2014: Tyskland

0

Tyskland ligger i gruppe G ved VM 2014. Her skal de kæmpe imod Portugal, USA samt Ghana. VM-guide.dk har analyseret det tyske landshold forud for VM her.

Fakta:

Fulde navn: Tyskland
Hovedstad: Berlin
National-stadion: Olympiastadion Berlin (74.064 tilskuere)
Antal indbyggere: 80.200.000
Øgenavn til landsholdet: Die Mannschaft (holdet)
Placering på verdensranglisten: 2
Flest landskampe: Lothar Matthäus (150 kampe)
Flest mål: Gerd Müller og Miroslav Klose (68 mål)
Største sejr: Tyskland-Rusland: 16-0 (1. juli, 1912)
Største nederlag: England - Tyskland: 9-0 (13. marts, 1909)

Tysklands største resultater:

Confederations Cup:
Tredjeplads i 2005.

EM:
Vundet i 1972, 1980 og 1996.

VM:
1934: Tredjeplads
1938: Gruppespil
1954: Vinder
1958: Fjerdeplads
1966: Andenplads
1970: Tredjeplads
1974: Vinder
1978: Kvartfinale
1982: Andenplads
1986: Andenplads
1990: Vinder
1994: Kvartfinale
1998: Kvartfinale
2002: Andenplads
2006: Tredjeplads
2010: Tredjeplads

Tysklands VM-erfaring:

Tyskland deltager ved VM for 18. gang, og det betyder naturligvis, at de er et af de mest rutinerede mandskaber i VM-sammenhæng.

Udover at have deltaget mange gange, har de har også høstet stor succes. Tyskland har således triumferet ved tre VM-slutrunder, mens det ligeledes også er blevet til en del flotte placeringer.

Tysklands vej til VM 2014:

Tyskland var i VM-kvalifikationen i en overkommelig pulje med Sverige, Østrig, Irland, Kasakhstan og Færøerne. Her gik tyskerne ubesværet videre med ni sejre og en uafgjort.

Af nævneværdige kampe undervejs er det uafgjorte opgør mod Sverige, hvor Tyskland var foran med 4-0 indtil der resterede under en halv timer. Herefter gik det helt galt, og de endte med at spille 4-4, efter Rasmus Elm udlignede i overtiden.

Det andet opgør tyskerne havde mod Sverige, er også mindeværdigt. Sverige var kommet foran 2-0, men på trods af det endte Tyskland med at vinde 5-3, efter Schurrle lavede hattrick i anden halvleg.

Tysklands landstræner:

Navn: Joachim Löw
Født: 3. februar, 1960
Nationalitet: Tyskland
Landstræner siden: 2006
Træner-karriere: FC Wintherthur, FC Frauenfeld, VfB Stuttgart, Fenerbache, Karlsruger SC, Adanaspor, FC Tirol Inssbrunck, FK Austria Wien, Tyskland.

Portræt:

Allerede imens Joachim Löw havde gang i sin aktive karriere startede han op som træner. Det skete i Winterhur, hvor han var ungdomstræner i 1994, inden han tog over i Fauenfeld, hvor Löw også sluttede sin aktive karriere.

Herfra gik turen videre til Stuttgart i 1995, hvor han i første omgang var assistenttræner, men i 1996 blev han opgraderet til cheftræner. Her fik Joachim Löw succes, da han endte med at føre Stuttgart frem til pokaltitlen.

I den efterfølgende sæson førte han Stuttgart frem til Cup Winners Cup-finalen, som de dog tabte, og i Bundesligaen endte de med på fjerdepladsen.

Det fik den tyrkiske storklub Fenerbache til at ansatte Joachim Löw. Det blev dog til et kort ophold i det tyrkiske, og i stedet blev Löw ansat i Karlsruher, som han dog ikke kunne forhindrer rykke ned i 3. Bundesligaen.

Derfor returnerede Löw til Tyrkiet fra december 2000 til marts 2001, hvor der stod Adanaspor på menuen, men grundet svigtende resultater blev opholdet ikke længere.

Fra 2001-02 var Löw ansat hos Tirol, som han førte frem til det østrigske mesterskab, men klubben gik konkurs og derfor blev Löw fra 2003-04 ansat hos Austria Wien, hvor han var i en sæson før han blev ansat som tysk assistentlandstræner.

Efter to år som assistent blev Löw i 2006 opgraderet til landstræner, efter VM-slutrunden samme år. Første opgave blev EM 2008, hvor Tyskland fik sølv, efter et finalenederlag til Spanien.

Ved VM 2010 blev Spanien igen Tysklands onde ånd, da spanierne sendte tyskerne ud i mørket i semifinalen. I bronzekampen vandt tyskerne med 3-2 over Uruguay.

Næste stop var EM 2012, hvor Tyskland gjorde rent bord, og kom til semifinalen. Her satte Italien en stopper for tyskerne, der tabte med 2-1.

Analyse af Tysklands VM-trup:

Bundesligaen er i rivende udvikling. Det er også tydeligt at spore på det tyske landshold, der nyder rigtig godt af det, og efterhånden har fået udviklet en lang række gode spillere.

Tidligere kendte man tyskerne som nogle meget disciplinerede spillere, men efterhånden som Bundesligaen er blevet bedre, er de individuelle færdigheder også ved at komme frem.

Målmænd:

Med Manuel Neuer i målet, er Tyskland rigtig stærkt besat med en af verdens bedste keepere. Som reserve har de også kompetente afløsere i form af Ron-Robert Zieler og Dortmunds Roman Weidenfeller.

Forsvaret:

Det tyske forsvar er ikke til at kimse af. Med spillere som Philipp Lahm og Mats Hummels bliver det styret med hård hånd.

Midtbanen:

På midtbanen har tyskerne et hav af muligheder at bringe i spil. Med Bayern-spillerne Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Mario Götze og Thomas Müller er tyskerne allerede godt besat.

Det kombineret sammen med spillere som Mesut Özil og Sami Khedira, gør tyskerne er mere end godt besat på midtbanen.

Angrebet:

Miroslav Klose er nok en gang manden, som tyskerne skal sætte deres lid til i front, men er 35-årige Klose stadig god nok? Det er et af de store spørgsmål på det tyske mandskab.

Tysklands endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Manuel Neuer (Bayern München)
Roman Weidenfeller (Dortmund)
Ron-Robet Zieler (Hannover 96)

Forsvaret:

Jerome Boateng (Bayern München)
Erik Durm (Dortmund)
Kevin Grosskreutz (Dortmund)
Benedikt Höwedes (Schalke)
Mats Hummels (Dortmund)
Philipp Lahm (Bayern München)
Per Mertesacker (Arsenal)

Midtbanen:

Julian Draxler (Schalke)
Matthias Ginter (Freiburg)
Mario Götze (Bayern München)
Sami Khedira (Real Madrid)
Christoph Kramer (Mönchengladbach)
Thomas Müller (Bayern München)
Toni Kroos (Bayern München)
Mesut Özil (Arenal)
Lukas Podolski (Arsenal)
Shkodran Mustafi (Sampdoria)
Andre Schürrle (Chelsea)

Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

Angrebet:

Miroslav Klose (Lazio)

Bemærk: Truppen blev tilføjet den 7. juni 2014.

Skriv en kommentar