VM-stadion: Volgograd Arena – Volgograd

0

Som VM-stadion vil Volgograd Arena lægge græstæppe til i alt fire gruppespilskampe i Rusland. Læs mere om stadionet i Volgograd her.

Fakta:

Navn: Volgograd Arena, Volgograd
Kapacitet: 45.000

Volgograd Arena må kandidere til at være et af de VM-stadioner nogensinde med den smukkeste beliggenhed.

Stadion ligger lige ud til Volgafloden og lige ved foden af Volgograds vartegn, mindestatuen Mamayev Kurgan, som er rejst til minde om et af anden verdenskrigs blodigste slag.

Oprindeligt var Volgograd Arena planlagt til at være en stor sportssatsning, men da man manglede penge til at gennemføre det ambitiøse projekt, nøjedes man med et 40.000 tilskuere stort fodboldstadion, som ikke efterfølgende er blevet brugt til andre store sportsbegivenheder. Dog hænder det, at arenaen lægger plads til store koncerter.

Til dagligt er det ikke meget topfodbold, hjemmepublikummet i Volgograd får at se. Arenaen er hjemmebane for FC Rotor, som i den forgangne sæson rykkede ned i den tredjebedste russiske række, så det er en stor afveksling, når byen pludselig får besøg af verdensstjerner som Harry Kane og Mohamed Salah.

Historisk set har der dog været topfodbold på stadionet. Mange lokale fodboldfans vil muligvis huske tilbage på midten af 1990’erne, hvor FC Rotor slog sit navn fast i UEFA Cuppen – blandt andet med en sejr over mægtige Manchester United.

Ved sommerens slutrunde får tilskuerne på Volgograd Arena igen lov at opleve topfodbold, når stadionet lægger græs til fire gruppekampe.

Programmet:

Den 18. juni: Tunesien – England (gruppe G)
Den 22. juni: Nigeria – Island (gruppe D)
Den 25. juni: Saudi-Arabien – Egypten (gruppe A)
Den 28. juni: Japan – Polen (gruppe H)

Skriv en kommentar