VM-stadion: Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg

0

Ekaterinburg Arena danner rammen om fire gruppespilskampe ved VM i Rusland denne sommer. Læs mere om stadionet, der ligger i Ekaterinburg her.

Fakta:

Navn: Ekaterinburg Arena, Ekaterinburg
Kapacitet: 35.000

Ekaterinburg Arena er et af de mere specielle russiske stadioner. Det har stået siden 1953, og på trods af tre renoveringer ligner det stadig sig selv. Stadionets facade betragtes nemlig som historisk, russisk kulturarv og står derfor fuldstændig urørt.

Der er dog sket ændringer undervejs, og ved den seneste renovering blev der blandt andet lagt nyt tag på arenaen, ligesom der blev udvidet med nye, midlertidige sæder, så der nu er plads til 35.000 tilskuere frem mod VM-slutrunden.

Til dagligt er Ekaterinburg Arena hjemmebane for FC Ural, som er en af de ældste fodboldklubber i Rusland. FC Ural er et af de hold, som har det svært i den hjemlige liga, hvor de til dagligt kæmper i bunden af rækken, men klubben kan dog bryste sig af at have et flot, historisk stadion, som altså nu får ekstra stor opmærksomhed i løbet af sommeren.

Stadionet er ikke tidligere blevet brugt ved store begivenheder, hvorfor det da også har været nødvendigt at etablere midlertidige sæder, så arenaen kunne leve op til FIFA’s krav.

Det er planen, at de midlertidige sæder allerede fjernes igen efter gruppespillet, så det har været en dyr fornøjelse at renovere Ekaterinburg Arena.

Ekaterinburg Arena er samtidig det østligste stadion, og dermed det stadion, der kræver den længste rejsetid for langt de fleste af landsholdene – de asiatiske undtaget.

Vi forventer dog ikke, at det har indflydelse, for det er nogle store stjerner, der lægger vejen forbi Ekaterinburg Arena, som skal være vært for fire gruppekampe under slutrunden.

Programmet:

Den 15. juni: Egypten – Uruguay (gruppe A)
Den 21. juni: Frankrig – Peru (gruppe C)
Den 24. juni: Japan – Senegal (gruppe H)
Den 27. juni: Mexico – Sverige (gruppe F)

Skriv en kommentar