VM-stadion: Fisjt Olympiske Stadion – Sotji

0

Fisjt Olympiske Stadion vil under sommerens VM 2018 i Rusland lægge græstæppe til i alt seks kampe. Læs mere om stadionet her.

Fakta:

Navn: Fisjt Olympiske Stadion, Sotji (Fisht Stadium, Sochi)
Kapacitet: 48.000

Fisjt Olympiske Stadion i Sotji er et af de nyeste stadioner ved denne slutrunde. Det blev bygget til de Olympiske Vinterlege i 2014, som Sochi var vært for, og derfor er stadionet også netop blevet brugt til mange forskellige sportsgrene.

Fisht Stadium er designet, så det ligner en snedækket bjergtop, hvilket jo er i fin tråd med arenaens oprindelige formål, Vinter-OL. Efter OL fjernede man så taget og lavede et par små justeringer, så det levede op til FIFA’s officielle krav.

Dermed kunne stadion også tages i brug ved sidste års Confederations Cup, hvor Fisht Stadium var vært for tre gruppekampe og en semifinale, hvor Tyskland udraderede Mexico.

Tyskerne spillede tre af deres Confederations Cup-kampe på netop dette stadion, og de gæster også Sochi igen til sommer. Om de kan bevare stimen på 100 % sejre, må tiden vise.

Stadionets manglende historie gør også, at det ikke til dagligt bruges som hjemmebane for et fodboldhold, men Rusland bruger det ofte til træningslejre og træningskampe. Det er derfor et højt værdsat stadion, som byder velkommen til Sochis del af sommerens VM-slutrunde.

Fisht Stadium i Sochi lægger græs til seks kampe ved sommerens slutrunde – heriblandt en af de fire kvartfinaler og et gigant-brag i gruppe B.

Programmet:

Den 15. juni: PortugalSpanien (gruppe B)
Den 18. juni: BelgienPanama (gruppe G)
Den 23. juni: TysklandSverige (gruppe F)
Den 26. juni: AustralienPeru (gruppe C)
Den 30. juni: 1A – 2B (1/8-finale)
Den 7. juli: Vinder 51 – vinder 52 (kvartfinale)

Skriv en kommentar