VM-stadion: Saint Petersburg Stadium – Saint Petersburg

0

Saint Petersburg Stadium vil danne ramme om seks kampe ved VM i Rusland. Fire gruppespilskampe og to slutspilskampe vil blive spillet på stadion. Læs mere om stadionet her.

Fakta:

Navn: Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg
Kapacitet: 67.000

Saint Petersburg Stadium er et nyt supermoderne stadion, der er bygget ved det tidligere Kirov Stadium, som i sin tid var et af Ruslands største stadioner med en kapacitet på hele 110.000 tilskuere.

Det blev den japanske arkitekt Kisho Kurosawa, som vandt kampen om at bygge Saint Petersburg Stadium, der blev åbnet ved Confederations Cup i 2017.

Netop ved Confederations Cup, som russerne afholdte sidste sommer, dannede Saint Petersburg Stadium rammerne om både åbningskampen mellem værterne fra Rusland og New Zealand samt finalen, der blev et opgør mellem Tyskland og Chile.

Til dagligt er det storklubben Zenit, der har hjemmebane på Saint Petersburg Stadium, som udover fodboldarena også kan benyttes til en række andre arrangementer som eksempelvis koncerter og konkurrencer i en lang række sportsgrene.

Når EM i fodbold løber af stablen om to år, skal der også spilles på det nye stadion i Saint Petersburg. Således skal stadionet både huse tre gruppekampe samt en enkelt kvartfinale.

Til sommerens VM-slutrunde skal der afvikles seks kampe på Saint Petersburg Stadium – heriblandt en af de to semifinaler.

Programmet:

Den 15. juni: Marokko – Iran (gruppe B)
Den 19. juni: Rusland – Egypten (gruppe A)
Den 22. juni: Brasilien – Costa Rica (gruppe E)
Den 26. juni: Nigeria – Argentina (gruppe D)
Den 3. juli: 1F – 2E (1/8-finale)
Den 10. juli: Vinder 57 – Vinder 58 (semifinale)

Skriv en kommentar