VM-holdet hjælper barndomsklubber

0

De 23 spillere, der ifølge Morten Olsen allerede bliver udtaget den 10. maj, vil besøge deres barndomsklubber, hvor de skal hjælpe med at promovere fodbolden.

Landstræner Morten Olsen udtager VM-truppen på 23 spillere mandag den 10. maj, men inden da skal samtlige af spillerne gennemføre en udflugt.

Først skal de besøge deres gamle folkeskole eller en anden uddannelsesinstitution, som de har haft tilknytning til, og er derefter på enten forretnings- eller virksomhedsbesøg hos DBU’s samarbejdspartnere Adidas, Arla og DONG Energy.

Herefter tager de ud til deres barndomsklubber, hvor de skal inspirere de unge mennesker i klubberne til at kæmpe for at opnå deres drømme.

”Vi skylder alle sammen rigtig meget til de klubber og mennesker, hvor vi trådte vores første fodboldstøvler. Mange af os har stadig kontakt til klubberne, som har betydet rigtigt meget for, hvor vi er i dag. Derfor glæder vi os til at komme ud og hilse på de mange unge spillere og sige tak til de trænere og ledere, der er med til at gøre fodbold spændende og fodboldklubben attraktiv for børnene og de unge derude,” siger landsholdsmålmand Thomas Sørensen til DBU’s hjemmeside.

Spillerne ønsker også at sætte fokus på kampagnen ”1GOAL: Education for All”, der har til formål at gøre opmærksom på de 72 millioner børn og unge over hele verden, som ikke har mulighed for at gå i skole og få en uddannelse.

”Vi er heldigt stillede herhjemme med et rigtigt godt og fleksibelt uddannelsessystem. Men der er mange millioner af børn og unge rundt om i verden, som aldrig kommer i skole. Vi vil gerne være med til at sætte fokus på problemet og årsagerne til, at der stadig er børn i vores verden, der ikke engang lærer at læse,” udtaler landsholdets midtbanespiller Jakob Poulsen.

Skriv en kommentar