VM-stadion: Mbombela Stadium

0

Mbombela Stadium er et helt nyt stadion, og det kan rumme hele 43.000 tilskuere. VM-stadionet vil udelukkende lægge græstæppe til kampe i gruppespillet.

Mbombela er et spritnyt stadion, der er blevet bygget op til dette års slutrunde. Der kan huses 43.000 på stadion, der er lokaliseret omkring Nelspruit i det nordøstlige Afrika. Efter dette års slutrunde forventes det, at stadion vil blive brugt til cricket og atletikstævner, samt selvfølgelig Sydafrikas elskede fodbold.

Selve byggegrunden blev skabt februar 2007 og trods flere store problemer omkring de sydafrikanske stadionbyggerier, så stod Mbombela Stadium færdig til fri benyttelse i oktober 2009.

Stort set alle tilskuerpladser på stadion er dækket af bygningens 1,4500 tons tunge tag, der er holdt oppe af hvad bygningens kreatører beskriver som girafhalse. Disse kreatører har været i gang med at skabe et af slutrundens allerbedste stadions.

Detaljerne er i højsædet

Mbombela er hele vejen igennem bygget for publikummets skyld, hvor man har sørget for tilskuerpladser så tæt på banen som muligt, samt god sigtbarhed over hovederne på dem, som måtte side foran en. Udover det har man valgt, at løfte taget fra tilskuerpladserne, for at lade så meget sollys, som muligt trænge ind på banen. Af samme grund har man gjort halvdelen af taget gennemsigtigt.

Tilskuerpladserne er delt op i tre segmenter, hvoraf den nederste huser 21,000, den midterste 3,500, mens de øverste har plads til 19,000. Det nye stadion har dog heller ikke været en gratis fornøjelse for Sydafrika.

Bygningen menes at være skabt for intet mindre end 630 danske millioner kroner. Hvis man dog alligevel er ude i den skønhed af en bygning, er der dog også elementer uden for stadion som indebærer skønhed. Kruger National Park ligger lige rundt om hjørnet, hvis man er interesseret i en storslået naturoplevelse.

Programmet

Til selve slutrunden bliver Mbombela ikke det mest benyttede stadion. De otte nationer, der får lov til at benytte sig af de nydelige omklædningsfaciliteter, bliver dog ikke helt de små af slagsen. De forsvarende mestre fra Italien tager imod de undertippede tropper fra New Zealand, der helt sikkert kommer på en svær opgave.

Derefter vil det ikke være de helt store sværvægtere der gæster Nelspruit og Mbombela Stadium. Det bliver Honduras og Chile der åbner ballet i deres eftermiddagskamp, hvor Chile formentlig burde kunne stikke af med sejren.

Dernæst vil det blive Australien og Serbiens tur. Her er der lagt op til et brag, da begge nationer har flere store profiler der kan skabe en stor kamp i det nordøstafrikanske. Til slut og sidst bliver det Korea og de afrikanske giganter fra Elfenbenskysten der skal sørge for underholdning til de 43,000 tilskuere.

Den 16. juni kl. 13:30: Honduras - Chile (Gruppe H)
Den 20. juni kl. 16:00: Italien - New Zealand (Gruppe F)
Den 23. juni kl. 20:30: Australien - Serbien (Gruppe D)
Den 25. juni kl. 16:00: Korea - Elfenbenskysten (Gruppe G)

Skrevet af David Mehlsen

Skriv en kommentar