VM-holdanalyse 2010: Tyskland

1

Tyskland er placeret i gruppe D, hvor de skal møde Australien, Serbien og Ghana. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af Tysklands landshold.

Fakta:

Fulde navn: Forbundsrepublikken Tyskland
Hovedstad: Berlin
National-stadion: Intet, da flere forskellige benyttes. Det mest brugte er dog Allianz-Arena.
Landets areal: 357.021 km2
Antal indbyggere: 82.060.000
Forbundets navn: Deutscher Fußball-Bund
Øgenavn til landsholdet: Die Nationalelf
Placering på verdensranglisten: Nr. 5 (Marts)
Flest landskampe: Lothar Matthäus, 150 kampe
Flest mål: Gerd Müller, 68 scoringer
Største sejr: Tyskland – Rusland – 16-0 (1. juli 1912)
Største nederlag: England – Tyskland – 9-0 (16. marts 1909)

De største resultater:

Confederations Cup:
Tredjeplads i 2005

EM:
Vindere i 1972, 1980, 1996. Andenplads i 1976, 1992, 2008

VM:
1934 – 3. plads
1938 – 1. runde
1954 – Vinder
1958 – 4. plads
1962 – kvartfinalerne
1966 – 2. plads
1970 – 3. plads
1978 – 2. runde
1982 – 2. plads
1986– 2. plads
1990 – Vinder
1994 – kvartfinalerne
1998 – kvartfinalerne
2002 – 2.plads
2006 – 3. plads

Vejen til VM-slutrunden:

Det var en bumlet vej til VM og dog rimelig suveræn. Det blev til sejre i samtlige kampe bortset fra to kampe mod Finland, hvor man fik uafgjort i begge opgør. Man var på ingen måde presset, og da man to gange besejrede Rusland, var det sikkert, hvem der skulle vinde gruppen. Tyskland var det hold, som høstede tredjeflest point i kvalifikationen, kun overgået af Spanien og England.

Landstræneren:

Fulde navn: Joachim Löw
Født: 3. februar 1960
Nationalitet: Tyskland
Landstræner siden: 2006
Træner-karriere: VfB Stuttgart, Fenerbahce, Karlsruher F.C., Adanaspor, FC Tirol, Austria Wien

Portræt:

Joachim Löw var en meget stilfærdig træner, der ikke var kendt for nogen store resultater indtil 2004, hvor den daværende landtræner, Jürgen Klinsmann, udpegede Löw som sin assistent. Sammen havde de stor succes under VM 2006, hvor det blev til en flot bronzemedalje.

Efter medaljen valgte Klinsmann dog at stoppe samarbejdet med det tyske fodboldforbund, og i stedet blev Löw udpeget som landstræner. Dette skulle vise sig ikke at være nogen dum ide, eftersom Löw fulgte op på succesen ved at skaffe sølvmedaljer til Tyskland under EM 2008.

Om Joachim Löw kan forsætte det gode arbejde med det tyske landshold vil vise sig. Han er dog umiddelbart en af de landstrænere, der sidder allersikrest i sædet på nuværende tidspunkt.

Analyse af truppen:

Tysklands hold er bemærkelsesværdigt i den forstand, at bruttotruppen kun indeholder én profil, som ikke spiller i en tysk klub. Der er tale om Chelsea FC's midtbanekreatør Michael Ballack. Derudover er hovedparten af truppen sammensat af profiler fra hovedsageligt tyske tophold.

Målmænd:

På målmandsposten er det tyske landshold blevet en smule svækket, efter at Rene Adler måtte melde afbud, grundet et brækket ribben. Derfor ligner Manuel Neuer fra Schalke 04 og Werder Bremens målmand Tim Wiese de mest oplagte kort, mens den aldrende Jörg Butt fra Bayern München er indkaldt som tredjevalg.
 
Forsvaret:

Forsvaret er klart den svageste kæde på det tyske landshold. Højresiden bestående af Philipp Lahm og Per Mertesacker er yderst kompetent, men retter man øjnene mod venstresiden kunne man godt savne bedre spillere end aldrende Arne Friedrich og unge urutinerede Serdar Tasci. De to spillere kan dog suppleres med eksempelvis Heiko Westermann fra Schalke 04.

Midtbanen:

De to vigtigste folk på det tyske landshold ligger på midtbanen og huserer. Her er det Ballack og Schweinsteiger, der holder styr på tropperne, mens man har de rutinerede kanter Hitzlsperger og Trochowski. Kanterne kan suppleres med de unge stjerneskud Marko Marin eller Mesut Özil, begge fra Werder Bremen. Hvis enten Schweinsteiger eller Ballack skulle rende ind i en skade, fremstår det dog ikke tydeligt, hvem der skulle kunne gå ind og tage rollen, måske vidunderbarnet Toni Kroos.

Angrebet:

Tyskland spiller med den klassiske 4-4-2, og selvom man sagtens ville kunne stille op med 3-4 angribere, der alle ville være kompetente valg, kan man kun bruge to. De to bliver højst sandsynlig Bayern-spillerne Miroslav Klose og Mario Gomez. De kan eventuelt suppleres med Lukas Podolski, Stefan Kießling, Cacau eller Thomas Müller.

Styrker og svagheder:

Offensivt ser det tyske landshold rigtig spændende ud. Mest spændende ved denne slutrunde sammenlignet med tidligere, er at man nu har to unge geniale kanter i Marko Marin og Mesut Özil.  Udover det ligner truppen meget sig selv fra forrige slutrunde.

Den forventede ideelle opstilling:

Manuel Neuer

Philipp Lahm – Per Mertesacker – Arne Friedrich – Serdar Tasci

Thomas Hitzlsperger – Michael Ballack – Bastian Schweinsteiger – Piotr Trochowski

Miroslav Klose – Mario Gomez

Den fulde trup:

Truppen udtages senere. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er offentliggjort.

Skrevet af Christian Toftegaard

1 kommentar

 1. Alexander den

  Hmm.. Podolski spiller den venstre midtbane på landsholdet. Og tror Klose har tabt pladsen til Kie(ss)ling, og er ret sikker på at Schweinsteigger spiller højre fløjen i stedet for Hitzlsperger, da manden slet ikke er udtaget?

  Så kommer det til at se således ud : (Uden Ballack)

  Neuer

  Lahm-Mertesacker-Friedrich-Janssen

  Schweinsteigger-Kroos-Khedira-Podolski

  Kiessling-Gomez

Skriv en kommentar